1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.09.2015

Scenariul negativ al autorităților: durata de viață a românilor scade de la 71 ani la 68 ani pentru bărbați și de la 78 ani la 75 ani pentru femei - Ce avere are România peste hotare - Băncile acceptă, cu greu, să împartă cu clienţii povara creditării iresponsabile - Firmele nu îşi mai ţin banii la bancă pe termen lung. Citeşte pe larg revista presei din 18 septembrie 2015.

18 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Scenariul negativ al autorităților: durata de viață a românilor scade de la 71 ani la 68 ani pentru bărbați și de la 78 ani la 75 ani pentru femei - Profit.roDurata medie de viață a românilor, influențată și de condițiile economice din societate, poate ajunge în 2060, conform unui document confidențial analizat de către autorități și obținut de Profit.ro, la numai 68 de ani pentru bărbați și 75,5 ani pentru femei, cu trei ani mai puțin decât în prezent și mult mai apropiat de momentul ieșirii la pensie. În același timp, structura populației României va continua să se degradeze într-un ritm îngrijorător, din cauza reducerii natalității și a îmbătrânirii locuitorilor, printre motivele indicate fiind ”emanciparea femeii” și ”reducerea funcției economice a copilului”.

Ce avere are România peste hotare - Capital. Deţinem în străinătate câteva miliarde de euro sub formă de imobile, participaţii la instituţii financiare sau creanţe istorice. La care se adaugă impresionantele rezerve internaţionale ale BNR, aflate în mare majoritate peste graniţe.

Băncile acceptă, cu greu, să împartă cu clienţii povara creditării iresponsabile - Capital.ro. O singură bancă a făcut, până acum, o ofertă concretă clien­ţilor cu credite în franci elveţieni. Celelalte amână nepermis un anunţ oficial deşi debitorii cer o soluţie de luni de zile.

Firmele nu îşi mai ţin banii la bancă pe termen lung - ZF. Companiile aveau depozite noi cu scadenţa mai mare de doi ani în lei plasate la bănci în valoare de 9,8 milioane de lei (echivalentul a 2 mil. euro) în luna iulie, la jumătate faţă de luna precedentă, ceea ce reprezintă practic cel mai scăzut nivel din ultimii şapte ani, potrivit datelor BNR.

Cum supravieţuiesc „piticii“ din industria de hidrocarburi în umbra celor doi giganţi OMV şi Romgaz - ZF.

Ce legatura exista intre contractele bilaterale de energie si exporturile directe ale producatorilor - energy-center.ro.

FMI: În trei ani, România poate întrece Cehia şi Portugalia - DIGI24.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO