5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.09.2014

Masterplanul General de Transport pentru România a fost aprobat de Comisia Europeană - Fiscul trimite scrisori despre electorată în loc să se ocupe de colectarea taxelor - război între super-trenul Hyperion şi CFR - despre acciza la băuturile alcoolice. Citeşte pe larg revista presei din 23 septembrie
Economica.net - mar, 23 sept. 2014, 04:38
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.09.2014

Hotnews – Comisia Europeana a aprobat Masterplanul General de Transport pentru Romania, care prevede finantari de 37 mld lei. Printre prioritati apare si autostrada Pitesti-Sibiu – surse. Dupa un an de amanari, Comisia Europeana a aprobat Masterplanul General de Transport pentru Romania, anunta postul de radio Europa FM, care citeaza surse oficiale de la Bruxelles. Documentul strategic prevede ce proiecte de transport propuse de autoritatile de la Bucuresti vor fi finantate de Comisia Europeana pana in 2030, in conditiile in care Romania a propus Comisiei sa finanteze proiecte de infrastructura rutiera, feroviara si navala in valoare de 37 de miliarde de euro.

ZF: Fiscul trimite scrisori despre electorată în loc să se ocupe de colectarea taxelor. Fiscul, instituţia care trebuie să se asigure că statul îşi încasează toate veniturile din taxe şi impozite, s-a transformat peste noapte în expeditorul unor scrisori din care contribuabilii află că pot să nu plătească o parte din impozitul pe venit timp de doi ani dacă îşi restructurează creditele.

Hotnews – De ce nu mai luam bani in POSDRU? CE: Romania s-a abtinut sa ne mai ceara fonduri europene, pana la rezolvarea unei probleme. Romania s-a abtinut sa mai transmita la Bruxelles cereri de rambursare de bani europeni in baza cheltuielilor efectuate in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pana la clarificarea unor facturi anterioare, au declarat, luni, pentru HotNews.ro, oficiali ai Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene. Astfel explica reprezentantii Comisiei de ce Romania nu a absorbit mai nimic in cadrul POSDRU, anul acesta, pana in prezent.

Adevărul: Transportatorii au încins bătălia tarifelor pe Valea Prahovei. Cât costă biletul pe ruta Bucureşti-Sinaia. După ce operatorul privat Softrans a introdus „trenul SF“ Hyperion, având tarife cu 40% mai joase decât ale CFR Călători şi internet gratuit, transportatorul feroviar de stat a introdus biletul de weekend care costă jumătate din tariful Hyperion.

Capital: Cum se traduce în piaţă creşterea bruscă a accizelor? Contrabandă, evaziune şi scăderea încasărilor chiar de 100 de ori. Majorarea accizelor la alcool într-un interval foarte scurt a însemnat o prăbuşire a încasărilor care, în cazul unor băuturi, a fost de 100 de ori. Astfel, dacă în 2008 statul lua 101,4 milioane lei din accizele pe băuturi intermediare – cum sunt vermuturile, florio, bitter -, în 2013, a mai încasat doar 1,53 milioane lei, arată un raport al Consiliului Fiscal.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...