1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 26.06.2015

Se ieftineşte motorina - Topul integral al băncilor - Ipoteză uluitoare: Un colaps al Greciei ar putea revigora piața bancară din România - HARTA INTERACTIVA Prezenta militara americana in Romania - Lectia de facut bani a BNR. Cum a facut Banca Nationala profit din administrarea valutei in 2014 - Șoc pe piața petrolieră, dacă vor fi ridicate sancțiunile impuse Iranului - Dacia vrea să înlocuiască angajaţii cu roboţi. 10.000 de lei, preţul unei demisii . Citeşte pe larg revista presei din 26 iunie 2015.

26 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Motorina se va ieftini masiv! Supra-acciza la carburant a fost desfiinţată - Capital.

Topul integral al băncilor: cine a crescut pe o piaţă în stagnare - ZF. BCR şi BRD şi-au păstrat primele două poziţii din sistem, cu 16% şi respectiv 12% din activele bancare. Urmează Banca Transilvania, Raiffeisen şi Unicredit.

Ipoteză uluitoare: Un colaps al Greciei ar putea revigora piața bancară din România - adevărul financiar.

Lectia de facut bani a BNR. Cum a facut Banca Nationala profit din administrarea valutei in 2014: a mizat pe euro si dolar, si-a redus drastic expunerea pe titlurile altor guverne si a injumatatit cashul - Hotnews. Fata de 2013, in 2014 structura rezervelor valutare administrare de cei 11 membri ai CARI (Comitetul de Administrare a Rezervelor Internationale) condusi de insusi Guvernatorul Isarescu s-a schimbat consistent. Componenta in dolari a scazut la circ 21% (de la peste un sfert), cea in euro a urcat cu aproape 10 puncte procentuale, in vreme ce ponderea celorlalte valute a coborat simtitor. In plus, expunerea BNR pe titlurile emise de alte guverrne a coborat cu aproape 5p.p., pana la 57,5%. Partea de numerar si-a redus si ea ponderea in rezervele valutare la aproape jumatate, la 17,5% (de la aproape 30% in 2013).

Dacia vrea să înlocuiască angajaţii cu roboţi. 10.000 de lei, preţul unei demisii - DIGI24. Francezii de la Renault se pregătesc să aducă roboţi în locul angajaţilor de la Mioveni. Dacia le va oferi între 10.000 de lei şi 100.000 de lei salariaţilor care acceptă să plece de bunăvoie. O mie de angajaţi ar putea părăsi uzina prin programul de plecări voluntare, mai bine de 7% din forţa de muncă angajată la Mioveni.

Șoc pe piața petrolieră, dacă vor fi ridicate sancțiunile impuse Iranului - DIGI24.

HARTA INTERACTIVA Prezenta militara americana in Romania: cati soldati si ce armament au trimis SUA pentru a asigura securitatea Romaniei fata de amenintarile Rusiei - Hotnews.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO