5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 28.03.2016

România, rămasă momentan pe-afară, la negocierile UE-SUA pe marele acord care va decide economia mondială - Economiștii explică de ce BNR are mâinile legate în fața expansiunii monetare din Vest - Comitet pentru evitarea crizelor financiare - Vânzările de camioane cresc de două ori mai repede decât piaţa. Citeşte pe larg revista presei din 28 martie 2016.
Economica.net - lun, 28 mart. 2016, 05:09
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 28.03.2016

TTIP: Romania, ramasa momentan pe-afara, cu alimente si bauturi importante, la negocierile UE-SUA pe marele acord care va decide economia mondiala – Hotnews. Romania figureaza momentan doar cu doua produse agro-alimentare traditionale in lista propusa de negociatorii Comisiei Europene omologilor americani, privind protejarea bauturilor si alimentelor cu indicatie geografica pe piata americana si europeana. Lista de propuneri europeana, din care acum lipsesc importante marci traditionale romanesti, face parte din negocierile pentru viitorul Partneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), acord comercial si de liber schimb care ar urma sa traseze practic standardele comerciale si investitionale la nivel mondial, avand in vedere dimensiunile si greutatea celor doua piete care urmeaza sa se uneasca.

Comitet pentru evitarea crizelor financiare – DIGI24. Preşedintele Klaus Iohannis are în vârful stiloului o lege care trebuie să ferească România de crize financiare. Un comitet special, condus de guvernatorul Băncii Naţionale, va analiza evenimentele şi va dicta Guvernului ce să facă pentru evitarea dezechilibrelor. Executivul nu se poate împotrivi şi nicio altă autoritate din ţară nu poate să se amestece în activitatea comitetului.

Vânzările de camioane cresc de două ori mai repede decât piaţa – ZF. Vânzările de vehicule comerciale, cele utilizate la transportul de bunuri, au crescut cu 43%, la aproape 3.200 de unităţi în primele două luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, un ritm dublu faţă de cel al pieţei auto, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Segmentul a fost şi anul trecut printre cele mai dinamice din auto şi este un indicator privind mersul economiei şi investiţiile companiilor deşi infrastructura proastă continuă să fie principala problemă a transportatorilor.

Economiștii explică de ce BNR are mâinile legate în fața expansiunii monetare din Vest – Profit. Banca Națională a României nu poate să o ia pe contrasens și să întărească politica monetară, când marile bănci centrale, mai ales Banca Centrală Europeană, fac relaxare cantitativă, explică economiștii români. BNR se confruntă cu o creștere a consumului, ce pune presiune pe inflație, și cu un avans rapid al creditării, care duce la creșterea consumului, dar o creștere a dobânzilor n-ar face decât să genereze volatilitate și să nu rezolve nicio problemă, opinează unii dintre economiști.

AFI a bătut palma cu Carrefour pentru hipermarketul din mallul pe care îl deschide anul viitor la Brașov – Profit.

La un an după preluarea Starbucks în România. Cel care a fondat unul dintre cele mai puternice grupuri de restaurante din Europa a venit la Bucureşti pentru alte ţinte – ZF. Henry McGovern a pus în 1993 bazele grupului AmRest cu sediul în Po­lonia, cu afaceri de circa 800 mil. euro anul trecut şi peste 900 de restaurante şi cafenele sub mai multe branduri.

 De la PIB/locuitor la salariu: cum se întrețin defazajele prin regiunile României. Consecințe și soluții – cursdeguvernare.ro.

Cum se vede din interior lupta dintre brandurile low-cost. Vicepreşedintele Nissan: „Dacia este a zecea maşină din viaţa unui client european, Datsun este prima pentru un rus“ – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...