1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 24.12.2014

Carrefour şi Cora se asociază după modelul Metro şi Auchan pentru a face achiziţii în comun, 7 maşini de evitat! Automobile care au picat teste Consumer Reports în 2014, dar si Unde putem schia de Sărbători. Topul celor mai mari pârtii din România. Citeste integral revista presei interne din 24 decembrie 2014. 

24 dec, 2014 | Economica.net

ZF.ro: Carrefour şi Cora se asociază după modelul Metro şi Auchan pentru a face achiziţii în comun. Grupurile franceze Cora şi Carrefour au anunţat recent că s-au asociat pentru a face achiziţii în comun şi pentru a avea aceiaşi furnizori de bunuri alimentare şi nealimentare cu excepţia produselor private label, a bunurilor produse de IMM-uri şi a produselor proaspete precum legumele şi fruc­tele. Astfel, cele două grupuri vor negocia achiziţiile în comun şi vor deveni o forţă şi mai puternică în discuţiile cu funizorii. Pentru un producător, indiferent de talia lui, prezenţa în cele peste 10.000 de magazine ale celor două grupuri cu afaceri cumulate de peste 80 mld. euro va deveni crucială. „Acest acord pune bazele unui parteneriat pe termen lung, cele două companii rămân independente, însă îşi unesc forţele pentru negocierile cu furnizorii.

Capital: 7 maşini de evitat! Automobile care au picat teste Consumer Reports în 2014. Echipa de testare auto a Consumer Reports conduce mai multe maşini minunate în fiecare an. Dar, aşa cum se întâmplă, pe lângă autovehicule deosebite, echipa a dat şi de adevărate pericole pe şosele. Ce anume face o maşină să nu fie bună? De exemplu un interior zgomotos, insuportabil. O plimbare „hard rock". O economie de combustibil inexistentă. Unele maşini chiar reușesc să aibă toate aceste dezavantaje. Autovehicule care au în mod clar un deficit în mai multe secţiuni câștiga automat scoruri mult sub norma pentru clasa lor. Pe măsură ce citim cu atenție lista celor șapte maşini care au luat note mici în clasamentul Consumer Reports, ar putea părea că ne luăm doar de maşinile mici.

EVZ: Unde putem schia de Sărbători. Topul celor mai mari pârtii din România. Fără a se putea lăuda cu servicii la cele mai înalte standarde europene, pârtiile de schi de la noi pot fi totuși o alternativă pentru românii pasionați de sporturile de iarnă. Noi pârtii de schi și-au făcut loc pe harta României în ultimii ani și o mare parte din ele au fost modernizate cu bani de la stat sau de la operatorii privați. Numai în ultimii cinci ani, Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT) a investit 557,6 milioane lei (circa 130 milioane de euro) în realizarea a 19 proiecte legate de domeniul schiabil din județele Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Suceava și Vâlcea. Informațiile sunt furnizate parlamentarilor de secretarul de stat în DIMMMAT, Constantin George Brezoi.

Adevarul: Ponta se laudă cu autostrăzi pe care doar le-a inaugurat, nu le-a şi construit. Guvernul a prezentat o sinteză în care arată că premierul Ponta a făcut 293 de kilometri de autostradă. Dar mai multe tronsoane au fost doar date în folosinţă, nu construite, pe timpul mandatului său. Potrivit unui document guvernamental privind numărul de kilometri de autostradă din România, premierul Victor Ponta ar fi făcut 293 de kilometri, mult mai mulţi decât toţi prim-miniştrii precedenţi. La prezentarea materialului, purtătorul de cuvânt al Executivului a admis, însă, că sunt kilometri daţi în funcţiune, nu construiţi în mandatul Ponta.

Romania Libera: Statul vrea bani în plus de la fumători. Fumătorii ar urma să plătească şi mai mulţi bani în viitor pe taxa de viciu, faţă de actualul nivel, situat la 1 leu per pachet. Ministerul Sănătăţii consideră că actuala taxă pe viciu, pusă pe produsele din tutun şi pe cele din alcool, introdusă în 2006, ar trebui majorată anual. Consumul de ţigări a scăzut influenţând încasările din contribuţia pentru sănătate, care sunt astfel mai mici, în timp ce cheltuielile cu bolile fumătorilor sunt în creştere continuă, argumentează Ministerul Sănătăţii (MS).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO