5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.05.2015

Mâine se votează legea falimentului personal - Elicoptere Super Puma, fabricate în România din 2017 - Commerzbank vinde creditele acordate mallurilor din România - Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante şi cafenele, unde „mănâncă“ o treime din România - Comisia Europeană cere „măsuri compensatorii“, în contrapartidă la programul de relaxare fiscală. Citeşte pe larg revista presei din 19 mai 2015.
Economica.net - mar, 19 mai 2015, 05:34
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.05.2015

Ana Birchall: Miercuri vom face istorie legislativa! Proiectul Legii Insolventei persoanelor fizice, cel care se va vota, este al meu, pe care mi l-am amendat personal! – Hotnews. „Proiectul privind insolventa persoanelor fizice, cel care se va vota miercuri, este al meu. Vreau sa va spun ca eu l-am depus si tot eu personal mi l-am amendat. Am propus ca rambursarea sa nu se faca sub control judiciar ci in cadrul unei Comisii de Insolventa. Consider de asemenea un succes ca, desi FMI cerea un termen de restructurare de 3 ani, am reusit sa impun ca termen 5 ani cu posibilitatea de prelungire cu inca un an. Proiectul meu nu este nici pro-debitori nici pro-creditori, cum erau altele depuse in Parlament. Eu sunt de partea celor de buna-credinta. Pentru cei de rea-credinta am prevazut sanctiuni extrem de dure!”, a spus luni deputatul PSD pentru HotNews.ro.

Commerzbank vinde creditele acordate mallurilor din România – ZF. Commerzbank, a doua bancă germană în funcţie de activele deţinute, a scos la vânzare mai multe credite performante acordate pe segmentul de real-estate în ţările din Europa Centrală şi de Est, pe listă fiind şi împrumuturi contractate de dezvoltatorii unor centre comerciale din România, potrivit unor surse din piaţă.

Elicoptere Super Puma, fabricate în România din 2017 – DIGI24. Industria aeronautică a României e la un pas să treacă de la simplele reparații la producţia de elicoptere. Airbus se pregăteşte să înceapă construcţia unei fabrici de asamblare la Braşov. Presa locală relatează că măsurătorile deja au început. În doi ani, acolo ar urma să fie produs primul aparat de zbor, în trei ani se va începe fabricarea de elicoptere militare, iar în patru ani este posibil ca Airbus să vândă doar Super Pume produse în România.

Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante şi cafenele, unde „mănâncă“ o treime din România – ZF. Bucureştiul găzduieşte peste 3.400 de restaurante, cafenele şi baruri, cu afaceri anuale de aproape 2,5 mld. lei, fiind de departe cea mai importantă piaţă pentru jucătorii locali din HoReCa în contextul în care este cel mai mare oraş din punctul de vedere al populaţiei, salariul mediu depăşeşte cu 40% media pe ţară, rata şomajului este minimă, iar Capitala atrage şi cel mai mare număr de turişti români şi străini.

Comisia Europeană cere „măsuri compensatorii“, în contrapartidă la programul de relaxare fiscală – ZF. Comisia Europeană cere guvernului de la Bucureşti să ia măsuri compensatorii astfel încât să aibă siguranţa că România se menţine în limitele convenite ale disciplinei fiscale şi bugetare şi după intrarea în vigoare a programului de relaxare fiscală iniţiat de guvern.

Chinezii de la Tenda ţintesc prima poziţie pe piaţa locală de routere – Capital. Compania chineză Tenda Technology, specializată în furnizarea de soluţii de reţea, intenţionează să deschidă un birou în România şi să domine piaţa locală de routere.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...