5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 14.09.2015

Harta restanţelor la întreţinere - Zece industrii în care salariile au crescut cu peste 50% în şapte ani - Cu cât îi va plăti statul pe actori, muzicieni, soliști de operă, directori de teatre și muzee, bibliotecari - Teama de criză persistă. Românii au pus deoparte 10 mld. lei într-un an - Țiriac negociază vânzarea turneului de tenis de la Madrid. Citeşte pe larg revista presei din 14 septembrie 2015.
Economica.net - lun, 14 sept. 2015, 04:59
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 14.09.2015

Vara a încins piaţa imobiliară – Capital. Vremea caniculară din luna august a înflăcărat investitorii imobiliari. Într-o singură lună s-au tranzacţionat proprietăţi comerciale în valoare de circa 320 mil. euro, cu 70% peste volumul din semestrul întâi şi peste cel raportat în întregul an 2009 sau 2010.

Harta restanţelor la întreţinere. INFOGRAFIE: Bucureştenii sunt campionii facturilor – Adevărul. Două treimi din bucureşteni şi mai mult de 60% din locuitorii regiunilor Centru şi Sud-Est nu-şi pot acoperi la timp cheltuielile lunare cu apa, gazul şi încălzirea casei. Oltenii şi moldovenii sunt cei mai buni plătitori.

Zece industrii în care salariile au crescut cu peste 50% în şapte ani. Conduc petrolul şi IT-ul – ZF. Angajaţii din extracţia petrolului, cei din industria componentelor auto, din sectorul serviciilor suport şi cei din IT au avut parte de cele mai mari creşteri salariale din ultimii opt ani, pe fondul creşterii investiţiilor din aceste sectoare, arată datele de la Statistică. În zece domenii, salariile au crescut cu valori cuprinse între 50 şi 100% din 2008 încoace, peste nivelul inflaţiei cumulate de circa 40% în aceeaşi perioadă.

Cu cât îi va plăti statul pe actori, muzicieni, soliști de operă, directori de teatre și muzee, bibliotecari – Profit.ro.

Teama de criză persistă. Românii au pus deoparte 10 mld. lei într-un an – ZF. Românii preferă să-şi ţină în continuare banii la bancă, depozitele totale ale populaţiei crescând într-un an cu 10 mld. de lei, până la 141 mld. lei la sfârşitul lunii iulie. Cel mai rapid ritm de creştere se observă la sumele plasate de populaţie în conturi curente şi de economii, care au crescut într-un an cu peste 27%, în timp ce depozitele la termen aveau în iulie un avans de doar 2% faţă de aceeaşi lună de anul trecut.

Harta celor mai mari exportatori pe judeţe – ZF. Bucureştiul şi primele cinci judeţe au jumătate din exporturi. În Gorj şi Giurgiu nici pragul de 100 mil. euro nu este atins.

Țiriac negociază vânzarea turneului de tenis de la Madrid. Prețul trece de 200 milioane de euro – Profit.ro. Fostul tenismen Ion Țiriac, considerat în prezent cel mai bogat român, se află în negocieri pentru a vinde turneul de tenis de la Madrid, care face parte din categoria ATP World Tour Masters, pentru o sumă de peste 200 milioane de euro, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse.

Te-ar mai putea interesa și
Viktor Orban a acuzat Bruxelles-ul că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza problematicii LGBT+
Viktor Orban a acuzat Bruxelles-ul că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza problematicii LGBT+
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că blochează fondurile destinate Ungariei pentru planul de relansare post-COVID-19 din cauza dezacordurilor dintre cele două părţi......
Nicușor Dan susține construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR
Nicușor Dan susține construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pledează pentru construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR şi ...
Grupul grec Jumbo a raportat pentru primele șase luni din 2021 o creștere a profitului net de aproape 35%
Grupul grec Jumbo a raportat pentru primele șase luni din 2021 o creștere a profitului net de aproape 35%
Retailerul grec de jucării Jumbo a înregistrat o creştere a profitului net de 34,8% în primul semestru din 2021, cheltuielile ...
OTP Bank a primit pentru a treia oară o creștere a plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România
OTP Bank a primit pentru a treia oară o creștere a plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România
OTP Bank România a obţinut cea de-a treia majorare a plafonului de garantare a creditelor pentru firmele mici şi mijlocii ...