1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.11.2014

Cum poate deveni România o nouă Polonie - Ce nu a mers bine la fabrica FORD de la Craiova - despre bugetul pentru 2015 - Black Friday in auto. S-au pregatit Ferrari, Ford, Opel si autovit.ro - Investitorii imobiliari aruncă din nou cu bani în piaţă. Citeşte pe larg revista presei din 21 noiembrie

21 noi, 2014 | ECONOMICA.net

ZF - Poate fi tractată economia României de Germania ca în cazul Poloniei?  Germania şi investitorii nemţi au o relaţie specială cu Polonia, bazată pe istorie şi încredere reciprocă, iar urmarea este că Polonia trece, după cum apreciază Banca Mondială, prin cei mai buni ani din punct de vedere economic din ultimul mileniu. Mulţi economişti cred că fostul stat comunist va intra în grupul celor mai mari 20 economii ale lumii poate chiar din 2030, în condiţiile în care anul trecut s-a plasat pe locul 24 la nivel mondial după datele FMI.

Adevărul - ANALIZĂ Şi bugetul de stat pe 2015 va fi croit tot la comanda FMI. Ce au stabilit Victor Ponta şi Gheorghe Gherghina într-o întâlnire secretă la BNR. Ca şi în anii trecuţi, Guvernul se va prezenta în Parlament cu proiectul de buget pe anul viitor numai după negocierea acestuia cu finanţatorii internaţionali. Deocamdată, miniştrii promit o predictibilitate pe care nu o pot garanta.  Presiunile fiscale şi politice, dar mai ales cele financiare, acumulate asupra bugetului de stat pe anul viitor au ajuns la o cotă de intensitate atât de ridicată, încât Guvernul se vede nevoit să-şi ia din nou drept aliat Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a-l promova.

DIGI24.ro - Ce nu a mers bine la fabrica FORD de la Craiova. Peste 7.000 de angajaţi şi o producţie de 250.000 de maşini pe an. Aşa ar fi putut să arate fabrica Ford de la Craiova, dacă erau respectate toate condiţiile din contractul de privatizare. Vorbim de contractul iniţial, pentru că, între timp, el a fost modificat, astfel încât producţia din fabrică şi numerele de pe hârtie să se potrivească. Însă ajutoarele de stat au rămas aproape neatinse. Ford a anunţat miercuri că va da afară 20% dintre angajaţii fabricii din Craiova. Motivul e cel evident: maşina produsă acolo, Ford B-Max, nu se vinde bine. Însă, dacă te uiţi din nou în contractul de privatizare, vezi că nici aceasta nu este o scuză.

0-100.ro - Black Friday in auto. S-au pregatit Ferrari, Ford, Opel si autovit.ro. Ofertele de Black Friday, care in acest an incepe pe 21 noiembrie, ating si industria auto, iar pana in prezent companiile care au anuntat reduceri sunt Forza Rossa (Ferrari), New Kopel Group (Opel), Ford si autovit.ro (mai multi dealeri din tara s-au aliat cu autovit.ro: BMW, Toyota, Skoda, Mercedes-Benz). Spre deosebire de reducerile de preturi pentru alte categorii de produse si servicii, ofertele de Black Friday din auto nu tin doar o singura zi la unele companii, ci macar cateva zile. Iata ce au pregatit companiile care au transmis catre 0-100.ro informatii despre ofertele de Black Friday.

Capital - Investitorii imobiliari aruncă din nou cu bani în piaţă. Piaţa imobiliară românească a intrat din nou pe radarul marilor investitori. Valoarea celor 29 de proprietăţi comerciale tranzacţionate în acest an depăşete 1,1 mld. euro şi marchează cel mai bun an de la începutul crizei şi până acum. Consultanţii estimează că în 2015 piaţa va atrage şi mai multe fonduri străine.

ZF - Zece proiecte vor duce portofoliul NEPI la 1,5 miliarde de euro în următorii doi ani.  Centrele comerciale Mega Mall din Bucureşti şi Shopping City Timişoara sunt principalele investiţii în curs ale grupului condus desud-africanul Martin Slabbert, cel mai mare investitor în piaţa imobiliară locală. Creşterea constantă a veniturilor operaţionale îi determină pe sud-africanii de la NEPI să con­­tinue investiţiile în piaţa imo­biliară locală, unde pentru următorii doi ani sunt prevăzute proiecte de circa 560 de milioane de euro care vor duce por­­tofoliul de proprietăţi la 1,5 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO