5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 16.06.2015

Povestea fraţilor Dedeman, românii care le-au încurcat afacerile marilor retaileri din piața de bricolaj - Bilant dezastruos al drumurilor nationale reabilitate pe bani europeni - Problema mallurilor din Bucureşti - Mercedes-Benz va livra o nouă limuzină preşedintelui Klaus Iohannis. Citeşte pe larg revista presei din 16 iunie 2016.
Economica.net - mar, 16 iun. 2015, 04:51
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 16.06.2015

Bilant dezastruos al drumurilor nationale reabilitate pe bani europeni: 19 din 28 de proiecte nu au sanse sa fie gata anul acesta, cand se termina finantarea europeana – Hotnews. Din 28 de proiecte de reabilitare a drumurilor nationale pe fonduri europene, nu mai putin de 19 sunt cu stadiul sub 50% (majoritatea sub 30%) si, practic, au sanse zero sa fie gata pana la finalul lui 2015 cand se inchide exercitiul financiar european actual, potrivit Asociatiei Pro Infrastructura, care a obtinut raportarile oficiale de la Ministerul Fondurilor Europene. In total, valoarea proiectelor care sunt gestionate de catre Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) ajunge la circa 600 de milioane de euro, din care pana la 85% sunt bani europeni, bani europeni care se pierd daca proiectele nu vor fi gata la timp pana pe 31 decembrie, asta desi multe din proiectele din lista au acumulat deja intarzieri peste intarzieri si extinderi de termene.

Şeful mallului AFI Cotroceni: Bucureştiul nu are o problemă cu numărul de centre comerciale, ci cu dimensiunea lor – unele sunt prea mari – ZF. Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, deschis în 2009, are în prezent 82.000 de metri pătraţi, generând anual vânzări de peste 200 de milioane de euro. Israel Vizel, manager al diviziei de centre comerciale în cadrul companiei israeliene AFI Europe, proprietarul AFI Palace Cotroceni, spune că piaţa de malluri din Bucureşti nu este supra­saturată, în ciuda deschiderilor din ultimii ani.

Mercedes-Benz va livra o nouă limuzină preşedintelui Klaus Iohannis – ZF. Mercedes-Benz România, reprezen­tanţa locală a grupului Daimler, va livra luna aceasta o limuzină S-Klasse preşedintelui României, Klaus Iohannis, potrivit unor surse din piaţă.

Fraţii Dedeman, românii care le-au încurcat afacerile marilor retaileri din piața de bricolaj – adevărul financiar. Sunt antreprenori români, au o avere cumulată ce depășește 550 de milioane de euro și fac legea pe segmentul rețelelor de bricolaj și distribuție de materiale de construcții, acolo unde giganți internaționali în domeniu au dat greș.

Cum a ajuns Asmita Gardens pe lista celor mai profitabile companii din România – Capital. Ansamblul rezidenţial Asmita Gardens, intrat în insolvenţă în noiembrie 2011, ocupă locul 28 în topul celor mai profitabile firme din ţară, după rezultatul pe 2014 înregistrat la Registrul Comerţului, cu un profit net de 60 mil. euro, depăşind companii precum Electrica, Vodafone sau Carrefour. Cum explică proprietarii proiectului această anomalie?

Ce preţ pun investitorii pe bugetele companiilor listate la bursă – ZF. Bugetul de venituri şi cheltuieli al unei companii listate dă investitorilor indicii cu privire la planurile conducerii pentru anul în curs, însă pentru a cumpăra acţiunile respectivei companii investitorii aşteaptă rezultatele financiare pe primul trimestru pentru a-şi confirma cât de realiste sunt prognozele managementului.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari din întreaga lume a crescut anul trecut cu 5,2 milioane, în pofida faptului că pandemia a provocat o perturbare majoră a economiei mondiale, potrivit unui raport publicat......
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
Cererile de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de plante aromatice pentru anul 2021 se depun până ...
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră vor fi scoase, probabil în 2025-2026, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ...
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Italia şi Germania au primit marţi undă verde din partea Comisiei Europene pentru planurile naţionale de redresare şi ...