5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 22.09.2015

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti încep la jumătatea anului viitor - Politicienii decid azi dacă românii mai pot ataca băncile pe clauze abuzive - FP ar putea cumpăra 25% din Polisano - Memorandumul pe care statul roman vrea sa-l semneze cu chinezii pentru Reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă - Producția românească de tractoare renaște la Reghin - Tarom caută un director financiar şi un director administrativ. Citeşte pe larg revista presei din 22 septembrie 2015.
Economica.net - mar, 22 sept. 2015, 05:16
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 22.09.2015

Ministrul Transporturilor: La jumătatea anului viitor vom putea demara efectiv lucrările pe Sibiu-Piteşti – Adevărul. „La jumătatea anului 2016 vor începe efectiv lucrările. Până atunci, vor fi dezbateri locale în fiecare judeţ străbătut de acest tronson, pentru a identifica eventualele probleme punctuale. Sunt cinci tronsoane, din care două sunt capetele, la sfârşitul anului vom avea caietele de sarcini şi vom putea demara licitaţiile pentru sectoarele de capăt, astfel ca la jumătatea anului să înceapă efectiv lucrările”, a declarat ministrul Transporturilor Iulian Matache la Adevărul LIVE.

Politicienii decid marți dacă românii mai pot ataca băncile pe clauze abuzive – Profit.ro. Legea clauzelor abuzive, pe care se judecă procese de sute de milioane de euro, ar putea fi modificată în favoarea băncilor. Camera deputaților discută mâine o serie de amendamente care limitează drepturile consumatorilor și care ar putea scăpa băncile de pierderi de sute de milioane de euro.

Remus Borza: „Suntem în discuţii cu FP pentru vânzarea a 25% din Polisano” – Bursa.

Memorandumul pe care statul roman vrea sa-l semneze cu chinezii pentru Reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă: Compania de proiect va avea actionar majoritar partea chineza si va prelua EnergoNuclear cu tot cu investitiile facute de Nuclearelectrica – Hotnews. Nuclearelectrica a publicat memorandumul de intelegere care urmeaza sa fie supus aprobarii AGA din 22 octombrie si care va si semnat cu investitorul chinez China General Nuclear Power Corporation. Potrivit documentului, imediat dupa semnarea memorandumului, Nuclearelectrica si compania chineza vor intra in negocieri pentru a semna acordul investitorilor. Apoi, cele doua parti vor infiinta o companie de proiect, de tip joint-venture, in care compania chineza va detine o participatie de cel putin 51% si care va prelua valoarea investitiei Nuclearelectrica in filiala sa EnergoNuclear SA (vechea companie de proiect). Documentul arata ca valoarea totala a investitiei este valoarea cea mai mare dintre capitalul subscris la EnergoNuclear la data de 31 decembrie 2014, respectiv 146.152.998 lei, si valoarea de fuziune prin absorbtie a companiei.

Producția românească de tractoare renaște la Reghin – Capital.

Cifrele seci ale Educației: Cât s-a lărgit groapa dintre rural și urban. Statul nu are soluţii – cursdeguvernare.ro. Învăţământul din rural rămâne departe de media înregistrată în urban la toţi indicatorii de calitate: ponderea profesorilor calificaţi, rezultatele elevilor, abandonul şcolar, dotarea cu computere – arată şi ultimul raport al Agenţiei Române de asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declară pentru cursdeguvernare.ro că nu vede soluţii pentru rural până când nu cresc salariile profesorilor.

Tarom caută un director financiar şi un director administrativ, preferabil cu MBA – ZF.

Codul fiscal dă drumul la consum şi penalizează investiţiile – Capital.

Ce se poate întâmpla mai departe cu Volkswagen – DIGI24.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Renault a dezvăluit astăzi numele viitorului său SUV care, din primăvara anului viitor, va înlocui modelul Kadjar.
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni,  6.12.2021
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni, 6.12.2021
ROBOR creşte iarăşi. Indicii la trei şi şase luni atinge cele mai mari valori din 20 martie 2020 şi până acum.
881 pacienţi la ATI, 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Peste 17.000 de teste efectuate – Coronavirus, luni 6.12.2021
881 pacienţi la ATI, 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Peste 17.000 de teste efectuate – Coronavirus, luni ...
Criză Coronavirus luni, 6 decembrie 2021 - 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Rata de infectare a scăzut, din nou, ...