5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 15.10.2014

Cea mai mare firmă românească de curierat a cumpărat o bucată din Tractorul Braşov - Carrefour deschide un nou tip de magazine - 13 aeroporturi din cele 16 existente vor fi modernizate cu 600 mil. euro pentru a face faţă dublării numărului de pasageri - băncile au scumpit creditele - despre returnarea celor 4 cenţi din acciza suplimentară la carburanţi. Citeşte pe larg revista presei din 15 octombrie 2014
Economica.net - mie, 15 oct. 2014, 04:42
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 15.10.2014

Capital – Cea mai mare firmă românească de curierat a cumpărat o bucată din Tractorul Braşov

ZF – Carrefour atacă segmentul cash&carry al companiilor pentru a rezista asaltului nemţilor. Francezii devin primul jucător care acoperă toate segmentele din comerţul modern, o piaţă de 8 mld. euro. Carrefour, grupul francez care deschidea în 2001 piaţa hipermarketurilor, ajunsă în prezent la 4 mld. euro, face o primă încercare şi pe segmentul cash&carry în speranţa de a reduce diferenţa care îl desparte de liderul comerţului modern Kaufland, cu afaceri de peste 1,6 mld. euro anul trecut.

Adevărul – DOCUMENT Statul a pregătit 40 de milioane de lei şi schimbă condiţiile pentru returnarea a 4 eurocenţi/litru din acciza suplimentară la carburant. Ministerul Finanţelor Publice anunţă că a postat pe site, la rubrica Transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se aduc o serie de modificări în scopul aplicării mai eficiente a schemei de ajutor de stat privind returnarea a 4 eurocenţi din acciza pentru motorină.

Metropotam – Cum sa (nu) faci bani pe YouTube si sa superi publicitari. Interviu cu Cosmin Mitu, creatorul Romercial. Cosmin Mitu face parte dintr-un grup aparte. Noi i-am zice „Grupul oamenilor cu initiativa din Bucuresti”. Cosmin isi imparte timpul liber intre filmari,montaj si editare pentru clipurile sale care au starnit zambete pana si agentiilor de publicitate din Bucuresti. Romercial, proiectul personal al lui Cosmin, pune sub lupa si critica campaniile publicitare din Romania mai bine decat orice alta emisiune televizata de pe la noi.

ZF – Reforma în sectorul aerian: 13 aeroporturi din cele 16 existente vor fi modernizate cu 600 mil. euro pentru a face faţă dublării numărului de pasageri. Un număr de 13 aeroporturi din cele 16 existente în ţară ar urma să fie modernizate cu circa 600 mil. euro până în 2020, în condiţiile în care se estimează că traficul aerian se va dubla până atunci, arată Master Planul General de Transport al României, un document strategic care va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi.

DIGI24 – Proiectul fuziunii RADET-Elcen a fost aprobat. Sorin Oprescu: fuziunea va avea loc „undeva spre martie 2015”. Proiectul privind fuziunea RADET-Elcen a fost aprobat, marţi, de Consiliul General Municipiului Bucureşti (CGMB), după ce la două şedinţe anterioare nu a strâns numărul de voturi necesar. Potrivit municipalităţii bucureştene, de această fuziune depinde rezolvarea problemelor legate de energia termică, Primarul general Sorin Oprescu a declarat, după şedinţă, că fuziunea RADET-Elcen va avea loc „undeva spre martie 2015”.

ZF – Topul surprinzător al băncilor în funcţie de plăţile decontate. Trei bănci deţin aproape jumătate din piaţa plăţilor decontate în România, cu toate că nu se află în top trei cele mai mari din punctul de vedere al activelor – ING, Raiffeisen şi Citibank.

Bursa – Deputatul Viorel Ştefan: „Piaţa noastră de capital nu a ajuns, încă, o alternativă reală la sistemul bancar”.

ZF – Bancherii au scumpit creditele: doar trei bănci mai au ipotecare cu dobânzi mai mici de 6% pe an. Dobânda unui credit ipotecar standard în lei porneşte de la 5,53% pe an, trei bănci oferind credite pentru achiziţionarea de locuinţe la dobânzi efective de sub 6% pe an. Cele mai bune oferte standard le au CEC Bank, ING Bank şi Garanti, potrivit datelor portalului Conso.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...