1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 13.11.2013

Ultima strigare pentru autostrada Comarnic-Braşov, Marcel Bărbuţ deschide o nouă fabrică şi despre marea privatizare din Republica Moldova. Citeşte pe larg revista presei din 13 noiembrie 2013

13 noi, 2013 | ECONOMICA.net

Gândul: Ultima strigare pentru AUTOSTRADA ZĂPEZII. Care este NOUL TERMEN de finalizare pentru tronsonul Comarnic - Braşov. La zece ani de la prima tentativă de a începe lucrările la Autostrada Comarnic-Braşov, cunoscută ca Autostrada Zăpezii, guvernul speră să bată palma cu constructorul care să execute cei 58 de kilometri spre munte pe care să se circule începând cu 2017. Acesta este ultimul termen stabilit de autorităţile de la Bucureşti pentru finalizarea lucrărilor, deşi iniţial premierul Victor Ponta promisese 2016 ca dată-limită, în cazul nerespectării susţinând că nu va mai candida la alegerile parlamentare.

ZF: Cum au văzut brokerii şi investitorii de pe bursa de la Bucureşti prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Romgaz. Ieri, cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de tranzacţionare, mare parte din cele câteva zeci de persoane venite la sediul BVB pentru a participa la conferinţa de lansare a acţiunilor Romgaz pe bursă urmăreau cu sufletul la gură cotaţiile acţiunilor Romgaz afişate de ecranele telefoanelor inteligente care, cu ajutorul unor aplicaţii, afişau „bid“-urile şi „ask“-urile pentru acţiunile Romgaz din sesiunea de predeschidere a şedinţei. „34,8“ apoi „35“ se auzea pe holul din faţa sălii de conferinţe, printre felicitările şi strângerile de mână cordiale ale oficialităţilor care în doar câteva minute, la ora 10.00, urmau să deschidă şedinţa de tranzacţionare de marţi, 12 noiembrie, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Romgaz.

Capital - Bărbuţ nu e descurajat de eşecul listării la Bursă: Mai investeşte 12 mil. euro într-o nouă fabrică. Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a înregistrat o cifră de afaceri de 50 mil. euro în primele zece luni din an, depăşind cu 23% rulajul din 2012 şi trecând în categoria companiilor mari. Creşterea exponenţială a afacerilor vine ca urmare a investiţiilor de peste 23 mil. euro derulate în 2013 în patru noi fabrici. În octombrie, AdePlast şi-a majorat capitalul social de la 3,3 mil. lei la 30 mil. lei, având ca sursă profiturile nerepartizate din anii trecuţi.

ZF: Cum vor „pasa“ 350.000 euro operatorii din turism la meciul deceniului România-Grecia.  Meciul dintre România şi Grecia ce se va desfăşura la Bucureşti pe 19 noiembrie şi care va hotărî soarta echipei naţionale, respectiv dacă se va califica la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia, pentru prima dată după 1998, reprezintă o miză de cel puţin 350.000 de euro în condiţiile în care va aduce la Bucureşti 1.700 de suporteri greci. La această sumă se adaugă şi cea pe care o vor cheltui suporterii români ce vor veni din alte oraşe din ţară, dar şi staff-ul echipei elene. Meciul va aduna pe stadion 55.000 de spectatori (biletele fiind deja vândute).

Adevărul: Moldova îşi scoate la licitaţie companiile. Autorităţile Republicii Moldova planifică să scoată la mezat, în 2014, Moldtelecomul, Air Moldova, Tutun-CTC, două reţele de distribuţie a curentului şi alte mari companii. Experţii susţin necesitatea deetatizării acestor active, dar nu cu orice preţ. Executivul intenţionează să scoată la privatizare, anul viitor, 13 obiective importante din patrimoniul public, în baza unor proiecte individuale, elaborate cu susţinerea consultanţilor străini independenţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO