5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 2.02.2015

Topul demnitarilor datori la bănci - Cum arată „România odihnită”, țara cu 7 milioane de asistați social - Romgaz discută cu Sterling o nouă achiziţie la Marea Neagră - Bucureştiul surprinde toată Europa. În mod plăcut - Veste bună pentru laserul de la Măgurele. Citeşte pe larg revista presei din 2 februarie 2015
Economica.net - lun, 02 feb. 2015, 06:28
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 2.02.2015

Topul demnitarilor datori la bănci – Capital. În Camera Deputaţilor ies în evidenţă soţii Manuela şi Miron Mitrea, cu debite totale de 682.000 de euro către Volksbank, conservatorul Bogdan Ciucă, cu 472.000 de euro şi 772.000 de lei împrumutați de la Banca Transilvania în 2007-2008, pe o perioadă de 30 de ani, UNPR-istul Valeriu Steriu, cu două credite ipotecare în valoare de 508.000 de euro, şi liberalul Mircea Dolha, cu 392.000 de euro şi 140.000 de lei, împrumuturi scadente în 2014, respectiv 2015. În timp ce democrat-liberalul Tinel Gheorghe are un credit de 300.000 de euro la Garanti Bank, scadent în 2028.

DIGI24 – Cum arată „România odihnită”, țara cu 7 milioane de asistați social. În România există sate unde oamenii nu au serviciu, deşi li se oferă locuri de muncă. Şi tineri care primesc ajutor de şomaj, imediat ce termină şcoala. Toate fac parte dintr-un tablou îngrijorător: 4 milioane de români sunt inactivi pe piaţa muncii, iar 7 milioane beneficiază de o formă de ajutor social, mulţi fără să merite. Mai mult, 16% dintre tinerii până în 24 de ani nu lucrează, nu studiază şi nici nu se califică în vreo meserie.

ZF – Romgaz discută cu Sterling o nouă achiziţie la Marea Neagră

Bursa – Laserul de la Măgurele – Nicolae Zamfir: „Sperăm să obţinem 20 de milioane de euro pentru extinderea proiectului”

Bucureştiul, printre „perlele” Europei. La unele capitole, capitala României stă mai bine (dacă nu chiar mult mai bine) decât metropole cu pedigree.

Hotnews – Comisia Europeana, despre companiile de stat romanesti: Pierderi mari, performanta scazuta, management politizat

ZF – Topul câştigurilor pe bursă în ianuarie: randamente şi de 13%

DIGI24 – Bechtel, acuzată că a mituit ambasadori americani pentru a obține contracte bănoase. O anchetă a revistei americane „Foreign Policy” arată că firma Bechtel stimula financiar ambasadori americani pentru ca diplomaţii să-i ajute să obţină contracte bănoase cu statele din estul Europei. Unul din exemplele din articol e Autostrada Transilvania.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...