1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.01.2016

Legea falimentului personal se schimbă - Regionalizarea revine în 2016. Harta României s-ar putea schimba. Un posibil referendum anul acesta - Un indicator bun pentru economie. Vânzările de camioane grele au crescut cu 50% - Tarom, gaura neagră a guvernelor din ultimele două decenii - Românul care a participat la negocierile privind dosarul nuclear iranian. Citeşte pe larg revista presei din 18 ianuarie 2016.

18 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Insolvența personală se schimbă - DIGI24. Încep să apară normele legii insolvenţei personale, lege care a fost amânată cu un an tocmai fiindcă nu se aprobaseră normele. Iar acum după acest eşec, guvernul vine cu criterii mai puţin stricte decât cele propuse iniţial pentru alegerea oamenilor ce vor forma comisiile de insolvenţă. Se cere mai puţină experienţă, e mai puţină rigoare vis-a-vis de sacţiunile primite de eventualii membri sau chiar de relaţia lor cu băncile. Poate că înainte erau prea restrictive, dar e clar că noul Guvern are de gând să pună legea asta pe repede înainte.

DOCUMENT: Se schimbă harta României. Proiectul de descentralizare revine şi în 2016. Dragnea spune că este posibil un referendum anul acesta - Capital.

Un indicator bun pentru economie. Vânzările de camioane grele au crescut cu 50% - ZF. Vânzările de camioane grele, implicate în transportul internaţional de mărfuri, dar şi către marile lanţuri de magazine, au crescut cu 50% anul trecut, pe fondul reînnoirii şi extinderii flotelor transportatorilor, la peste 7.000 de unităţi, apropiindu-se astfel de nivelul de 7.600 de camioane grele livrate în 2008.

Românul care a participat la negocierile privind dosarul nuclear iranian - Adevărul. Din echipa care a luat decizia istorică de a ridica sancţiunile financiare şi petroliere impuse Iranului a făcut parte şi un român. Este vorba de Cornel Feruţă, coordonator-şef în cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), instituţie cu un rol-cheie în verificarea programului nuclear iranian.

Tarom, gaura neagră a guvernelor din ultimele două decenii - Capital.

Ministrul și strategia pentru irigații: noul proiect prevede pomparea apei din Dunăre - DIGI24. Conform obiceiului, noul ministru al Agriculturii are propria strategie pentru refacerea sistemului de irigaţii. Actualul deţinător al portofoliului vrea să aplice modelul turcesc, adică terenurile să fie irigate cu apă din lacurile de acumulare. Totuși, sunt slabe şanse ca proiectul să fie pus în practică prea curând, drept urmare, agricultorii vor fi în continuare la mila ploii.

Dacia urcă spre vânzări de 5 mld. euro la nivel mondial. România este abia a opta piaţă după volume - ZF.

Reţelele din comerţul modern au ajuns la 75 ha de depozite logistice. Kaufland şi Lidl au împreună aproape jumătate din total - ZF.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO