5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 15.05.2015

Algoritmul succesului RCS&RDS - va funcţiona şi cu afacerile din energie? - BCR scoate la vânzare cel mai mare pachet de neperformante din istoria României - 22% din FP s-au mutat la Londra - Prima maşină, la relanti: doar cinci automobile acordate în două luni - despre scandalul lemnului. Citeşte pe larg revista presei din 15 mai 2015.
Economica.net - vin, 15 mai 2015, 05:08
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 15.05.2015

BCR scoate la vânzare cel mai mare pachet de neperformante din istoria României – ZF. BCR scoate la vânzare în bloc un pachet de NPL-uri de 3,6 miliarde de euro, practic cât a dat Erste la finalul lui 2005 pentru a cumpăra 60% din cea mai mare bancă locală, în cea mai scumpă achiziţie din sistemul bancar românesc.

Teszari cu repetiție: va fi la fel de eficientă și în energie strategia de business a RCS&RDS? – Adevărul Financiar. RCS&RDS își extinde afacerile din energie, și pare să o facă după un mai vechi algoritm aplicat cu succes demonstrat pe o piață de internet și televiziune prin cablu pe care o domină detașat.

Prima maşină: doar cinci automobile acordate prin program, la două luni de la lansare – EVZ.

22% din FP s-au mutat la Londra. Suspectaţi sunt americanii de la Elliott – ZF. Prima structură a acţionariatului Fondului Proprietatea (FP) după listarea la bursa de la Londra a scos la lumină faptul că 22% din capitalul FP au fost deja împachetate în GDR-uri ce se pot tranzacţiona pe piaţa engleză. Analiştii spun că cel mai probabil fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar cu o deţinere de circa 19% din FP înaintea listării, este cel care şi-a transformat deţinerile din acţiuni româneşti în GDR-uri engleze.

România, pe locul 10 în topul ţărilor în care oamenii se tem de ţepe – Capital. Românii tind să creadă mai degrabă că ceilalţi oameni vor să profite de pe urma lor decât să îi trateze într-un mod echitabil. Sub acest aspect, ţara se află pe locul 10 într-un top al neîncrederii condus de Maroc şi în care pe primele poziţii mai sunt şi alte două state din Balcani. La polul opus sunt ţările nord-europene şi cele din Extremul Orient unde oamenii sunt priviţi mai degrabă ca parteneri.

Cum si-au batut joc de paduri partidele in ultimii 15 ani. Retrospectiva dezastrului politic – Analiză Hotnews.

Scandalul „Lobby pentru Schweighofer Holzindustrie”. Acuzații și explicațiile politicienilor – DIGI24.

Proporţia tinerilor care îşi „beau minţile” a crescut îngrijorător. Românii beau de două ori mai mult alcool decât e indicat – Adevărul. Fenomenul „binge drinking” – consumarea rapidă a unor cantităţi mari de alcool a devenit un fenomen „îngrijorător” în rândul tinerilor , se arată într-un raport al OECD. În România, 7,5% din persoanele peste 15 ani practică băutul sportiv, arată un raport din 2010.

Cathedral Plaza nu se mai demolează: Instanţa a suspendat executarea hotărârii – Gândul. Tribunalul Dâmboviţa a suspendat executarea hotărârii prin care a dispus demolarea Cathedral Plaza, până când se vor clarifica obligaţiile ce revin Primăriei Capitalei şi până la finalizarea procedurilor de reautorizare a clădirii, susţine proprietarul acesteia, Millennium Building Development.

Te-ar mai putea interesa și
Petrol – Preţurile au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an
Petrol – Preţurile au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an
Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an, în tranzacţii volatile, după ce datele guvernamentale americane au arătat o creştere neaşteptat de mare a......
SUA – Pentagonul atribuie un contract uriaş de cloud la patru giganţi din domeniu: Google, Amazon, Oracle şi Microsoft
SUA – Pentagonul atribuie un contract uriaş de cloud la patru giganţi din domeniu: Google, Amazon, Oracle şi Microsoft
Departamentul american al Apărării a anunţat miercuri că a atribuit companiilor Amazon, Google, Microsoft şi Oracle ...
Negocierile asupra unui acord global privind pandemiile încep în februarie 2023
Negocierile asupra unui acord global privind pandemiile încep în februarie 2023
Negocierile asupra unui proiect de acord global pentru a combate mai bine următoarea pandemie vor începe la sfârşitul ...
Guvernul Ungariei majorează la 95% taxa specială plătită de grupul de petrol şi gaze Mol
Guvernul Ungariei majorează la 95% taxa specială plătită de grupul de petrol şi gaze Mol
Guvernul Ungariei va majora de la 40% la 95% taxa specială plătită de grupul local de petrol şi gaze Mol în urma profitului ...