5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.08.2014

Fostul mall Armonia din Brăila, închis de cinci ani, este la un pas să devină fabrică - ce se intampla cu Antenele dupa condamnarea lui Voiculescu - ce spune fostul premier al Moldovei despre investiţiile în imobiliare - drumul lemnului românesc, o afacere de 4 miliarde de euro - despre ElectoRată - toamna vine cu o curăţenie generală în bănci. Citeşte pe larg revista presei din 25 august 2014
Economica.net - lun, 25 aug. 2014, 03:10
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.08.2014

ZF: Fostul mall Armonia din Brăila, închis de cinci ani, este la un pas să devină fabrică. Dacă tranzacţia s-ar realiza, acesta ar fi al doilea mall care s-ar transforma într-o capacitate de producţie. Fostul centru comercial Armonia din Brăila, care după o investiţie de 45 de milioane de euro şi nouă luni de func­ţionare a fost închis în 2009 din cauza vânzărilor slabe, va fi cel mai probabil transformat în hală de producţie, în condiţiile în care un grup italian negociază achiziţia proiectului în acest scop.

Capital – Ion Sturza: Oamenii fac investiţii imobiliare din spaimă şi din fericire. Antreprenorul Ion Sturza, fostul director general adjunct al Rompetrol şi fost premier al Republicii Moldova, spune că, în ultima perioadă, a purtat 4-5 discuţii cu investitori care l-au rugat să le găsească oportunităţi de investiţii în proiecte imobiliare care generează venituri.

Hotnews: Ce se intampla cu Antenele dupa condamnarea lui Voiculescu? Au aparut apeluri la boicot comercial, dar vrea cineva cu adevarat sa le boicoteze? Abuzurile audiovizuale pe care le-a comis Antena 3 in contextul condamnarii lui Dan Voiculescu au declansat din nou discutii despre publicitatea la televiziunile fondate de acesta. Au aparut iar apeluri la companii sa-si retraga reclamele de la Antene, a reaparut chiar o petitie care indeamna oamenii la boicotarea produselor cu publicitate la posturile Intact. Pe de alta parte, au aparut discutii despre eventuale obligatii legale sau etice ale multinationalelor de a nu-si mai face publicitate acolo, avand in vedere condamnarea fondatorului trustului TV, pentru fapte de coruptie. Privita la rece, situatia nu se va schimba in mod palpabil si prea curand indiferent de nazuintele celor care se declara disperati in fata Antena 3.

ZF – Drumul lemnului românesc. 11.000 de firme se bat pe un business de 4 miliarde de euro. Exploatarea şi prelucrarea lemnului, unul dintre cele mai mari sectoare din economie, reprezintă un business de circa 4 mld. euro, care este disputat de peste 11.000 de companii, din care cea mai mare are un rulaj de aproape jumătate de miliard de euro. În exploatarea lemnului, prima verigă a unui lanţ care se termină odată cu ieşirea lemnului din fabrici, activează peste 4.000 de firme, cu afaceri de peste 1 mld. euro, arată datele de la Registrul Comerţului.

ZF – Curăţenie forţată în bănci: în toamnă ies pe piaţă la vânzare credite neperformante de peste un miliard de euro.  În această toamnă, piaţa va fi inundată de un nou val de credite neperformante, în valoare nominală de aproape 1 miliard de euro, pe care băncile urmează să le scoată la vânzare, fie în mod public, fie intern, „discret“. Sub presiunea BNR, dar şi a testelor la nivel european (asset quality review) care afectează băncile-mamă, jucătorii locali trebuie să-şi facă curăţenie mai rapid în bilanţ, ceea ce va aduce pe piaţă în acelaşi timp mai multe pachete de NPL-uri (non performing loan – n.red.).

Adevărul –  Cum s-a transformat Electorata în Electoratata. Ordonanţa de urgenţă privind schema fiscală prin care datornicilor la bănci cu venituri sub medie li se acordă facilităţi fiscale în urma restructurării creditului a intrat în vigoare la 1 iulie. La aproape două luni de la lansare, electorata nu îşi produce efectele. Premierul Victor Ponta a declarat vineri că schema fiscală nu este funcţională deoarece nu există „entuziasm“ în sistemul bancar.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...