5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.03.2015

Fiscul pregăteşte amenzi uriaşe pentru firme - Depozite de 800 de milioane de euro ale străinilor au ieşit din ţară într-un an - Statul impune cu forţa cardurile şi le controlează preţul - Câtă ŞPAGĂ se dă anual în Romania - Cum au evoluat primii trei jucători din piaţa creditului anul trecut - Interviu cu fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu. Citeşte pe larg revista presei din 18 martie 2015.
Economica.net - mie, 18 mart. 2015, 05:56
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.03.2015

Fiscul pregăteşte amenzi uriaşe pentru firme – DIGI24. Patronii care îşi declară greşit impozitele riscă să plătească penalităţi de până la 40 la sută pe an. Prevederea, ce ar putea fi aplicată de anul viitor, este criticată de oamenii de afaceri, care spun că sancţiunile mult prea mari ar putea duce la abuzuri din partea inspectorilor ANAF.

Cum au evoluat primii trei jucători din piaţa creditului anul trecut: BCR şi BRD au scăzut, BT a crescut – ZF

Statul impune cu forţa cardurile şi le controlează preţul – Capital. Proiectul de lege care va restricţiona plăţile în numerar, dar şi comisioanele interbancare pentru tranzacţii cu carduri este tot mai aproape de aprobare, mai ales după ce Parlamentul European a aprobat un regulament care va impune în toate ţările UE limite pentru comisioane.

Depozite de 800 de milioane de euro ale străinilor au ieşit din ţară într-un an – ZF. Străinii, în cea mai mare parte grupuri bancare, aveau la finele lunii ianuarie depozite pe termen mediu şi lung constituite la băncile locale în valoare de 5,7 mld. euro, cu circa 800 mil. euro mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Câtă ŞPAGĂ se dă anual în Romania? Pagubele generate de corupţie în 2014: circa 400 milioane de euro – Hotnews

ICE Felix – o afacere extrem de profitabilă predată intereselor imobiliare – DIGI24.ro. Chiar dacă pare greu de crezut, primele calculatoare din China au fost româneşti. Fabricate la Întreprinderea de Calculatoare Electronice „Felix” din Bucureşti, acestea au fost exportate chiar şi în Germania. În anii ’80, România era al doilea stat din blocul comunist care deţinea tehnologia de producţie în masă a echipamentelor de tehnică de calcul. Totul s-a schimbat însă după 1989.

Economia și puterea de cumpărare: lecțiile salariului real din 1990 încoace și șansa revenirii la puterea din 2008 – CURSDEGUVERNARE.ro. Datele publicate în Anuarul Statistic 2014 publicat recent de Institutul Național de Statistică arată că salariul real a revenit la nivelul din 1990 de-abia odată cu intrarea în Uniunea Europeană din 2007. Nivelul minim a fost atins în anul 1997, când puterea de cumpărare a coborât la doar 56,2% din cea consemnată la debutul liberalizării prețurilor.

Interviu cu fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu – Bursa. Despre noul cod fiscal, bănci, creditare, Grecia şi zona euro.

Se conturează un nou gigant în România: Oligarhul Boris Mints, la primul pas spre achiziţia Immofinanz – Capital. Oligarhul rus Boris Mints (56 de ani), proprietarul O1 Group – specializat în investiţii imobiliare şi în fonduri de pensii private, alături de CA Immo, din care a cumpărat recent 26%, a prezentat acţionarilor Immofinanz o ofertă de preluare a 13,5% din acţiunile companiei pentru 423 mil. euro. Austriecii au respins oferta.

 

Te-ar mai putea interesa și
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA. Executivul a aprobat actul normativ promovat de......
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...