1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.04.2015

Cât de departe este România de zona euro - Lidl şi Kaufland importă mărci private de un miliard de euro - Profetul imobiliarelor sau Povestea lui Muhammad Murad - Fonduri europene 2015. Toate detaliile pentru a obţine bani pentru o afacere în agricultură - Creditele în euro se ieftinesc după ce Euribor a devenit negativ, dar revine volatilitatea pe dobânzile la lei - Renault nu vrea să plece din România. Citeşte pe larg revista presei din 23 aprilie 2015

23 apr, 2015 | ECONOMICA.net

Nivelul de trai dintr-o ţară a devenit o condiţie nescrisă, dar importantă pentru adoptarea euro. Cât de departe este România de zona euro? - ZF. Criza financiară şi economică inter­naţională a schimbat multe din paradigmele adoptării euro, iar a gândi numai în termeni de inflaţie, deficit bugetar, datorie publică, diferenţial de dobânzi sau volatilitatea cursului pare insuficient.

Lidl şi Kaufland importă mărci private de un miliard de euro - ZF. Reţelele surori Kaufland şi Lidl, ambele parte a grupului german Schwarz, importă anual pe piaţa locală mărci private de circa 1 mld. euro, potrivit estimărilor ZF, cele mai importante „baze“ de producţie fiind Ger­mania, Cehia şi Polonia.

Profetul imobiliarelor sau Povestea lui Muhammad Murad, proprietarul Springtime - Adevărul financiar. Mohammad Murad este pentru afacerile imobiliare echivalentul unui oracol; iar când cumpără cel mai mare consultant imobiliar din piață, Coldwell Banker, și anunță reluarea investițiilor sale principale, înseamnă că momentul când sectorul de real estate va prinde (iar) viteză se apropie.

Fonduri europene 2015. Toate detaliile pentru a obţine bani pentru o afacere în agricultură - Adevărul

BNR previne contagiunea grecească - Bursa. În contextul situaţiei de criză prin care trece Grecia, Banca Naţională a României (BNR) a luat o măsură în premieră în sistemul bancar românesc - a cerut băncilor de la noi cu capital elen să încheie un acord de compensare cu acţionarii lor, care să nu permită acestora din urmă să-şi retragă depozitele de la noi, în cazul unui control pe capital.

Renault nu vrea să plece din România: Am investit mult în talentele din România - EVZ.

Creditele în euro se ieftinesc după ce Euribor a devenit negativ, dar revine volatilitatea pe dobânzile la lei - ZF.

Când se va risipi misterul care învăluie aurul Chinei? - Capital. Cifre statistice secundare indică faptul că banca centrală din China şi-ar fi triplat deţinerile de aur în perioada post-criză, cantitatea fiind a doua din lume după cea din visteria SUA. Scopul urmărit de autorităţile de la Beijing ar fi acoperirea cu metal preţios a yuan-ului în vederea transformării sale în monedă de rezervă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO