5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 24.04.2015

Istoria capitalismului de tranziție: de la Dallas-ul din Slobozia la condamnarea întâiului miliardar al țării - Afacerile AKTA, cel mai mare jucător independent din cablu, au crescut anul trecut cu 17%, la 199 mil. lei - O explicaţie statistică a şomajului scăzut din România. Citeşte pe larg revista presei din 24 aprilie 2015.
Economica.net - vin, 24 apr. 2015, 05:45
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 24.04.2015

Istoria capitalismului de tranziție: de la Dallas-ul din Slobozia la condamnarea întâiului miliardar al țării – Adevărul financiar. Ce se află între sloganul-program ”Nu ne vindem țara” și populismul unei declarații de genul ”Când văd un om de afaceri dus cu cătușe, zic foarte bine. Dar, mă gândesc și la câți angajați are, ce facem cu acei oameni? Grija mea sunt oamenii”? 25 de ani de capitalism sălbatic, o mână de oameni și o grămadă de interese cu rădăcini adânci comune.

O explicaţie statistică a şomajului scăzut din România: 380.000 de români nu au loc de muncă, dar nici nu îşi caută. Dacă ar fi luaţi în calcul şi aceştia, şomajul ar ajunge la un milion de persoane – ZF. În România sunt 629.000 de şomeri (la o rată de 6,8%), dar mai sunt şi alţi 380.000 de români care nu figurează în statisticile de şomaj. Ei spun că îşi doresc un loc de muncă, dar nu fac nimic pentru a se angaja. Pentru a fi şomer, din punct de vedere statistic, trebuie să îţi cauţi activ un loc de muncă. Anul trecut, 380.000 de români îşi doreau să aibă un loc de muncă, dar nu făceau niciun efort pentru a-şi găsi o slujbă sau nu doreau să înceapă programul de lucru în viitorul apropiat, arată un indicator comunicat ieri pentru prima dată de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică.

Afacerile AKTA, cel mai mare jucător independent din cablu, au crescut anul trecut cu 17%, la 199 mil. lei – ZF. Cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV, care activează sub brandul AKTA prin două firme – Digital Cable Systems (DCS) şi AKTA Telecom -, a înregistrat anul trecut afaceri de 199,48 mil. lei (44,9 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent.

Guvernul reînființează pensiile speciale pentru militari: aceștia vor fi scoși din sistemul contributiv. Consiliul Fiscal: Pensiile militare sunt singurele care au crescut în criză – CURSDEGUVERNARE.ro. Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege prin care se revine la pensiile speciale pentru militari, polițiști și angajații ai serviciilor, care vor fi scoși din sistemul contributiv al pensiilor. Potrivit proiectului, inițiat de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, vor fi acordate pensii militare de stat şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care îndeplinesc condiţiile de vechime în serviciu, această categorie profesională beneficiind în prezent de posibilitatea menţinerii în activitate până la vârsta de 55 de ani.

„Problemele băncilor austriece nu au un impact semnificativ pe piaţa asigurărilor” – Peter Braumuller, EIOPA – Bursa. Sistemul bancar austriac are unele probleme, dar acestea nu au un impact semnificativ pe piaţa asigurărilor şi nici pe piaţa pensiilor din această ţară, consideră Peter Braumuller, director al departamentului pentru supravegherea asigurărilor şi pensiilor private în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară din Austria FMA şi vicepreşedinte al Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA).

 

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...