5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 24.06.2014

"Autostrada carnivorelor", noul şef de la Vodafone vrea să-i ducă pe toţi românii pe internet, Dacia Duster se pregăteşte pentru operaţie şi încă un episod din lupta lui Constantin Niţă pentru a pune mâna pe marile companii energetice. Citeşte pe larg revista presei din 24 iunie 2014
Economica.net - mar, 24 iun. 2014, 04:17
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 24.06.2014

Gândul: Autostrada CARNIVORELOR” sau cum râşii de la Transporturi o ţin pe Madonna departe de Valea Prahovei. La jumătate de an de la desemnarea Vinci, Aktor şi Strabag câştigători ai licitaţiei pentru Comarnic-Braşov, nimeni nu ştie exact când va avea loc semnarea contractului şi data la care va începe construcţia efectivă. Cu începerea lucrărilor anunţată pentru aprilie, dată amânată pentru iunie din considerente financiare, cea mai aşteptată autostradă din România rămâne şi acum în stadiul de speranţă.

Hotnews: Inca un episod din lupta lui Constantin Nita pentru a pune mana pe marile companii energetice: cum vrea ministrul Economiei sa transforme Departamentul pentru Energie intr-o conserva goala. Ministerul Economiei a publicat luni pe site doua proiecte de hotarari de guvern prin care vrea sa isi subordoneze Departamentul pentru Energie si sa aiba drept exclusiv de decizie in privinta privatizarii companiilor energetice. Miza este uriasa: marile companii din energie la care statul e actionar (Hidroelectrica, Romgaz, Cernavoda etc). Acesta este ultimul episod din lupta ministrului Energiei, Constantin Nita, pentru recastigarea controlului asupra acestor companii foarte atractive.

ZF – Noul CEO al Vodafone: „Vrem să aducem toţi românii pe internet. Deja 55% din telefoanele pe care le vindem sunt smartphone-uri“. Indianul Ravinder Takkar spune că şi-a fixat priorităţile: datele mobile, clienţii de business şi plăţile pe mobil prin M-Pesa. Piaţa de servicii de internet mobil din România are un potenţial „fenomenal“ de dezvoltare şi ar putea înregistra o dublare a numărului de utilizatori în doar doi ani de zile, generând astfel un spaţiu de creştere pentru operatorii de telefonie mobilă, din care Vodafone se va lupta să obţină o cotă cât mai mare, în ciuda competiţiei dure cu rivalii de la Orange şi Cosmote, a declarat indianul Ravinder Takkar, 45 de ani, noul CEO al companiei Vodafone România.

Capital: Baronii locali, cadorisiți cu un sfert din calea ferată. Aproape jumătate din rețeaua căii ferate a României riscă să ajungă la fier vechi sau să fie transformată în piste de biciclete, întrucât autoritățile locale nu o vor putea gestiona, consideră experții din domeniu.

0-100.ro: Dacia Duster va primi ca accesorii bull bar si roll-cage exterior. Proiectul pentru o ambulanta Duster este de asemenea finalizat. Dacia Duster va primi in gama de accesorii bull-bar, roll-cage exterior si, posibil, roata de rezerva care se monteaza pe acoperis. O versiune oficiala pick-up a Duster nu exista deocamdata, insa este omologata o ambulanta Duster, mai lunga cu 300 mm fata de un model obisnuit.

Te-ar mai putea interesa și
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție de 86% de miliardarul ceh Radovan Vitek, a finalizat anul trecut......
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă, au anunţat duminică reprezentanţii federaţiilor sindicale, menţionând că ...