1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 2.06.2015

Interviu cu şeful McDonald’s România - O istorie a ţepelor din Români: Caritas, FNI, Banca Dacia Felix şi multe altele - - Vasilescu, BNR despre TVA 9%: Nu există o poliție a prețurilor, piața aranjează lucrurile - Clienţii băncilor greceşti au scos 380 mil. euro din depozite, în T1 - Ruleta rusească: război pe Transgaz, Armată şi pe Basarabia. Citeşte pe larg revista presei din 2 iunie 2015

02 iun, 2015 | ECONOMICA.net

INTERVIU Şeful McDonald’s România: "Avem în plan remodelarea și schimbarea mai multor restaurante" - Capital. Spune că mănâncă în fiecare zi la McDonald’s și... citește Haruki Murakami, scriitorul japonez fiind unul dintre preferații lui. Daniel Boaje (45 ani), directorul general al McDonald’s România, are un obiectiv clar anul acesta: să transforme McCafe într-unul dintre cei mai importanți jucători de pe acest segment.

Vasilescu, BNR despre TVA 9%: Nu există o poliție a prețurilor, piața aranjează lucrurile - DIGI24. Consultantul de strategie din cadrul BNR Adrian Vasilescu a vorbit, la Digi24, despre efectele pe care le va avea scăderea TVA la alimente la 9% asupra prețurilor. „Nu există o poliție a prețurilor, piața aranjează lucrurile”, spune Vasilescu.

1,5 miliarde de dolari, bilanţul unui sfert de secol de ţepe - Capital. Jocuri piramidale, bănci falimentate, proiecte imobiliare fantomă, fraude online sau prin telefon. Fiecare îşi are victimele sale. Problema este că escrocii care ne-au scos din buzunar sume enorme au scăpat de cele mai multe ori nepedepsiţi. A început timid în 1992 la Braşov şi s-a prăbuşit cu zgomot doi ani mai târziu, la Cluj. Numărul real al participanţilor este greu de stabilit – unii vorbesc despre 250.000, alţii despre 500.000, iar alţii spun că s-a depăşit nivelul de un milion. În total, aceştia au investit peste 1.000 de miliarde de lei vechi (aproximativ un miliard de dolari în acea perioadă). La momentul falimentului, în august 1994, avea datorii către deponenţi de circa 450 de milioane de dolari. Probabil că mulţi şi-au dat deja seama că este vorba de Caritas, unul dintre cele mai celebre şi mai stranii fenomene care au avut loc în România postcomunistă

România a fost inclusă într-un top 10 al celor mai promiţătoare burse din lume - ZF. Independenţa energetică, infrastructura mai dezvoltată decât în alte state considerate de „frontieră“, salariile mici, internetul rapid şi ieftin sunt atuurile României în faţa investitorilor. România ocupă locul şapte din zece în clasamentul celor mai promi­ţătoare pieţe de frontieră, potrivit cărţii „Frontier. Exploring the top ten emerging markets of tomorrow“ scrisă de Gavin Serkin, editor pieţe emergente la Bloomberg News.

Clienţii băncilor greceşti au scos 380 mil. euro din depozite, în T1 - ZF. Alpha Bank, Bancpost şi Piraeus Bank, bănci deţinute de grupuri elene, aveau la finalul lunii martie depozite totale de 4,3 mld. euro (circa 19 mld. lei), în scădere cu 8% comparativ cu decembrie anul trecut, potrivit datelor publicate de băncile-mamă la Atena.

Băncile de stat şi-au crescut cota de piaţă cu două treimi în şase ani - ZF. CEC Bank şi Eximbank, cele două instituţii de credit deţinute de stat, aveau la finalul lunii februarie o cotă de piaţă de 8,6% în funcţie de active, în creştere cu aproape 3,5 puncte procentuale faţă de nivelul din decembrie 2008, când criza financiară mondială îşi făcea simţită prezenţa pe piaţa locală.

Ruleta rusească - război pe Transgaz, Armată şi pe Basarabia. Spre cine a ţintit Putin prin cei cinci români „indezirabili“ - Adevărul. Cele cinci nume menţionate pe lista neagră întocmită de Moscova par alese la întâmplare, ţintindu-se spre pioni mai importanţi ai ţării noastre, consideră analiştii. Cel puţin unul dintre cei cinci - Adrian Cioroianu (istoric), Eugen Tomac (politician), Iulian Chifu (analist), Gheorghe Haţegan (energetician), Tiberiu Chodan (fost comandant al Flotei) - nici nu mai activează în sistemul care i-ar fi atras antipatia Rusiei.

Intel face cea mai mare achizitie din istoria sa. Va plati 16,7 miliarde dolari pentru Altera, producator de procesoare pentru centre de date - Hotnews. Intel a ajuns la o intelegere cu producatorul de procesoare programabile Altera si va cumpara compania cu 16,7 miliarde dolari, cea mai mare tranzactie din istoria Intel. Altera are peste 3.000 de angajati si vanzari de 1,9 miliarde dolari/an, Ericsson si Huawei fiind cei mai importanti clienti. Altera a refuzat in aprilie o oferta a Intel.

”Euro de sud” și “euro de nord”: Marea Schismă a monedei europene ar putea salva (nu doar) Grecia - adevărul financiar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO