1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 14.07.2014

Când va fi gata metroul din Drumul Taberei - nebunia preţurilor de pe piaţa telefoniei mobile - topul moşierilor din România - plecările voluntare din ASF se împiedică în impozitul de 85% pe salariile compensatorii. Citeşte pe larg revista presei din 14 august 2014

14 aug, 2014 | ECONOMICA.net

ZF - Războiul preţurilor din telefonia mobilă a escaladat: „greii“ vând apeluri şi SMS-uri nelimitate şi la un tarif de 10 euro pe lună.  Războiul preţurilor din industria locală de telefonie mobilă a adus Orange, Vodafone şi Cosmote - greii industriei locale de telecom - în situaţia de a vinde cu 10 euro pe lună abonamente care includ apeluri şi SMS-uri nelimitate către orice reţea şi până la 1 GB de trafic de date pe internet, un tarif de aproximativ trei ori mai mic decât cel practicat pentru planuri tarifare cu mai puţine resurse incluse în urmă cu unul sau doi ani de zile.

Hotnews - Top 10 "latifundiari" din Romania: cine sunt fermierii care au incasat cele mai mari subventii in agricultura. Cea mai mare exploatatie agricola din Romania ii apartine lui Constantin Dulute, un apropiat al altui mare "latifundiar", Culita Tarata, insa intre primele zece suprafete de teren se numara si unele exploatate de investitori straini. Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) a furnizat HotNews.ro o lista cu primele 10 exploatatii agricole din Romania, enumerate in ordinea suprafetelor, impreuna cu subventiile primite in anul 2013.

ZF - Italienii de la Astaldi: Metroul din Drumul Taberei va fi gata în 2017. Constructorul italian Astaldi, care lucrează la magistrala 5 de metrou din cartierul bucureştean Drumul Taberei, spune că proiectul ar urma să fie gata în 2017, la finalul pri­mului semestru din 2014 circa 42% din lucrări fiind finalizate, potrivit raportului pe primele şase luni publicat de grupul din Peninsulă.

Bursa: Plecările voluntare din ASF se împiedică în impozitul de 85% pe salariile compensatorii. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a oferit 12 salarii compensatorii angajaţilor care părăsesc voluntar instituţia, însă se pare că acest stimul nu a avut rezultatul scontat. Până acum, aproximativ 40 de salariaţi au fost de acord cu propunerea, în condiţiile în care alte câteva zeci - cu funcţii de conducere - s-au împiedicat de faptul că ar trebui să renunţe pe loc la 85% din sumă, datorată statului drept impozit. După ce comisari din fostele comisii anterioare ASF - CSA, CNVM şi CSSPP - au încasat salarii compensatorii la desfiinţarea instituţiilor, Guvernul a stabilit, anul trecut, prin Ordonanţă de Urgenţă că astfel de remuneraţii trebuie impozitate cu 85%

Capital: Embargoul impus Rusiei i-ar putea aduce în faliment pe producătorii de legume şi fructe din România. Decizia Rusiei de a interzice importurile de produse alimentare din SUA şi Uniunea Europeană are un impact puternic asupra producătorilor din România, deoarece legumele şi fructele destinate pieţei ruseşti sunt redistribuite către alte ţări ceea ce înseamnă o competiţie serioasă din moment ce preţurile sunt la jumătate faţă de cele practicate de producătorii autohtoni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO