5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 21.04.2015

Ce şanse are ideea românului care a luat medalie de aur la Salonul de Inventică de la Geneva să devină o afacere de succes - Cum va arăta piaţa auto din România în 2020 - Românul la oră: iată cât mai costă munca dumneavoastră - Beneficiile adoptării euro. Experiența Letoniei - despre banca lumii subterane - Consumul de energie pentru industrie a depăşit nivelul de dinainte de criză. Citeşte pe larg revista presei din 21 aprilie 2015
Economica.net - mar, 21 apr. 2015, 05:31
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.04.2015

Cum să (nu) inventezi un business – are aurul românesc de la Geneva și potențialul unor afaceri profitabile? – Adevărul financiar. România câștigă o nouă medalie de aur la cel mai cunoscut salon de inventică al lumii, dar încă mai așteaptă răspunsuri la o mai veche întrebare: va fi ideea transformată în afacere?

Drumul sinuos al pietei auto romanesti – Cum va arata in 2020, ce influenta au programele guvernamentale si care sunt sansele de supravietuire ale dealerilor auto – Hotnews. Piata masinilor noi a fost de 82.000 de unitati anul trecut, iar spre finalul deceniului are sanse sa ajunga la maxim 200.000 de unitati. Dealerii de masini noi spun ca piata din prezent este prea mica pentru a le permite sa obtina profit, astfel ca sunt in cautare de solutii pentru supravietuire. De ce programele Rabla si Prima Masina nu aduc multumire in piata, care e efectul „mentalitatii” romanilor asupra pietei masinilor noi si ce se poate schimba in piata pana in 2020 puteti citi in articolul realizat la masa rotunda organizata de Dan Vardie Consult.

Românul la oră – iată cât mai costă munca dumneavoastră – Adevărul financiar. România este a doua țară din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut cost pe ora de muncă lucrată, în 2014, de 4,6 euro pe oră, puțin peste Bulgaria cu 3,8 euro pe oră. În 2014, media costului unei ore de muncă, în locurile de muncă din întreaga economie (mai puțin agricultura și administrația publică) a fost estimată la 24,6 euro pe oră în țările membre ale Uniunii Europene. Diferența este imensă între plata unui muncitor în cea mai săracă țară a UE, un bulgar primind în medie 3,8 euro pe o oră de muncă, în timp ce unul din Danemarca este plătit de peste zece ori mai bine , cu un salariu de 40,3 euro pentru același timp lucrat.

INTERVIU Beneficiile adoptării euro. Experiența Letoniei – EURACTIV.ro. Andris Vilks, ministru de finanțe al Letoniei în perioada 2010-2014 a detaliat pentru EurActiv.ro cum a decurs pregătirea tehnică dar și la nivel informativ în vederea trecerii la moneda euro la 1 ianuarie 2014.

Liberty Reserve – Banca lumii subterane – Capital. Liberty Reserve a fost un fel de PayPal pentru lumea subterană. Sau a fost, de asemenea, o operațiune de spălare a banilor la nivel mondial? Iată concluziile despre acest proiect, prezentate de site-ul theatlantic.com sub semnătura lui Jake Halpern.

Ce spun rapoartele ANRE: Consumul de energie pentru industrie a depăşit nivelul de dinainte de criză – ZF. O parte din creştere provine şi din mutarea în sectorul industrial, concurenţial, a unora din clienţii de pe piaţa reglementată. Industria locală a consumat anul trecut 29 TWh, mai mult cu 18% faţă de anul anterior şi peste nivelul din anul 2008 când consumul a fost de 22,4 TWh.

Bucureştiul şi cinci judeţe au jumătate din exporturile României – ZF. Companiile din Capitală asigură 17% din totalul exporturilor, iar judeţele Argeş, Timiş, Arad, Constanţa şi Braşov aduc în balanţa comercială a României alte 18 mld. euro, împreună cu Bucureştiul generând 50% din exporturile de 52,5 mld. euro din economia locală.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...