5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.11.2015

Marile magazine vor transmite lunar Consiliului Concurenței prețul alimentelor - ANAF pregătește o nouă cheltuială pentru companiile mici - Câteva date despre Black Friday 2015 - Bătălia pentru Electrica - Internele pregătesc pentru anul viitor noi achiziții de mașini, cu bani din plăcuțe de înmatriculare - La Transporturi nu se schimbă nimic. Citeşte pe larg revista presei din 23 noiembrie 2015.
Economica.net - lun, 23 nov. 2015, 05:49
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.11.2015

ANAF pregătește o nouă cheltuială pentru companiile mici: întocmirea anuală a dosarului prețurilor de trasfer – cursdeguvernare.ro. Un proiect de Ordin al președintelui ANAF ar putea avea un impact semnificativ îndeosebi asupra companiilor mici. E vorba de obligativitatea întocmirii anuale a dosarului prețurilor de transfer, în cazul companiilor care au contracte cu firme afiliate. Potrivit proiectului de Ordin, intrat în posesia cursdeguvernare.ro, toate companiile care au cifre de afaceri anuale începând de la 50.000 de euro în servicii, și începând de la 100.000 de euro pentru producție, vor fi obligate să-și întocmească anual dosarele prețurilor de transfer – adică dosare care să ateste în ce măsură prețurile din contractele cu firmele afiliate sunt sau nu conforme cu prețurile pieței.

PROIECT: Marile magazine vor transmite lunar Consiliului Concurenței prețul alimentelor – Profit. Supermarketurile și hipermarketurile vor fi obligate să transmită lunar Consiliului Concurenței nivelul prețurilor de vânzare cu amănuntul la produsele alimentare, dacă un proiect de lege inițiat recent de un grup de parlamentari va fi aprobat.

eMAG a vandut in total de peste 200 milioane lei de Black Friday. Peste 1.000 de romani au comandat lingouri si monede de aur – Hotnews.

Primul bilanţ după Black Friday în online: 6 retaileri au avut vânzări de peste 260 de milioane de lei în 3 zile – ZF.

Internele pregătesc pentru anul viitor noi achiziții de mașini, cu bani din plăcuțe de înmatriculare – Profit.

„Perlă energetică” de 4 mld. lei, intens curtată. Luptă subterană între stat şi privat pentru boardul companiei Electrica – ZF. Opt candidaţi concurează pentru un loc în conducerea Electrica, companie care distribuie curent în Transilvania şi nordul Munteniei. Andrei Hareţ, fost vicepreşedinte al SABMiller, Anca Ioan, fostă CEO a Ţiriac Holdings, şi Roland Teufel, consultant german, alături de actualii administratori în frunte cu Victor Cionga sunt în scrişi în cursa pentru un loc în consiliul de administraţie al Electrica.

Umbrele unei industrii aflate în moarte clinică – mineritul – DIGI24. De-un sfert de veac, industria mineritului din România e în agonie şi niciunul dintre guvernele care s-au succedat după Revoluţie nu a reuşit să o resusciteze. Din 60 de mii de ortaci în 1989, mai coboară acum în şut mai puţin de cinci mii. Iar declinul pare de neoprit. Luna trecută a fost închisă încă o mină care a făcut istorie în judeţul Hunedoara: Petrila.

Volkswagen exclude acordarea de despagubiri clientilor europeni ce detin masini afectate de scandalul emisiilor – 0-100.ro.

Lidl apasă pedala de acceleraţie înainte de sărbători şi deschide patru magazine în mai puţin de o lună – ZF.

Guvernul tehnocrat nu schimbă nimic la Transporturi – Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Cîmpeanu: Trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă ultimele şi să se deschidă primele
Sorin Cîmpeanu: Trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă ultimele şi să se deschidă primele
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că este de preferat prezenţa fizică în şcoli şi universităţi şi trebuie făcute toate eforturile ca şcolile să se închidă......
ANRE va realiza o platformă online de schimbare a furnizorului de energie şi gaze
ANRE va realiza o platformă online de schimbare a furnizorului de energie şi gaze
 Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a semnat un contract cu firma Metaminds pentru realizarea unei ...
Autostrada Sibiu – Pitești, încă o amânare: Noul termen de depunere a ofertelor pentru secțiunea 2 este 20 octombrie
Autostrada Sibiu – Pitești, încă o amânare: Noul termen de depunere a ofertelor pentru secțiunea 2 este 20 octombrie
Termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – ...
Guvernul propune creşterea salariului minim cu 10,9%, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 lei
Guvernul propune creşterea salariului minim cu 10,9%, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 lei
SALARIUL MINIM 2022 - Guvernul a propus creşterea salariului minim cu 10,9%, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 de lei. ...