5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 22.05.2015

S-a dus pe Apa Grea a Sâmbetei – moștenirea nucleară pierdută a lui Nicolae Ceaușescu - Prima fabrică din România în care s-au făcut obiecte din cristal se închide - Câte bănci vor mai fi în România peste 10 ani - Topul celor mai mari companii din România - 2005 vs. 2014 - Întrebarea de 500 de milioane de euro: cât mai poate crește telecomul românesc? - Cum au evoluat bazele de clienţi ale celor mai mari furnizori de servicii TV în ultimii doi ani - Cele mai scumpe medicamente din lume au intrat in Romania. Negocierile secrete purtate de Guvernul Romaniei. Citeşte pe larg revista presei din 22 mai 2015.
Economica.net - vin, 22 mai 2015, 04:59
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 22.05.2015

Prima fabrică din România în care s-au făcut obiecte din cristal se închide – DIGI24. La aproape un secol de la înfiinţare, Vitrometan a rămas fără apă şi gaze, din cauza datoriilor de peste un milion de euro. Ultimii 250 de muncitori au primit deja deciziile de concediere.

În ’90 erau zece bănci. Acum sunt 40. Previziunile sunt că România va scădea la 15-20 de bănci în următorii 10 ani – ZF. Sistemul bancar din România, care finanţează în proporţie de 90% economia, a pornit la drum cu zece bănci comerciale autorizate în 1990, pentru ca în prezent pe piaţa bancară locală să activeze 40 de instituţii de credit care administrează active de 364 miliarde de lei (81 mld. euro).

S-a dus pe Apa Grea a Sâmbetei – moștenirea nucleară pierdută a lui Nicolae Ceaușescu – adevărul financiar. Până la sfârșitul anului, România va ieși din rândul producătorilor de apă grea, deși în prezent deține primul loc din Europa. Guvernul a alocat la începutul acestei săptămâni ultimii bani pentru achiziția de apă grea: 25 de milioane de lei. Bani ajung pentru finanțarea producției până la sfârșitul anului, și cu economie și ceva ajutor suplimentar din partea statului până după alegerile locale din 2016.

Topul celor mai mari companii din România – 2005 vs. 2014 – ZF. În 2005 primii cinci jucători din economia locală aveau afaceri cumulate de 32 miliarde de lei, 5,5% din businessul total al companiilor. Zece ani mai târziu, top cinci adună afaceri de 64 mld. lei, dar ponderea în total este aceeaşi (5,6%) pentru că şi businessul cumulat al companiilor s-a dublat la peste 1.110 mld. lei. Automobile Dacia, OMV Petrom SA, Rompetrol Rafinare, Kaufland şi British American Tobacco sunt cei mai mari cinci jucători din economia românească după rezultatele raportate în 2014, arată datele adunate de ZF pentru anuarul Cei mai mari jucători din economie, care va apărea pe piaţă în iunie.

Întrebarea de 500 de milioane de euro – cât mai poate crește telecomul românesc? – adevărul financiar.

Cum au evoluat bazele de clienţi ale celor mai mari furnizori de servicii TV în ultimii doi ani – ZF.

Un colos american revine în România cu investiţii în Romgaz – ZF. Grupul american Invesco, aflat în top 20 cei mai mari manageri de bani din lume, a cumpărat în martie un milion de acţiuni la Romgaz (SNG), marcându-şi astfel revenirea pe bursa de la Bucureşti după mai bine de un deceniu de absenţă.

Cele mai scumpe medicamente din lume au intrat in Romania. Negocierile secrete purtate de Guvernul Romaniei – Hotnews. Cele mai scumpe medicamente din lume, care vindeca hepatita C, au intrat pe piata din Romania la preturi de catalog astronomice: peste 50.400 de Euro pentru un singur pacient. Acelasi medicament costa 790 de Euro/pacient in Egipt si 6750 de Euro/pacient in Brazilia.

România și exportul materiilor prime; studiu de caz – lemnul – cursdeguvernare.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență care include în categoria produselor accizabile toate produsele cu......
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...