5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 21.07.2015

Taxele vamale pentru sute de electronice, eliminate - Mai multe autostrazi in constructie, blocate din cauza procedurilor de mediu - Cine scapă de datorii datorită „amnistiei fiscale” - Interviu cu ministrul de Finanţe - La jumătatea anului viitor ar putea avea loc licitaţia pentru vânzarea pachetului minoritar din Petromidia - Rusia vs SUA. Noua cursă a înarmărilor. Citeşte pe larg revista presei din 21 iulie 2015.
Economica.net - mar, 21 iul. 2015, 03:48
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.07.2015

Taxele vamale pentru sute de electronice, eliminate – DIGI24. Electronicele ar putea fi ieftinite de o decizie a Organizației Mondiale a Comerțului. 80 de țări au semnat un acord prin care taxele vamale vor fi eliminate pentru 250 de produse, de la semiconductori, până la console de jocuri video și cartușe de imprimantă.

Mai multe autostrazi in constructie, blocate din cauza procedurilor de mediu. Milioane de euro pe zi pierdute din cauza intarzierilor – Hotnews. Autostrada A10 Sebes – Turda si mai multe tronsoane din autostrada A3 Transilvania stau blocate in prezent sau au acumulat intarzieri din cauza procedurilor de mediu care bat pasul pe loc. La fel se intampla si in cazul pasajului suprateran Centura Bucuresti – Domnesti, proiect ce inca se chinuie sa demareze din cauza ca nu are inca eliberat Avizul de Mediu. „Numai in cazul autostrazii Sebes – Turda volumul lucrarilor nerealizate zilnic din cauza blocajului in procedura de mediu este in valoare de 1 milion Euro/zi de intirziere”, estimeaza Asociatia Pro Infrastructura (API) care cere Ministrului Mediului sa urgenteze procedurile ce tin marile proiecte pe loc.

Cine scapă de datorii datorită „amnistiei fiscale” – CAPITAL. Legea privind amnistia fiscală vizează: persoanele cu activităţi independente (PFA, PFI, cu drepturi de autor) cărora le-au fost reconsiderate veniturile ca salariate, în urma unui control, persoanele cărora le-au fost reconsiderate diurnele ca venituri salariale, tot în urma unui control, şi persoanele obligate la plata contribuţiei de sănătate în funcţie de salariul minim, de regulă din oficiu, deşi veniturile lor au fost inferioare acestui nivel.

Interviu cu ministrul finanţelor Eugen Teodorovici: „De ce să fim noi campioni la austeritate când alţii cheltuiesc şi astfel se dezvoltă?“ – ZF.

Vicepreşedinte Rompetrol: Credem că la jumătatea anului viitor va avea loc licitaţia pentru vânzarea pachetului minoritar din Petromidia – ZF. Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International, fostul grup Rompetrol, spune că, potrivit semna­lelor primite din partea statului român, licitaţia pentru vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni din Rompetrol Rafinare, compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare din România, ar putea avea loc în prima jumătate a anului viitor.

Rusia vs SUA. Noua cursă a înarmărilor – DIGI24.

Te-ar mai putea interesa și
Campanie de nesupunere civică în Marea Britanie, “Don’t pay UK”. Oamenii sunt îndemnați să nu-și mai plătească facturile la energie
Campanie de nesupunere civică în Marea Britanie, “Don’t pay UK”. Oamenii sunt îndemnați să nu-și mai plătească ...
Creșterea costurilor energiei a dat naștere unei mișcări de nesupunere civică ce urmărește să pună presiune asupra firmelor din energie, în Marea Britanie, scrie The Guardian....
Sondaj: Aproape 60% dintre companiile din România vor creşte investiţiile pentru a se proteja de hackeri
Sondaj: Aproape 60% dintre companiile din România vor creşte investiţiile pentru a se proteja de hackeri
Mai mult de jumătate dintre companiile din România (57%) urmăresc să crească bugetul pentru investiţiile în îmbunătăţirea ...
Rusia se chinuie să relanseze industria auto și anunță două modele electrice
Rusia se chinuie să relanseze industria auto și anunță două modele electrice
În încercarea de a restabili încrederea în industria auto națională, Rusia anunță lansarea a două mașini electrice ...
Alte două nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene, un al treilea port s-a redeschis la Marea Neagră
Alte două nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene, un al treilea port s-a redeschis la Marea Neagră
 Navele de transport MV Arizona şi MV Sacura, care transportă boabe de soia şi porumb, au părăsit luni porturi ucrainene ...