1EUR = 4.8737 RON

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 27.08.2014

Matrix în Bucureşti - Cum arată o arteră comercială din Capitală: pariuri, farmacii, bănci, amanet şi Mega Image - cum plătesc toţi românii accizele pe carburanţi, energie electrică sau cafea, la un curs fictiv leu-euro de 4,74 lei - Electroargeş va produce aspiratoare pentru lanţul de bricolaj Dedeman - Primele cinci companii hoteliere din judeţul Braşov au avut anul trecut afaceri cumulate cât jumătate din cifra de afaceri Radisson Blu. Citeşte pe larg revista presei din 27 august 2014

27 aug, 2014 | ECONOMICA.net

ZF: Cum arată o mare arteră comercială a Capitalei: Bulevardul Ştefan cel Mare poate fi multiplicat în tot Bucureştiul. Pe Ştefan cel Mare, una dintre arterele importante ale Capitalei, pe o distanţă de 1,3 kilometri prin faţa stadionului Dinamo sunt înşirate ceva mai mult de 100 de spaţii comerciale, cât într-un mall de dimensiuni medii. Forţând comparaţia cu mallul, “mixul de chiriaşi” din această zonă este dominat de farmacii şi bănci, iar o cotă destul de importantă o au şi pariurile sportive şi casele de amanet şi schimb valutar. Totuşi, încremenită parcă în timp, în zonă mai rezistă şi o librărie.

Hotnews: Cum platesc toti romanii accizele pe carburanti, energie electrica sau cafea la un curs fictiv leu-euro de 4,74 lei. Inventia Guvernului pentru a obtine mai multi bani din accize. Leul a fost stabil pe tot parcursul anului 2014, nu au existat oscilatii mari, cursul mediu fiind de circa 4,45 lei pentru un euro. Este o situatie fericita, avand in vedere ca volatilitatea cursului de schimb se regaseste imediat in preturi. Teoretic. Practic, Guvernul a facut in asa fel incat sa creasca preturile la toate produsele de pe urma carora ar putea obtine venituri din accize. A stabilit un curs valutar care nu exista, mult mai mare decat cel care este in realitate, doar ca sa incaseze mai mult din accize. Pentru tot anul 2014, cursul de schimb pentru accize este de 4,738 lei/euro, conform unei Ordonante a Guvernului. Astfel, preturile la tot ce inseamna produs accizabil (carburanti, energie electrica, alcool, tutun, cafea, produse de lux) sunt formate dupa un curs cu 6,4% mai mare decat cel real, platitorii fiind toti consumatorii.

ZF: Electroargeş va produce aspiratoare pentru lanţul de bricolaj Dedeman. Producătorul de aparate electrocasnice Electro­argeş (simbol bursier ELGS) va livra luna viitoare primele aspiratoare concepute special pentru Dedeman, care vor fi vândute sub un brandul propriu al celui mai mare lanţ de magazine de bricolaj. „Va fi o linie de produse strict pentru Dedeman. Acum lucrăm la o comandă şi cred că în septembrie vom ieşi cu cel puţin două tipuri de aspiratoare pentru ei“, a spus pentru ZF Ion Gavrilă, directorul general adjunct al Electroargeş.

DIGI24.RO -  Cadouri de campanie: membrii CA şi AGA ai companiilor de stat, prime lunare de mii de euro. În anul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, Guvernul şi Parlamentul au dat drumul cadourilor pentru susţinătorii din companiile de stat. Mai exact, membrii consiliilor de administraţie şi ai AGA, persoane numite de cele mai multe ori pe criterii politice, pot primi indemnizaţii lunare de câteva mii de euro doar pentru ca participa la o şedinţă.

ZF: Factura hotelurilor din Braşov este de numai 42 mil. euro într-un an. Primele cinci companii hoteliere din judeţul Braşov, al doilea pol turistic din România după Capitală, au avut anul trecut afaceri cumulate de doar 74 mil. lei, la jumătate faţă de cât face Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele după cifra de afaceri. Braşovul atrage anual aproape 900.000 de turişti, dar cele 190 de firme din infrastructura hotelieră au afaceri totale de numai 184 mil. lei (42 mil. euro), un rezultat comparabil cu două-trei unităţi mari din Capitală, care arată încă o dată dezastrul din turismul „mare” din România.

Bursa: ASF a sesizat organele de cercetare privind furturi de acţiuni prin Harinvest. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sesizat organele de cercetare competente, după ce a analizat două reclamaţii de la investitori, care i-au semnalat că le-au fost vândute acţiunile, prin "Harinvest", deşi nu aveau o relaţie contractuală cu aceasta, potrivit reprezentanţilor Autorităţii. Totodată, ASF a primit, pe 11 august, o sesizare referitoare la operaţiunea de înstrăinare de către SSIF "Harinvest" a unui pachet de 240.000 de acţiuni Fondul Proprietatea. "Sesizarea se află în analiza ASF, urmând ca la finalizarea acesteia, în funcţie de concluzii, ASF să dispună măsurile corespunzătoare, în limita competenţelor deţinute", potrivit reprezentanţilor instituţiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO