5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 27.10.2015

Cinci bănci dispar din statisticile pieţei româneşti - Cei 50.000 de români care au pariat pe site-uri ilegale scapă de amenzi - Zi crucială pentru viitorul internetului în UE. Parlamentul European voteaza marţi legea neutralităţii internetului - „Mall-urile” lui Ceaușescu – Ce s-a ales de marile magazine ale Bucureștiului după ofensiva comerțului modern. Citeşte pe larg revista presei din 27 octombrie 2015.
Economica.net - mar, 27 oct. 2015, 06:18
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 27.10.2015

Cinci bănci dispar din statisticile pieţei româneşti – ZF. Volksbank, Millennium, RBS şi Bank of Cyprus vor ieşi din lista instituţiilor de cre­dit din statisticile BNR după ce Montepio a făcut deja acest pas. Sistemul bancar cuprinde acum 40 de bănci, dar jumătate au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce generează de mult timp dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului. Ultimii ani au adus câteva fuziuni şi achiziţii, dar există în continuare un număr de bănci care-şi caută cumpărător.

Cei 50.000 de români care au pariat pe site-uri ilegale scapă de amenzi – Capital.

Zi crucială pentru viitorul internetului în UE. Parlamentul European voteaza marţi legea neutralităţii internetului, însă multe posibile ambiguităţi stârnesc îngrijorare – Hotnews. Parlamentul European voteaza marti o propunere gandita sa protejeze neutralitatea internetului, principiul care spune ca toate tipurile de trafic web trebuie tratate in mod egal. Actuala propunere legislativa interzice furnizorilor de internet sa privilegieze anumite tipuri de trafic si vrea sa preintampine crearea unui „internet cu doua viteze”, insa multi avertizeaza ca exista o multime de portite care trebuie modificate pentru ca legea sa fie cu adevarat utila.

Lidl şi Kaufland îşi construiesc birouri, Carrefour s-a mutat în Floreasca, iar Drumul Taberei a devenit noul cartier reşedinţă al Auchan – ZF.

„Mall-urile” lui Ceaușescu – Ce s-a ales de marile magazine ale Bucureștiului după ofensiva comerțului modern – adevărul financiar. Victoria, Unirea, Bucur Obor, București, Cocor și chiar Junior sunt doar câteva din magazinele de referință ale Bucureștiului comunist. 25 de ani de retail modern le-au pus însă în umbra mall-urilor care au remodelat ideea prăfuită de comerț.

Cel mai ieftin gaz rusesc din ultimii 11 ani – DIGI24.

Variantele României cu FMI: acord preventiv cu reforme, sau reforme structurale pe bani – cursdeguvernare.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Există un plan de închidere a minelor de cărbune până în 2030
Cîţu: Există un plan de închidere a minelor de cărbune până în 2030
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030, care va fi......
Ford estimează că va înregistra rezultate financiare bune în trimestrul doi, peste prognozele inițiale
Ford estimează că va înregistra rezultate financiare bune în trimestrul doi, peste prognozele inițiale
Ford Motor a anunţat joi că o îmbunătăţire a afacerii sale auto va ajuta compania să raporteze câştiguri operaţionale ...
AFM va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul Programului Rabla Plus
AFM va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul Programului Rabla Plus
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul ...
First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria Statelor Unite
First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria Statelor Unite
First Bank a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că, începând din această lună, va diversifica serviciul de ...