5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 17.09.2015

Guvernul transferă de urgenţă bani catre companiile din aparare - Cel mai puternic trader din energie se divizează şi atacă pieţe noi - Românii bogaţi au investit jumătate de miliard de lei în fonduri internaţionale - CNAS ar putea ajunge datornica la asiguraţi şi cu 80% din sumele pe care le-a încasat - Cum vrea ASF sa convinga service-urile sa repare maşinile pagubiţilor Astra - Cât ar face pe bursă acţiunile statului la Romtelecom - Ce spune designerul-şef de la Renault despre noul Duster. Citeşte pe larg revista presei din 17 septembrie 2015.
Economica.net - joi, 17 sept. 2015, 05:13
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 17.09.2015

Guvernul transfera de urgenţă bani catre companiile din aparare – Profit.ro. Riscurile generate de tensiunile din apropierea României sunt invocate de Guvern pentru a scoate, în regim de urgenţă, bani din buget, care, conform unui document obţinut de Profit.ro, sa fie viraţi firmelor din industria de aparare. Cu aceşti bani va fi început un program de modernizare a liniilor de producţie de armament, muniţie, material de razboi şi reamenajare a poligoanelor de trageri, cu argumentul ca este nevoie de masuri urgente pentru protejarea securităţii statului.

Cel mai puternic trader din energie se divizează şi atacă pieţe noi: „Ajunseserăm prea mari“ – ZF. Tinmar Ind, cel mai mare trader de energie din România, un business deţinut de omul de afaceri Augustin Oancea şi care anul acesta ar putea ajunge la afaceri de 650 de milioane de euro, a luat decizia de a se diviza. Logica din spatele acestei mişcări este chiar dimensiunea considerabilă la care a ajuns afacerea, dar şi dorinţa de a ataca un nou segment de piaţă.

Românii bogaţi au investit jumătate de miliard de lei în fonduri internaţionale – ZF. Plasamentele făcute de investitorii locali în fonduri de investiţii internaţionale au depăşit pentru prima oră pragul de 500 milioane de lei la finalul lunii august, semnalizând interesul în creştere pentru aceste investiţii considerate concurentele fondurilor mutuale locale.

CNAS ar putea ajunge datornica la asiguraţi şi cu 80% din sumele pe care le-a încasat – Profit.ro. Un contribuabil cu spirit antreprenorial mai dezvoltat ar putea, teoretic, sa realizeze venituri considerabile din activitaţi independente, din agricultura şi din chirii, ceea ce ar implica din 2017 o plata anticipata maxima de 5,5% pentru sanatate din 15 salarii medii brute, şi nu din 5 salarii, (prin aplicarea plafonului de 5 salarii pentru fiecare din cele trei tipuri de venit). Anul urmator, când Fiscul va comunica decizia de impunere, în urma revizuirii bazei de calcul “globalizate”, acesta s-ar vedea nevoit sa-i restituie contribuabilului doua treimi din suma achitata la sanatate.

Cum vrea ASF sa convinga service-urile sa repare maşinile pagubiţilor Astra – Profit.ro. Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) va propune unitaţilor service sa repare pe propria cheltuiala automobilele pagubiţilor Astra Asigurari, urmând sa le plateasca direct contravaloarea reparaţiilor dupa ce falimentul asiguratorului va fi confirmat de instanţa. În prezent, service-urile aproape au încetat sa mai primeasca automobile avariate de clienţi Astra, iar marii furnizori refuza sa mai livreze piese.

Cât ar face pe bursă acţiunile statului la Romtelecom – ZF. Statul ar putea obţine până la 1,5 miliarde de lei (300-400 mil. euro) din vânzarea pe bursa de la Bucureşti a participaţiei de 46% la Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom, potrivit calculelor ZF.

Designerul Laurens van den Acker „da din casa” despre noul Duster: E 100% creat in Romania, designul sau interior va da tonul intregii game Dacia – 0-100.ro. A doua generatie a Dacia Duster se afla in dezvoltare in Romania, iar Centrul de Design Renault din Bucuresti lucreaza intens la proiect, acesta fiind realizat 100% in Romania, a declarat pentru 0-100.ro Laurens van den Acker, seful de design al Grupului Renault. „Masina s-a intors acasa”, a spus designerul, adaugand ca interiorul noului Duster va fi de referinta pentru toata gama Dacia, nu cum se intampla in prezent, cand Duster a avut nevoie de un facelift consistent pentru a beneficia de cel mai nou design si cele mai noi tehnologii disponibile pe gama Dacia.

Rusia loveşte în industria alimentară românească – Capital. Decizia Rusiei de a interzice alimentele din UE i-a afectat pe producătorii români care sunt concurați de importuri cu 20% mai mari. Prin urmare, tot mai mulți au pierderi.

OPEC câştigă războiul petrolului – Capital. Piețele petrolului nu se pot echilibra până la sfârșitul anului 2016, dar aprovizionarea merge într-un mare fel. La începutul săptămânii trecute Agenţia Internaţională pentru Energie a confirmat că producția de petrol din SUA a scăzut brusc de la punctul maxim atins in aprilie, la 9,6 milioane de barili pe zi.

Bani pentru femeile de afaceri: câte 50.000 de lei de la stat, dar după începerea investiţiei – DIGI24. Femeile care vor să-şi dezvolte o afacere pot primit 50.000 de lei de la stat. Veste proastă este că investiţiile trebuie făcute iniţial cu bani proprii, urmând ca statul să deconteze o parte din cheltuieli. Statul vrea astfel să încurajeze doamnele să se implice în afaceri, în condiţiile în care doar 37 la sută dintre antreprenori sunt femei. Suma totală de care beneficiază programul este un milion de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...