1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.12.2013

Cele mai importante modificări legislative şi fiscale ce intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014, povestea canadianului cu interese imobiliare care a resuscitat o fabrică de pe vremea Regelui Carol I, cele mai importante 50 de evenimente de business din 2013 şi o retrospectivă a relaţiei României cu FMI. Citeşte pe larg revista presei din 23 decembrie

23 dec, 2013 | ECONOMICA.net

ZF - Cele mai importante modificări legislative şi fiscale ce intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014. Anul 2014 vine cu o serie de schimbări în plan legislativ şi fiscal. Noi taxe, noi norme, majorări de preţuri, dar şi salarii mai mari pentru unii bugetari sau libertatea de a-şi găsi un job oriunde în UE pentru cei curajoşi sau lipsiţi de soluţie – iată ingredientele unui an care, dacă va fi stabil, poate să însemne începutul unei noi relansări.

Capital: Povestea canadianului cu interese imobiliare care a resuscitat o fabrică de pe vremea Regelui Carol I. Canadianul care a cumpărat fabricile Textile Dacia şi Vulcan pentru a le transforma în malluri promite că nu are aceleaşi intenţii şi cu Aversa, nou sa achiziţie. El îmbracă acum peste haina de investitor imobiliar una de industriaş. Povestea românească a lui Michael Topolinski (49 de ani) începe în 2006. Era într-o vacanţă de patru zile în Bucureşti şi i s-a propus să facă o mică investiţie imobiliară. A revenit în ţară un an mai târziu, după ce România aderase la spaţiul european, şi a constatat că banii săi se înmulţiseră.

Adevărul: România, „elevul silitor“ care în 2013 a luat doar note mici de la Fondul Monetar Internaţional. Ziua de 23 decembrie este trecută ca dată de rambursare – ultima din acest an – a unei rate de 122,3 milioane de euro din împrumutul obţinut de la FMI în 2009. Dacă în 2011 şi 2012, datorită angajamentelor pe care şi le-a asumat, România a fost catalogată ca „elev silitor“, 2013 a debutat, în ianuarie, cu o amânare pentru primăvară a închiderii „socotelilor“ din vechiul acord, pentru că aproape nimic din ce era prevăzut la acea dată nu fusese bifat.

EVZ: Cum vor lucra băncile de sărbători. Cea mai mare parte a unităţile băncilor comerciale din România vor avea program redus în zilele de 24 şi 31 decembrie şi vor fi închise pe 25 şi 2 decembrie 2013 şi 1 şi 2 ianuarie 2014.

ZF - Cele mai importante 50 de evenimente din 2013: Mariana Gheorghe a adus Petrom la un profit de peste un miliard de euro. Dintre cele 50 de evenimente de business pe care ZF le-a identificat într-o radiografie a anului 2013 se detaşează cel mai mare profit realizat vreodată de o companie din România - profitul Petrom de 1 mld. euro, deschiderea podului Calafat-Vidin, mallul Promenada din Bucureşti, dobânda de referinţă a BNR la minimul istoric de 4% şi listarea Romgaz.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO