5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.09.2015

Miza războiului fraților Micula cu statul și Comisia Europeană - România va continua să piardă și în următorii 40 de ani un număr mare de persoane active - De la Malaxa și IMS, la Oltcit și Duster: povestea pieței auto din România - Codul muncii este pe cale să se modifice - Eurobank se pregăteşte să vândă un pachet de credite neperformante (NPL) de jumătate de miliard de euro pe România - Peste 46.000 de firme, mai mult de un sfert din consumatorii noncasnici, nu și-au ales furnizorul de gaze până la termenul-limită 31 august - Piaţa farma fierbe din cauza preţurilor la medicamente şi a taxei clawback. „Jumătate din farmacii ar putea dispărea într-un an“. Citeşte pe larg revista presei din 23 septembrie 2015.
Economica.net - mie, 23 sept. 2015, 04:51
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.09.2015

Miza războiului fraților Micula cu statul și Comisia Europeană – România liberă.

România va continua să piardă și în următorii 40 de ani un număr mare de persoane active – Profit. România va continua să piardă și în următorii 40 de ani, conform unui document confidențial analizat la nivelul autorităților și obținut de Profit.ro, un număr foarte mare de persoane active, care vor alege să plece spre alte state, după ce în ultimii ani au părăsit țara aproape 5 milioane de români, reprezentând un sfert din totalul populației. Emigrarea nu va scădea cât timp între România și alte state există un decalaj economic iar singura metodă de oprire a acestui flux, în lipsa dezvoltării economice interne și a unor salarii atractive, depinde, se arată în document, doar de eventuale restricții aplicate de celelalte state prin politica de imigrare.

Eurobank se pregăteşte să vândă un pachet de credite neperformante (NPL) de jumătate de miliard de euro pe România – ZF.

De la Malaxa și IMS, la Oltcit și Duster: povestea pieței auto din România – adevărul financiar.

Codul muncii este pe cale să se modifice: „Telemunca“ se legiferează, iar tinerii ar putea scăpa de perioada de probă dacă dau concurs de angajare. Telesalariaţii îşi vor putea stabili singuri programul de lucru – ZF.

Peste 46.000 de firme, mai mult de un sfert din consumatorii noncasnici, nu și-au ales furnizorul de gaze până la termenul-limită 31 august – Profit.ro.

Piaţa farma fierbe din cauza preţurilor la medicamente şi a taxei clawback. „Jumătate din farmacii ar putea dispărea într-un an“ – ZF.

BNR vrea restricţii pentru credite. Cum ar fi afectat programul Prima Casă – DIGI24.

Cei mai bogaţi oameni din lume sub 35 de ani şi felul în care şi-au dobândit averea – Capital.

Economia neagră a României, aproape de 30% din PIB – DIGI24. Economia neagră a României a ajuns la 28% din Produsul Intern Brut (PIB). Valoarea este cu mult peste media europeană, de 18%, potrivit Consiliului Fiscal. Ca de obicei, Consiliul este mai pesimist, sau poate mai realist decât statistica oficială. INS măsoară economia informală la doar 22%.

Afacerea manualelor școlare. Cât îi costă pe părinți educația gratuită? – DIGI24.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Revolut lansează, în ediție limitată, cardul Gold placat cu aur de 24 K   
Revolut lansează, în ediție limitată, cardul Gold placat cu aur de 24 K  
Revolut, super-aplicația financiară cu peste 16 milioane de clienți din care peste 1,4 milioane în România, a anunțat ...
OMS: Varianta Omicron a coronavirusului prezintă ‘un risc foarte ridicat’ la nivel mondial
OMS: Varianta Omicron a coronavirusului prezintă ‘un risc foarte ridicat’ la nivel mondial
Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă 'un risc foarte ridicat' la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia ...
VIDEO Cum se face testul de salivă la copii – explicaţia de la miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei
VIDEO Cum se face testul de salivă la copii – explicaţia de la miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei
Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu, au realizat o serie de clipuri despre modul ...