5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 16.09.2015

Fiscul va afla imediat cine deschide un cont la bancă sau are o casetă de valori - Ţiriac a preluat partea partenerilor din proiectul de birouri din Piaţa Victoriei - Consiliul Concurenței a convins o parte din marii retaileri să participe la Monitorul Prețurilor - Dispar minimarketurile? Cum au reușit marile lanțuri de retail să preia afacerile micilor magazine de proximitate - Ministerul de Interne vrea să angajeze mii de oameni, invocând criza refugiaților. Citeşte pe larg revista presei din 16 septembrie 2015.
Economica.net - mie, 16 sept. 2015, 04:44
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 16.09.2015

Fiscul va afla imediat cine deschide un cont la bancă sau are o casetă de valori – Profit.ro. Fiscul va afla imediat, în aceeași zi, ce firmă sau persoană fizică a deschis ori închis un cont bancar, cu acces rapid la datele de identificare a acestora, sau a închiriat o casetă de valori. Sistemul va fi aplicat începând cu anul viitor. Aceasta va fi posibil deoarece, prin noul Cod de Procedură Fiscală, băncile vor fi obligate să comunice zilnic, nu bilunar ca în prezent, lista persoanelor fizice și a firmelor care deschid ori închid conturi, cu datele de identificare ale persoanelor care dețin dreptul de semnătură, sau închiriază casete de valori. Cazinourile, notarii, avocații, agenții imobiliari au scăpat însă de această obligație, introdusă de Guvern în noul Cod, dar pentru care era nevoie de avizul Parlamentului înainte să fie aplicată.

Ţiriac a preluat partea partenerilor din proiectul de birouri din Piaţa Victoriei – ZF. O firmă din cadrul Ţiriac Imobiliare, divizia de real estate a omului de afaceri Ion Ţiriac, a preluat controlul integral asupra proiectului de birouri Buzeşti Center de lângă Piaţa Victoriei din Capitală, o investiţie estimată la 30 de milioane de euro a cărei construcţie ar urma să înceapă anul viitor, într-una dintre cele mai atractive zone de birouri din Capitală. În Piaţa Victoriei chiriile ajung la 18-20 de euro/metru pătrat pe lună.

Consiliul Concurenței a convins o parte din marii retaileri să participe la Monitorul Prețurilor – Profit.ro.

Dispar minimarketurile? Cum au reușit marile lanțuri de retail să preia afacerile micilor magazine de proximitate – adevărul financiar.

Ministerul de Interne vrea să angajeze mii de oameni, invocând criza refugiaților – Profit.ro. Ministerul Administrației și Internelor cere Guvernului suplimentarea numărului de angajați cu 6.485, pentru a face față valului de refugiați din Africa și Asia Mică, dar și pentru a putea aplica noul cod penal. În proiectul hotărârii de guvern, consultat de profit.ro, nu se precizează, însă, câte posturi sunt cerute doar pentru a face față crizei refugiaților, invocându-se caracterul clasificat al organigramei MAI.

Ghid imobiliar: Prețul ascuns al locuințelor de la marginea Capitalei – adevărul financiar.

Bugetele: Statul îşi datorează 2,2 miliarde de lei – Topul companiilor cu restanţe la buget – cursdeguvernare.ro.

Nuclearelectrica la doi ani de la ofertă: investitorii au marcat pierderi de 25% – ZF. Nuclearelectrica (SNN), care a deschis în 2013 valul de noi listări pe bursa de la Bucureşti după o pauză de cinci ani, s-a dovedit un pariu greşit. Declinul consumului şi al preţurilor pe piaţa energiei alături de taxele introduse de guvern peste noapte au transformat acţiunea SNN, descrisă în momentul ofertei drept un titlu ce va avea o evoluţie stabilă asemeni unei obligaţiuni, într-o investiţie care a muşcat 25% din banii investitorilor.

Tichetele cadou nu vor mai fi impozitate de anul viitor – Capital. Toate tichetele cadou oferite cu ocazii speciale vor fi neimpozitate, din 2016. În prezent, aceste tichete sunt neimpozitate doar dacă sunt destinate copiiilor salariaţilor. În schimb, dacă le sunt oferite angajaţilor sunt impozitate cu 16%.

Te-ar mai putea interesa și
Cum fac fondurile bani pentru investitorii lor. Cazul Evergent Investments și acțiunile la Nuclearelectrica
Cum fac fondurile bani pentru investitorii lor. Cazul Evergent Investments și acțiunile la Nuclearelectrica
Prin vânzarea a jumătate din pachetul SN Nuclearelectrica în luna iunie a acestui an, EVERGENT Investments a încasat dividendele pe, întreaga poziție și a realizat un profit substanțial de......
Capcanele comunicării digitale cu Fiscul. Ce trebuie să știm despre Spațiul Privat Virtual (SPV)
Capcanele comunicării digitale cu Fiscul. Ce trebuie să știm despre Spațiul Privat Virtual (SPV)
Începând cu data de 1 martie 2022, contribuabilii vor fi obligați să se înroleze în Spațiul Privat Virtual (SPV), ...
Bucureşti a intrat pe „ROŞU” – Rata de infectare a crescut la 3,3 la mia de locuitori. Ce restricţii se pregătesc
Bucureşti a intrat pe „ROŞU” – Rata de infectare a crescut la 3,3 la mia de locuitori. Ce restricţii ...
RESTRICŢII BUCUREŞTI - Rata de infectare în Capitală a crescut peste 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Asta ...
AURSF şi AVAC cer majorarea la 2 milioane lei a plafonului de despăgubire a victimelor accidentelor rutiere
AURSF şi AVAC cer majorarea la 2 milioane lei a plafonului de despăgubire a victimelor accidentelor rutiere
Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC) ...