5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 27.10.2015

Cinci bănci dispar din statisticile pieţei româneşti - Cei 50.000 de români care au pariat pe site-uri ilegale scapă de amenzi - Zi crucială pentru viitorul internetului în UE. Parlamentul European voteaza marţi legea neutralităţii internetului - „Mall-urile” lui Ceaușescu – Ce s-a ales de marile magazine ale Bucureștiului după ofensiva comerțului modern. Citeşte pe larg revista presei din 27 octombrie 2015.
Economica.net - mar, 27 oct. 2015, 06:18
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 27.10.2015

Cinci bănci dispar din statisticile pieţei româneşti – ZF. Volksbank, Millennium, RBS şi Bank of Cyprus vor ieşi din lista instituţiilor de cre­dit din statisticile BNR după ce Montepio a făcut deja acest pas. Sistemul bancar cuprinde acum 40 de bănci, dar jumătate au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce generează de mult timp dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului. Ultimii ani au adus câteva fuziuni şi achiziţii, dar există în continuare un număr de bănci care-şi caută cumpărător.

Cei 50.000 de români care au pariat pe site-uri ilegale scapă de amenzi – Capital.

Zi crucială pentru viitorul internetului în UE. Parlamentul European voteaza marţi legea neutralităţii internetului, însă multe posibile ambiguităţi stârnesc îngrijorare – Hotnews. Parlamentul European voteaza marti o propunere gandita sa protejeze neutralitatea internetului, principiul care spune ca toate tipurile de trafic web trebuie tratate in mod egal. Actuala propunere legislativa interzice furnizorilor de internet sa privilegieze anumite tipuri de trafic si vrea sa preintampine crearea unui „internet cu doua viteze”, insa multi avertizeaza ca exista o multime de portite care trebuie modificate pentru ca legea sa fie cu adevarat utila.

Lidl şi Kaufland îşi construiesc birouri, Carrefour s-a mutat în Floreasca, iar Drumul Taberei a devenit noul cartier reşedinţă al Auchan – ZF.

„Mall-urile” lui Ceaușescu – Ce s-a ales de marile magazine ale Bucureștiului după ofensiva comerțului modern – adevărul financiar. Victoria, Unirea, Bucur Obor, București, Cocor și chiar Junior sunt doar câteva din magazinele de referință ale Bucureștiului comunist. 25 de ani de retail modern le-au pus însă în umbra mall-urilor care au remodelat ideea prăfuită de comerț.

Cel mai ieftin gaz rusesc din ultimii 11 ani – DIGI24.

Variantele României cu FMI: acord preventiv cu reforme, sau reforme structurale pe bani – cursdeguvernare.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Automobile Dacia oprește din nou producția. Criza semiconductorilor a stopat uzina 33 de zile în 2021
Automobile Dacia oprește din nou producția. Criza semiconductorilor a stopat uzina 33 de zile în 2021
Uzina Automobile Dacia din Mioveni se va opri temporar, din nou, pe 27 și 28 septembrie. Numărul de zile în care activitatea este suspendată din cauza lipsei de semiconductori urcă la 35....
ASBIS Romania devine distribuitor oficial al produselor SteelSeries
ASBIS Romania devine distribuitor oficial al produselor SteelSeries
SteelSeries, liderul mondial pe piața de periferice pentru gaming și eSports, a intrat în portofoliul de mărci distribuite ...
Wizz Air face recrutări în România pentru a-și spori echipa de însoțitori de zbor
Wizz Air face recrutări în România pentru a-și spori echipa de însoțitori de zbor
Wizz Air a anunțat joi că își continuă campania de recrutare în următoarele luni și își propune să angajeze mai ...
Centura Mihăilești va fi dată în folosință pe 15 noiembrie – secretar de stat
Centura Mihăilești va fi dată în folosință pe 15 noiembrie – secretar de stat
Centura Mihăilești va fi dată în folosință pe 15 noiembrie 2021, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi ...