5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.03.2015

Fiscul pregăteşte amenzi uriaşe pentru firme - Depozite de 800 de milioane de euro ale străinilor au ieşit din ţară într-un an - Statul impune cu forţa cardurile şi le controlează preţul - Câtă ŞPAGĂ se dă anual în Romania - Cum au evoluat primii trei jucători din piaţa creditului anul trecut - Interviu cu fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu. Citeşte pe larg revista presei din 18 martie 2015.
Economica.net - mie, 18 mart. 2015, 05:56
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.03.2015

Fiscul pregăteşte amenzi uriaşe pentru firme – DIGI24. Patronii care îşi declară greşit impozitele riscă să plătească penalităţi de până la 40 la sută pe an. Prevederea, ce ar putea fi aplicată de anul viitor, este criticată de oamenii de afaceri, care spun că sancţiunile mult prea mari ar putea duce la abuzuri din partea inspectorilor ANAF.

Cum au evoluat primii trei jucători din piaţa creditului anul trecut: BCR şi BRD au scăzut, BT a crescut – ZF

Statul impune cu forţa cardurile şi le controlează preţul – Capital. Proiectul de lege care va restricţiona plăţile în numerar, dar şi comisioanele interbancare pentru tranzacţii cu carduri este tot mai aproape de aprobare, mai ales după ce Parlamentul European a aprobat un regulament care va impune în toate ţările UE limite pentru comisioane.

Depozite de 800 de milioane de euro ale străinilor au ieşit din ţară într-un an – ZF. Străinii, în cea mai mare parte grupuri bancare, aveau la finele lunii ianuarie depozite pe termen mediu şi lung constituite la băncile locale în valoare de 5,7 mld. euro, cu circa 800 mil. euro mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Câtă ŞPAGĂ se dă anual în Romania? Pagubele generate de corupţie în 2014: circa 400 milioane de euro – Hotnews

ICE Felix – o afacere extrem de profitabilă predată intereselor imobiliare – DIGI24.ro. Chiar dacă pare greu de crezut, primele calculatoare din China au fost româneşti. Fabricate la Întreprinderea de Calculatoare Electronice „Felix” din Bucureşti, acestea au fost exportate chiar şi în Germania. În anii ’80, România era al doilea stat din blocul comunist care deţinea tehnologia de producţie în masă a echipamentelor de tehnică de calcul. Totul s-a schimbat însă după 1989.

Economia și puterea de cumpărare: lecțiile salariului real din 1990 încoace și șansa revenirii la puterea din 2008 – CURSDEGUVERNARE.ro. Datele publicate în Anuarul Statistic 2014 publicat recent de Institutul Național de Statistică arată că salariul real a revenit la nivelul din 1990 de-abia odată cu intrarea în Uniunea Europeană din 2007. Nivelul minim a fost atins în anul 1997, când puterea de cumpărare a coborât la doar 56,2% din cea consemnată la debutul liberalizării prețurilor.

Interviu cu fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu – Bursa. Despre noul cod fiscal, bănci, creditare, Grecia şi zona euro.

Se conturează un nou gigant în România: Oligarhul Boris Mints, la primul pas spre achiziţia Immofinanz – Capital. Oligarhul rus Boris Mints (56 de ani), proprietarul O1 Group – specializat în investiţii imobiliare şi în fonduri de pensii private, alături de CA Immo, din care a cumpărat recent 26%, a prezentat acţionarilor Immofinanz o ofertă de preluare a 13,5% din acţiunile companiei pentru 423 mil. euro. Austriecii au respins oferta.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Raport Covid-19: 15.410 de cazuri noi din peste 66.000 de teste, 357 de decese şi 1.848 de pacienţi la ATI
Raport Covid-19: 15.410 de cazuri noi din peste 66.000 de teste, 357 de decese şi 1.848 de pacienţi la ATI
Un număr de 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Cîţu: Luni seara – marţi venim în Parlament cu lista Guvernului. PNL va negocia şi cu USR
Cîţu: Luni seara – marţi venim în Parlament cu lista Guvernului. PNL va negocia şi cu USR
 Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, după întâlnirea cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, că au început ...
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în sistem partener
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în ...
Retailerul Profi Rom Food, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, a ajuns la un număr de 600 de magazine operate ...