5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 15.05.2015

Algoritmul succesului RCS&RDS - va funcţiona şi cu afacerile din energie? - BCR scoate la vânzare cel mai mare pachet de neperformante din istoria României - 22% din FP s-au mutat la Londra - Prima maşină, la relanti: doar cinci automobile acordate în două luni - despre scandalul lemnului. Citeşte pe larg revista presei din 15 mai 2015.
Economica.net - vin, 15 mai 2015, 05:08
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 15.05.2015

BCR scoate la vânzare cel mai mare pachet de neperformante din istoria României – ZF. BCR scoate la vânzare în bloc un pachet de NPL-uri de 3,6 miliarde de euro, practic cât a dat Erste la finalul lui 2005 pentru a cumpăra 60% din cea mai mare bancă locală, în cea mai scumpă achiziţie din sistemul bancar românesc.

Teszari cu repetiție: va fi la fel de eficientă și în energie strategia de business a RCS&RDS? – Adevărul Financiar. RCS&RDS își extinde afacerile din energie, și pare să o facă după un mai vechi algoritm aplicat cu succes demonstrat pe o piață de internet și televiziune prin cablu pe care o domină detașat.

Prima maşină: doar cinci automobile acordate prin program, la două luni de la lansare – EVZ.

22% din FP s-au mutat la Londra. Suspectaţi sunt americanii de la Elliott – ZF. Prima structură a acţionariatului Fondului Proprietatea (FP) după listarea la bursa de la Londra a scos la lumină faptul că 22% din capitalul FP au fost deja împachetate în GDR-uri ce se pot tranzacţiona pe piaţa engleză. Analiştii spun că cel mai probabil fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar cu o deţinere de circa 19% din FP înaintea listării, este cel care şi-a transformat deţinerile din acţiuni româneşti în GDR-uri engleze.

România, pe locul 10 în topul ţărilor în care oamenii se tem de ţepe – Capital. Românii tind să creadă mai degrabă că ceilalţi oameni vor să profite de pe urma lor decât să îi trateze într-un mod echitabil. Sub acest aspect, ţara se află pe locul 10 într-un top al neîncrederii condus de Maroc şi în care pe primele poziţii mai sunt şi alte două state din Balcani. La polul opus sunt ţările nord-europene şi cele din Extremul Orient unde oamenii sunt priviţi mai degrabă ca parteneri.

Cum si-au batut joc de paduri partidele in ultimii 15 ani. Retrospectiva dezastrului politic – Analiză Hotnews.

Scandalul „Lobby pentru Schweighofer Holzindustrie”. Acuzații și explicațiile politicienilor – DIGI24.

Proporţia tinerilor care îşi „beau minţile” a crescut îngrijorător. Românii beau de două ori mai mult alcool decât e indicat – Adevărul. Fenomenul „binge drinking” – consumarea rapidă a unor cantităţi mari de alcool a devenit un fenomen „îngrijorător” în rândul tinerilor , se arată într-un raport al OECD. În România, 7,5% din persoanele peste 15 ani practică băutul sportiv, arată un raport din 2010.

Cathedral Plaza nu se mai demolează: Instanţa a suspendat executarea hotărârii – Gândul. Tribunalul Dâmboviţa a suspendat executarea hotărârii prin care a dispus demolarea Cathedral Plaza, până când se vor clarifica obligaţiile ce revin Primăriei Capitalei şi până la finalizarea procedurilor de reautorizare a clădirii, susţine proprietarul acesteia, Millennium Building Development.

Te-ar mai putea interesa și
Adrian Volintiru, noul CEO al subsidiarei din România a canadienilor de la DeepRock Minerals, a recrutat noi oameni
Adrian Volintiru, noul CEO al subsidiarei din România a canadienilor de la DeepRock Minerals, a recrutat noi oameni
Candienii de la DeepRock își extind echipa din România, după ce luna trecută l-au numit pe Adrian Volintiru, fostul șef al Romgaz, la conducerea operațiunilor de pe plan local. ...
Viktor Orban a acuzat Uniunea Europeană că se transformă într-un imperiu, care amenință democrația
Viktor Orban a acuzat Uniunea Europeană că se transformă într-un imperiu, care amenință democrația
Premierul ultranaţionalist al Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană se transformă într-un ...
Florin Cîţu le-a cerut prefecților să aibă tot personalul mobilizat în contextul ploilor masive din ultima perioadă
Florin Cîţu le-a cerut prefecților să aibă tot personalul mobilizat în contextul ploilor masive din ultima perioadă
Premierul Florin Cîţu le-a cerut, sâmbătă, prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în ...
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta a COVID-19
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta ...
Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sâmbătă sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, ...