5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.06.2016

Cum au evoluat în 2014 afacerile de lângă blocul tău: Mega Image, Billa sau Dristor Kebap - Raiul bucureștean al hipermarketurilor ridicat peste mormântul fabricilor Epocii de Aur - Calvarul urbanizării Bucureştiului - O nouă reţea de magazine se ridică pe scheletul Leonardo - Banca lui Umbrărescu a încheiat primul an cu pierderi de 35 milioane de lei. Citeşte pe larg revista presei din 18 iunie 2015.
Economica.net - joi, 18 iun. 2015, 05:18
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.06.2016

Complexul proximității: Câți bani băgăm în buzunarele magazinelor din jurul caselor noastre – adevărul financiar. Cum au evoluat în 2014 afacerile de lângă blocul tău. Mai precis, ce au făcut Mega Image, Billa, Dristor Kebap, Belforno sau Helpnet.

Raiul bucureștean al hipermarketurilor ridicat peste mormântul fabricilor Epocii de Aur – Pallady Valley – adevărul financiar. Orientați către terenurile fostelor fabrici ceaușiste, retailerii au resuscitat piața imobiliară de la marginea Capitalei. Zone din sud-estul Bucureștiului care nu valorau mare lucru la începutul anilor 2000 concurează acum Nordul imobiliar.

Calvarul urbanizării Bucureştiului – Capital.

Prăpăd în agricultură. Estimările fermierilor sunt din ce în ce mai sumbre – Capital. Seceta face ravagii în agricultura din România. Fermierii îşi modifică estimările de la o lună la alta, şi vin cu predicţii din ce în ce mai sumbre. În această perioadă, agriculturorii recoltează orzul şi spun ca producţiile sunt cu 30%-40% mai mici decât în 2014.

Comisia începe evaluarea programului cu România. FMI așteaptă rezultatul pentru a decide asupra Acordului – cursdeguvernare.ro.

Rata de neperformanţă la creditele companiilor, dublă faţă de cea la creditele populaţiei – ZF. Finanţările acordate companiilor au înregistrat în anii de criză cea mai mare rată de neperformanţă, vârful ajungând la 24% în prima jumătate a anului trecut, iar pe valute cele mai mari rate ale creditelor neperformante (NPL) au fost în cazul creditelor corporate în franci elveţieni şi în euro, maximele fiind de 61%, respectiv 24%.

O nouă reţea de magazine se ridică pe scheletul Leonardo – ZF. O parte dintre spaţiile în care funcţionau anterior magazine Leonardo – reţea aflată în faliment începând cu acest an – au fost preluate de o nouă companie care vine cu un brand, cu un logo şi cu un design de magazin similare cu ale celui care a fost timp de aproape două decenii liderul pieţei locale de încălţăminte.

Banca lui Umbrărescu a încheiat primul an cu pierderi de 35 milioane de lei – ZF. Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a încheiat anul trecut cu o pierdere netă de 35 milioane de lei, dar şi-a crescut de 2,5 ori activele bilanţiere şi de peste zece ori stocul creditelor, potrivit datelor din raportul anual al băncii.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...