5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 28.01.2016

Topul celor mai mari cartiere de locuinţe pregătite pentru 2016 - Un nou paradis fiscal - Copos și-a făcut cadou de Revelion dividende de 4,4 mil. euro de la Ana IMEP și a luat act de demisia ginerelui. Citeşte pe larg revista presei din 28 ianuarie 2016.
Economica.net - joi, 28 ian. 2016, 06:51
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 28.01.2016

Topul celor mai mari cartiere de locuinţe pregătite pentru 2016 – Capital. După ce ani la rând cele mai multe locuinţe au fost construite în ansamblurile rezidenţiale deja consacrate pe piaţă, anul acesta şase din cele zece proiecte identificate de Capital sunt nou intrate pe piaţă. Cu alte cuvinte, Militari Residence, Cartierul Salcâmilor (Greenfield), Cosmopolis şi Confort Urban sunt singurele proiecte mari, cu peste 1.000 de locuinţe finalizate, care îşi continuă extinderea începută încă dinainte de criză.

Şeful Engie: România este a treia cea mai mare piaţă pentru noi, vrem să creştem aici – ZF. Gerard Mestrallet, direc­to­­rul general executiv (CEO) al Engie, unul dintre cele mai mari grupuri de utilităţi din lume, cu afaceri de 75 de miliarde de euro în 2014, spune că Ro­mâ­nia este una dintre pie­ţele-che­ie în care com­pania vrea să se dezvolte.

ASF este în control la un asigurător de top. Vând polițe prin telefon în condiții suspecte – Profit. Autoritatea de Supraveghere Financiară a declanșat un control la Metropolitan Life, locul doi în România pe piața asigurărilor de viață. Firma este suspectată că, prin intermediul unor parteneriate cu brokeri, bănci și furnizori de electricitate, vinde asigurări de viață și de sănătate în condiții care pot fi considerate abuzive.

Un nou paradis fiscal. Averile secrete, dirijate spre America – DIGI24. Apple ar fi nevoit să-i dea IRS-ului 40% din câştiguri, dar dacă Apple ar fi fost un oligarh din Moldova de pildă ar putea să-şi mute miliarde de dolari în America fără ca fiscul Moldovei să aibă vreo idee. Asta pentru că America e noua Elveţie. E ultimul răcnet în materie de parcat averi departe de ochii autorităţilor şi funcţionează atât de bine încât lumea începe să-şi scoată banii din Bahamas şi să-i ducă … în Nevada.

Copos și-a făcut cadou de Revelion dividende de 4,4 mil. euro de la Ana IMEP și a luat act de demisia ginerelui – Profit. Omul de afaceri George Copos, care controlează producătorul de motoare electrice pentru electrocasnice Ana IMEP prin offshore-ul cipriot Megapearl Limited, a decis, pe 29 decembrie anul trecut, să-și acorde dividende în valoare de aproape 20 milioane lei (circa 4,4 milioane euro) din rezervele companiei și a luat act, totodată, de demisia din funcția de administrator al societății a ginerelui său, americanul de origine columbiană Diego Prada.

Microintreprinderile, impozit pe profit sau pe venit? De la 1 ianuarie, plafonul a fost majorat la 100.000 euro. Conditiile trebuie indeplinite la la finele anului fiscal precedent. Exemple de calcul – Hotnews.

Te-ar mai putea interesa și
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat postat pe blogul companiei că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel global....
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom, acord care îi ...
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat luni un ghid şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor ...
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aprobat, semnat şi va fi aplicat, lucru care pentru România va însemna ...