5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.11.2014

Cum a influenţat nivelul de trai votul pentru Klaus Iohannis - Patronul celei mai mari bănci din România atrage atenţia asupra priorităţii numărul 1 pentru ţara noastră - "România nu este pregătită să adopte moneda euro acum şi nici în următorii 5 ani" - RCS&RDS dubleaza viteza minima la internet fara sa le mai ceara clientilor sa-si reinnoiasca abonamentele - Remus Borza ar putea fi noul administrator judiciar al RAAN - Cum arată economia judeţului Sibiu - În ultimii cinci ani au fost închise două treimi din editurile românești - Ce spun oamenii de pe bursă despre rezultatul alegerilor. Citeşte pe larg revista presei din 18 noiembrie 2014
Economica.net - mar, 18 nov. 2014, 06:16
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.11.2014

Capital – Cum a influenţat nivelul de trai votul pentru Klaus Iohannis. Cele mai prospere zone din ţară – Bucureşti, Cluj, Constanţa, Braşov sau Timiş– l-au ales pe Klaus Iohannis preşedinte. Există însă şi judeţe sărace, precum Harghita, Covasna, Tulcea sau Suceava, care şi-au dat votul pentru acelaşi candidat. Totuşi, cele mai puţin dezvoltate – Vaslui, Teleorman sau Botoşani – l-au preferat pe Victor Ponta.

Adevărul – Erste, proprietarul BCR, atrage atenţia că prioritatea Guvernului trebuie să fie bugetul de stat pe anul 2015. Analiştii grupului Erste estimează că nu va exista o volatilitate crescută pe pieţele financiare interne în urma alegerilor prezidenţiale din România. Ei atrag atenţia că prioritatea guvernului este să realizeze o schiţă a bugetului pentru 2015 care să acopere măsurile populiste anunţate înainte de alegeri.

Hotnews – Remus Borza ar putea fi noul administrator judiciar al RAAN. Creditorii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au decis in adunarea din 14 noiembrie schimbarea administratorului judiciar, Tudor&Asociatii, au declarat pentru HotNews.ro surse din domeniul energetic. Potrivit acestora, creditorii au propus ca noul administrator judiciar sa fie Remus Borza, cel care este administrator judiciar si la Hidroelectrica.

ZF – Cum arată economia judeţului Sibiu, unde germanii aduc 15% din business şi companiile au cea mai mare marjă a profitului din România. Judeţul Sibiu, în care trăiesc circa 400.000 de oameni, a ajuns în ultimii ani un punct de atrac­ţie pentru investitorii străini, în special din in­dustria componentelor auto, care a dus PIB-ul per capita cu 8% peste media naţională, până la 7.563 de euro, şi salariul mediu net în luna august la 1.729 de lei, nu cu mult peste nivelul de 1.683 de lei la nivelul întregii ţări.

Hotnews – RCS&RDS dubleaza viteza minima la internet fara sa le mai ceara clientilor sa-si reinnoiasca abonamentele. RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat luni ca incepand din aceasta luna va dubla gratuit vitezele minime de internet de la 50 Mbps pana la 100 Mbps pentru clientii existenti. Cresterea vitezei se va face automat, fara sa fie necesar ca abonatii sa resemneze contractele si se va face gradual, astfel incat clientii sa nu fie afectati si sa se asigure o buna functionare a serviciilor de internet, a precizat operatorul.

DIGI24.ro – Europarlamentar: România nu este pregătită să adopte moneda euro acum şi nici în următorii 5 ani. Europarlamentarul german Joachim Starbatty spune că România nu este pregătită să adopte moneda euro. Şi nici nu va fi, în următorii 5 ani.

Bursa – Ministerul Economiei încă lucrează la strategia pentru listarea Cupru Min. Strategia privind atragerea de capital pentru dezvoltarea companiei Cupru Min prin listarea unui pachet minoritar de acţiuni este, în acest moment, în curs de elaborare, au declarat reprezentanţii Ministerului Economiei. Ideea listării a fost avansată de minister în primăvara acestui an, după mai multe tentative eşuate de privatizare a Cupru Min.

DIGI24.ro – În ultimii cinci ani au fost închise două treimi din editurile românești. Industria cărţii este în agonie. Considerat cel mai puternic segment cultural din Europa, domeniul a ajuns în România la cele mai slabe performanţe de după Revoluţie. Două treimi din edituri au fost închise, în ultimii cinci ani. În plus, mulţi clienţi preferă să citească variantele electronice, care sunt mult mai ieftine.

wall-street.ro – Bursa in era Klaus Iohannis? “E bine ca a iesit, dar tot Guvernul este cel care conteaza”. Rezultatul alegerilor prezidentiale va avea o influenta redusa asupra pietei de capital, mult mai important urmand sa fie viitorul Guvernului, considera brokerii. Klaus Iohannis va fi viitorul presedinte al Romaniei, dupa ce duminica a castigat scrutinul la o diferenta de circa 9 procente fata de contracandidatul sau Victor Ponta.

ZF – Cum a ajuns România pe harta celor mai mari exportatori de mobilier din Europa. România se află pe locul zece în Europa din punctul de vedere al exportului de mobilă, ierarhie dominată de Germania, Italia şi Polonia, ţări care au reuşit să se impună pe harta europeană şi să cumuleze jumătate din exporturi.

Hotnews – Arbitrul telecom propune servicii de internet si telefonie pentru persoanele cu dizabilitati: Trafic lunar la internet mobil de minimum 300 MB la un pret de maxim 2 euro. Furnizorii vor pune la dispozitia utilizatorilor cu dizabilitati auditive si/sau de vorbire pachete de servicii mobile care sa includa cel putin SMS-uri nelimitate in retea si 150 de SMS-uri nationale la un tarif de maximum 4 euro/luna (inclusiv TVA), precum si trafic lunar la internet mobil de minimum 300 MB, la o viteza maxima de transfer al datelor pentru descarcare de cel putin 2 Mbps, la un tarif de maximum 2 euro/luna (inclusiv TVA), potrivit unui proiect de decizie supus consultarii publice luni de Autoritatea pentru reglementare in Comunicatii. La data de 30 iunie 2014, in Romania erau inregistrate 714.891 persoane cu handicap (adulti si copii).

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...