5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 14.07.2015

Ce mai fac programele în care s-a împotmolit România cu absorbţia fondurilor UE, la jumătatea anului ultimei şanse - Cum va fi afectata economia Greciei de noile masuri de austeritate - A1, o poveste fără sfârșit: cât și ce pierdem între două capete de autostradă blocată de o viață pe hârtie - Care sunt cele mai furate mărci auto din România în 2015 - Cel mai mare trader privat de energie tocmai a spulberat pragul de jumătate miliard de euro după o creştere peste aşteptări. Citeşte pe larg revista presei din 14 iulie 2015.
Economica.net - mar, 14 iul. 2015, 05:19
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 14.07.2015

Ce mai fac programele in care s-a impotmolit Romania cu absorbtia fondurilor UE, la jumatatea anului ultimei sanse – Hotnews. Romania a ramas cu 3 programe operationale intrerupte in totalitate sau partial, cu mai putin de jumtate de an inainte de termenul 31 decembrie 2015, pana la care tara mai poate cheltui fondurile europene alocate in perioada de programare 2007-2013. Comisia Europeana a transmis, luni, HotNews, ca Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) ramane in situatie de intrerupere, iar POS Mediu si POS Cresterea Competitivitatii Economice, intrerupte pe anumite axe. Intre timp, tara a reusit o absorbtie de numai 3,01% in primele 6 luni ale anului 2015, ca bani cheltuiti si ceruti spre decontare de la Bruxelles, in programele operationale 2007-2013.

Cum va fi afectata economia Greciei de noile masuri de austeritate – Europolitics.ro.

A1, o poveste fără sfârșit: cât și ce pierdem între două capete de autostradă blocată de o viață pe hârtie – adevărul financiar. Începută în 1970 ca un proiect strategic, autostrada A1, care ar trebui să lege Bucureștiul de granița cu Ungaria, are finalizat în anul de grație 2015 cu puțin peste 50% din întregul traseu de 576 de kilometri.

Responsabilul cu investiţiile în regiune ale fondului suveran al Norvegiei a intrat în top 20 brokeri la BVB în iunie – ZF.

Care sunt cele mai furate mărci auto din România în 2015 – Auto-Bild.ro.

Businessul Ford România a scăzut cu 17%, afectat de uzina de la Craiova – ZF. Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piaţa locală, care controlează uzina de la Craiova, a rulat anul trecut afaceri de 912 mil. euro, în scădere cu 17% faţă de anul anterior, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor. Un declin la Ford are un impact direct asupra exporturilor României, constructorul ame­rican fiind cel de-al treilea mare exportator de pe piaţa locală. Profitul companiei a scăzut cu aproape 70% în 2014, la 6 mil. euro. Oficialii Ford România nu au oferit niciun comentariu cu privire la evoluţia cifrei de afaceri sau a profitului.

Cel mai mare trader privat de energie tocmai a spulberat pragul de jumătate miliard de euro după o creştere peste aşteptări – ZF. Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie electrică local, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, a ajuns anul trecut la peste 2,4 miliarde de lei (545 de milioane de euro), cifra de afaceri înregistrată fiind peste aşteptări.

Industria producatoare de masini si cea a petrolului apara dieselul, dupa ce unele tari din Europa au spus ca vor sa-i reduca ponderea – 0-100.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Aproape de record – Consumul de electricitate al ţării a depăşit miercuri 9.000 de MW
Aproape de record – Consumul de electricitate al ţării a depăşit miercuri 9.000 de MW
Consumul de energie electrică al României a depăşit 9.000 de MW miercuri la orele prânzului, fiind adusă din import ...
Camera Deputaţilor cumpără servicii de transport aerian pe rute naţionale pentru deputaţi
Camera Deputaţilor cumpără servicii de transport aerian pe rute naţionale pentru deputaţi
Camera Deputaţilor achiziţionează servicii de transport aerian pentru deputaţi şi secretari generali, curse regulate, ...
Gigantul Knauf Insulation a cumpărat fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni
Gigantul Knauf Insulation a cumpărat fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni
Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță ...