1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.10.2015

Din 12,6 milioane de români apţi de muncă, mai puţin de 5 milioane lucrează - Profitul sistemului bancar a depăşit 2 miliarde de lei la opt luni - Cum deosebim produsele cu adevărat ecologice de cele care folosesc această denumire doar ca strategie înşelătoare de marketing - Portalul anti-plagiat al Guvernului a costat 15 milioane. Nimeni nu știe că există. Citeşte pe larg revista presei din 21 octombrie 2015.

21 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Din 12,6 milioane de români apţi de muncă, mai puţin de 5 milioane lucrează - ZF. Aproape 3,7 milioane de români apar în statisticile resurselor de muncă la rubrica „alte categorii“. Ei nu sunt nici salariaţi, nici şomeri şi nici elevi sau studenţi. „Aceasta este una dintre marile probleme legate de statistica forţei de muncă, pentru că sunt incluşi în categoria persoanelor ocupate cei care lucrează în agricultură, adică cei care au un pogon de pământ în familie. Este o minciună sfruntată, pentru că mulţi sunt, de fapt, şomeri pe termen lung“, a spus profesorul Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Profitul sistemului bancar a depăşit 2 miliarde de lei la opt luni - ZF. Sistemul bancar românesc a înregistrat în primele opt luni un profit de cir­ca 2,3 mld. lei, rata creditelor neperformante a coborât la 12,6%, rata lichidităţii a fost de 1,7, iar raportul credite/depozite a ajuns la 92,5%, potrivit datelor prezentate de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la o întâlnire cu ambasadorii statelor UE. „Sistemul bancar este bine capitalizat şi are o capacitate ridicată de a absorbi potenţiale şocuri. Rata credite/depozite s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani, atingând 92,5% în august 2015. Eforturile băncilor de a îmbunătăţi calitatea portofoliilor de credite s-au amplificat începând cu anul 2014, ca urmare a recomandărilor BNR bazate pe un plan în patru paşi“, a spus Isărescu.

Portalul anti-plagiat al Guvernului a costat 15 milioane. Nimeni nu știe că există - PRESSONE.

România, ţara cu autostrăzi pe hârtie. Sute de milioane de euro, cheltuite pe drumuri care există doar în dosare - DIGI24.ro.

Cum deosebim produsele cu adevărat ecologice de cele care folosesc această denumire doar ca strategie înşelătoare de marketing - Capital.

Cum să ne tratăm turismul: Stațiunile balneare din România, un tezaur ruginit cu potențial uriaș - adevărul financiar.

Complexul Energetic Oltenia, executat silit de către Fisc. Directorul companiei: E o greşeală pe site - DIGI24. Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România aflat în proprietatea statului, este executat silit de către Fisc pentru neplata datoriilor către bugete. Directorul companiei susţine, însă, că nu are nicio datorie către buget. Datele Fiscului îl contrazic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO