1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.08.2015

Fiecare metru pătrat de mall i-a adus regelui mallurilor încasări de 1.000 lei pe an - O filială a Transelectrica merge în Tanzania să vâneze contracte - Câţi bani au strâns românii în contul de pensie privată. Citeşte pe larg revista presei din 18 august 2015.

18 aug, 2015 | ECONOMICA.net

O filială a Transelectrica merge în Tanzania să vâneze contracte - ZF. SMART SA, filială a Transelectrica, urmează să înfiinţeze, în câteva săptă­mâni, o filială în republica africană Tanzania. Scopul este participarea, într-un joint venture cu compania energetică integrată TANESCO (Tanzania Electric Supply Company), la proiecte de construcţie şi modernizare a liniilor electrice de transport al electricităţii din acest stat.

Fiecare metru pătrat de mall i-a adus lui Dascălu încasări de 1.000 lei pe an - ZF. Omul de afaceri Iulian Dascălu a obţinut anul trecut venituri de circa 250 de milioane de lei din exploatarea celor cinci proiecte comerciale pe care le deţine în ţară, care au o suprafaţă de peste 250.000 de metri pătraţi, potrivit calcu­lelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor şi a celor transmise de grupul Iulius. Astfel, fiecare metru pătrat din proiectele comerciale a adus grupului Iulius încasări din chirii de circa 1.000 de lei în 2014.

Câţi bani au strâns românii în contul de pensie privată - Adevărul. Suma medie acumulată în cont de fiecare participant la sistemul de pensii private obligatorii este de 3.474 de lei, însă ea este cu 50% mai mare în cazul angajaţilor care au avut în ultimii şapte ani contribuţii virate în fiecare lună.

Topul sectoarelor în funcţie de creşterile salariale în ultimii 7 ani - ZF.

Preţul petrolului coboară la minimul ultimilor şase ani - Capital.

Scena tragicomica pe piata de energie: puiul OPCOM se judeca cu mama Transelectrica - energy-center.ro.

Băncile au revenit pe profit, cu un câştig de 1,2 miliarde de lei la jumătatea anului - ZF. Sistemul bancar românesc, care adună 40 de bănci, a întregistrat în primul semestru un profit de aproape 1,2 miliarde de lei, solvabilitatea a rămas la un nivel ridicat, iar rata creditelor neperformante a continuat să scadă, spune Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR. „Profitul la nivelul sistemului bancar a ajuns la sfârşitul primului semestru la aproape 1,2 miliarde de lei. Solvabilitatea este mare, de 18,07%, iar rata creditelor neperformante a coborât la 13,04%“, a declarat Cinteză pentru ZF.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO