5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.05.2015

Mâine se votează legea falimentului personal - Elicoptere Super Puma, fabricate în România din 2017 - Commerzbank vinde creditele acordate mallurilor din România - Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante şi cafenele, unde „mănâncă“ o treime din România - Comisia Europeană cere „măsuri compensatorii“, în contrapartidă la programul de relaxare fiscală. Citeşte pe larg revista presei din 19 mai 2015.
Economica.net - mar, 19 mai 2015, 05:34
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.05.2015

Ana Birchall: Miercuri vom face istorie legislativa! Proiectul Legii Insolventei persoanelor fizice, cel care se va vota, este al meu, pe care mi l-am amendat personal! – Hotnews. „Proiectul privind insolventa persoanelor fizice, cel care se va vota miercuri, este al meu. Vreau sa va spun ca eu l-am depus si tot eu personal mi l-am amendat. Am propus ca rambursarea sa nu se faca sub control judiciar ci in cadrul unei Comisii de Insolventa. Consider de asemenea un succes ca, desi FMI cerea un termen de restructurare de 3 ani, am reusit sa impun ca termen 5 ani cu posibilitatea de prelungire cu inca un an. Proiectul meu nu este nici pro-debitori nici pro-creditori, cum erau altele depuse in Parlament. Eu sunt de partea celor de buna-credinta. Pentru cei de rea-credinta am prevazut sanctiuni extrem de dure!”, a spus luni deputatul PSD pentru HotNews.ro.

Commerzbank vinde creditele acordate mallurilor din România – ZF. Commerzbank, a doua bancă germană în funcţie de activele deţinute, a scos la vânzare mai multe credite performante acordate pe segmentul de real-estate în ţările din Europa Centrală şi de Est, pe listă fiind şi împrumuturi contractate de dezvoltatorii unor centre comerciale din România, potrivit unor surse din piaţă.

Elicoptere Super Puma, fabricate în România din 2017 – DIGI24. Industria aeronautică a României e la un pas să treacă de la simplele reparații la producţia de elicoptere. Airbus se pregăteşte să înceapă construcţia unei fabrici de asamblare la Braşov. Presa locală relatează că măsurătorile deja au început. În doi ani, acolo ar urma să fie produs primul aparat de zbor, în trei ani se va începe fabricarea de elicoptere militare, iar în patru ani este posibil ca Airbus să vândă doar Super Pume produse în România.

Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante şi cafenele, unde „mănâncă“ o treime din România – ZF. Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante, cafenele şi baruri, cu afaceri anuale de aproape 2,5 mld. lei, fiind de departe cea mai importantă piaţă pentru jucătorii locali din HoReCa în contextul în care este cel mai mare oraş din punctul de vedere al populaţiei, salariul mediu depăşeşte cu 40% media pe ţară, rata şomajului este minimă, iar Capitala atrage şi cel mai mare număr de turişti români şi străini.

Comisia Europeană cere „măsuri compensatorii“, în contrapartidă la programul de relaxare fiscală – ZF. Comisia Europeană cere guvernului de la Bucureşti să ia măsuri compensatorii astfel încât să aibă siguranţa că România se menţine în limitele convenite ale disciplinei fiscale şi bugetare şi după intrarea în vigoare a programului de relaxare fiscală iniţiat de guvern.

Chinezii de la Tenda ţintesc prima poziţie pe piaţa locală de routere – Capital. Compania chineză Tenda Technology, specializată în furnizarea de soluţii de reţea, intenţionează să deschidă un birou în România şi să domine piaţa locală de routere.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...