1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 27.05.2015

Fabricile falimentare ale Epocii de Aur, mană cerească pentru imobiliare – Ce s-a ales de industria lui Ceaușescu - Nou șantier de metrou în București - Bucureștiul, peste Madrid ca putere economică - Taximetriştii au scăpat de impozitarea bacşişului: Restul serviciilor mai aşteaptă. Citeşte pe larg revista presei din 27 mai 2015

27 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Fabricile falimentare ale Epocii de Aur, mană cerească pentru imobiliare – Ce s-a ales de industria lui Ceaușescu - adevărul financiar. Falimentară și falimentată timp de 25 de ani, industria Epocii de Aur a fost înghițită de căpcăunul generator de profit numit imobiliare. Pe terenurile fabricilor fruntașe în întrecerea socialistă a muncii, se dezvoltă acum mall-uri, clădiri de birouri sau proiecte rezidențiale.

Nou șantier de metrou în București - DIGI24. Anul viitor se deschide un nou şantier de metrou în Bucureşti. Cel puţin asta speră directorul companiei Metrorex. Este vorba despre tronsonul Piaţa Iancului - Pantelimon, care va avea şapte staţii.

Bucureștiul, peste Madrid ca putere economică - DIGI24. Bucureștiul a reuşit să întreacă Madridul la valoarea produsului intern brut pe cap de locuitor, ajustat cu puterea de cumpărare. Potrivit datelor Eurostat, fiecărui bucureștean îi corespunde un PIB mediu de 34.900 de euro pe an, adică 131% din media Uniunii Europene. În Madrid, valoarea este de 34.000 de euro pe an.

Taximetriştii au scăpat de impozitarea bacşişului: Restul serviciilor mai aşteaptă - Capital. Ministerul de Finanţe a transmis ANAF, în urmă cu o săptămână, că Antifrauda nu trebuie să verifice dacă taximetriştii impozitează bacşişul şi au registru de bani personali pentru că, tehnic, le este imposibil să respecte aceste prevederi. Alte servicii, cum sunt restaurantele sau hotelurile, mai au de aşteptat, deşi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a promis că impozitarea bacşişului va fi eliminată până la 1 iunie.

Călburean a pierdut 40% din averea de pe bursă într-un an - ZF. Firma de foraj Dafora (DAFR) şi constructorul de conducte Condmag (COMI), cele două companii controlate de omul de afaceri Gheorghe Călburean şi listate la bursă, au pierdut 40% din valoare în ultimul an, perioadă în care criza din industria petrolieră a agravat problemele financiare mai vechi. Cele două companii mai valorează acum împreună puţin peste 30 mil. lei, după mai mulţi ani de picaj din cauza rezultatelor financiare slabe şi datoriilor. În 2010, acţiunile Condmag şi Dafora erau la maximele postcriză, valorând împreună 300 mil. lei.

Capital - McDonald’s România nu s-a vândut la ruși. Directorul general al McDonald’s România, Daniel Boaje, a declarat pentru Capital că nu există nicio discuție cu vreun investitor pentru vânzarea companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO