1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.02.2014

Depozitele în lei pe termen scurt au căzut în dizgraţia băncilor, efii SIF-urilor câştigă între 20.000 şi 35.000 euro/lună, idee de afacere "made in Bacău", cât au încasat din chirii regii imobiliarelor şi cum se schimbă piaţa muncii şi care ar fi domeniile spre care ar trebui să se orienteze copiii dumneavoastră. Citeşte pe larg revista presei din 21 februarie 2014

21 feb, 2014 | ECONOMICA.net

ZF: Noua realitate pe piaţa economisirii: Depozitele în lei pe termen scurt au căzut în dizgraţia băncilor. Bancherii nu mai sunt în situaţia să alerge după lichiditate, iar clienţii obişnuiţi în primii ani de criză ca băncile să se bată pe depozitele lor sunt acum în situaţia de a se acomoda cu dobânzi simbolice pentru sumele obişnuite, fie că sunt în lei sau în euro.

Capital: Cum se schimbă piaţa muncii. V-ați întrebat care ar fi domeniile spre care ar fi bine să se îndrepte copilul vostru? Se pare că răspunsul la această întrebare nu este interesant doar pentru noi, ci și pentru diversele instituții, fie ele naţionale, europene sau mondiale. Una dintre problemele stringente ale Europei este creșterea ratei de ocupare a forței de muncă, conform strategiei elaborată de experții de la Bruxelles – Europa 2020. Potrivit datelor Eurostat, în prezent, România înregistrează un grad de ocupare de 63,8%, aflat oarecum aproape de media europeană (68,5%). Comparativ cu țările din Europa Centrală și de Est, stăm mai bine decât Ungaria (62,1%) și decât Bulgaria (63%), însă suntem depășiți de Polonia (64,7%) și de Cehia (71,5%). Fruntașe în acest top european sunt țările nordice – Islanda (81,8%), Norvegia (79,9%), Suedia (79,4%) – cu mențiunea că doar Suedia face parte din UE.

ZF: Şefii SIF-urilor câştigă între 20.000 şi 35.000 euro / lună.  Preşedinţii celor cinci SIF-uri, care gestionează active de 6,6 miliarde de lei şi participaţii la bănci, hoteluri şi proprietăţi imobiliare, câştigă între 20.000 de euro şi 35.000 de euro pe lună, potrivit calculelor ZF. Aceste venituri cuprind salariul, indemnizaţia, bonusurile şi primele încasate pe par­cursul unui an de unii dintre cei mai influenţi oameni de pe piaţa de capital. Mare parte din profiturile SIF-urilor din ultimii ani au fost făcute din vânzări de participaţii istorice primite de la stat.

Agrointel.ro: Idee de afacere ”made in Bacău”: Școală de apicultură la cursanți acasă. Ioan Ursu, inventatorul biostupului și al unei tehnologii de obținere a mierii de albine cu proprietăți bio, crede că sute sau chiar mii de șomeri care ar îndrăgi apicultura ar putea să învețe altfel această meserie și să facă inclusiv mici afaceri din ea ori măcar să-și întrețină fără probleme familiile. Profesorul Ursu își descrie metoda în opt pași, în broșura “Biostup și noua tehnologie apicolă”, dar astfel de argumente le-a pus și pe masa Direcției de reconversie profesională din Ministerul Muncii, pentru că vede un sprjin important pentru susținerea șomerilor chiar din partea statului.

ZF: Cei 7 „magnaţi“ ai imobiliarelor au luat 315 mil. euro din chirii. Oamenii de afaceri români Iulian Dascălu (Iulius Group), Liviu Tudor (Genesis Development), Gabriel Popo­viciu şi Radu Dimofte (acţionarii proiectului Băneasa), alături de grupurile străine NEPI, Immofinanz, AFI Europe şi CA Immo, sunt adevăraţii „magnaţi“ imobiliari ai României, în condiţiile în care aceşti investitori au realizat anul trecut venituri cumulate de aproape 315 mil. euro din chiriile mallurilor şi clădirilor de birouri pe care le deţin.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO