1EUR = 4.8432 RON

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 28.04.2014

Tensiunile din regiune ar putea tripla cheltuielile militare ale României, MFE desfiinţează strategia de autostrăzi a Guvernului, firmele, pedepsite de Fisc dacă îşi aleg greşit partenerii de afaceri, despre autostrăzile de hârtie şi Papalekas a scos Deutsche Bank din afacerea UpGround. Citeşte pe larg revista presei din 28 aprilie 2014

28 apr, 2014 | ECONOMICA.net

ZF: Tensiunile din regiune ar putea tripla cheltuielile militare ale României. Ministerul Apărării a anunţat Avioane Craiova, Aerostar Bacău şi IAR Braşov că va mări comenzile de două până la patru ori. Pentru prima dată implicaţiile tensiunilor de la 450 km de graniţele României se văd în economie. Astfel, Ministerul Apărării Naţionale a notificat producătorii de tehnică militară cu privire la posibilitatea triplării comenzilor destinate armatei în acest an.

Hotnews: Ministerul Fondurilor Europene desfiinteaza strategia de autostrazi aprobata printr-un memorandum in Guvern. PLUS: De ce risca autostrada Sibiu - Pitesti sa nu fie realizata integral pana in 2020. Romania risca sa piarda finantare europeana de circa 1,3 miliarde de euro dedicata autostrazilor, mare parte din acesti bani fiind deja alocati pentru contracte in derulare, dar care au termenul de finalizare dupa 31 decembrie 2015, termenul limita impus de Comisia Europeana. In acest sens, Guvernul a aprobat printr-un memorandum o strategie pentru a contracara riscul, insa Ministerul Fondurilor Europene a criticat dur masurile propuse de catre autoritatile de la Transporturi si a cerut, fara succes, amanarea adoptarii memorandumului.

Capital: Firmele, pedepsite de Fisc dacă îşi aleg greşit partenerii de afaceri. Deşi tranzacţiile cu parteneri inactivi înseamnă costuri mari pentru firme, cum ar fi pierderea dreptului de deducere a cheltuielilor şi a TVA, sunt greu de evitat. Modul în care Fiscul publică listele cu inactivi şi criteriile de declarare a inactivităţii forţează companiile să-şi asume riscuri incalculabile.

Gândul: AUTOSTRĂZILE DE HÂRTIE ale lui Ponta. Pe ce bani se bazează în realitate guvernul pentru finanţarea Comarnic-Braşov. Finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov şi modul în care a fost selectat câştigătorul licitaţiei sunt puse sub semnul întrebării în raportul de ţară realizat de FMI pentru România. Din document reiese că autostrada nu are deocamdată finanţarea garantată şi că posibilul sprijin financiar din partea BEI şi BERD pentru construcţia autostrăzii ar putea fi nesigur dacă selecţia câştigătorului concesiunii nu se face cu respectarea prevederilor şi practicilor europene.

ZF: Papalekas a scos Deutsche Bank din afacerea UpGround. Grecul Ioannis Papalekas, care în criză şi-a trecut în portofoliu proiecte precum Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, a reuşit să îi scoată pe germanii de la Deutsche Bank din acţionariatul clădirilor de birouri BOB şi BOC ale proiectului Up­Ground, pe care le cedase la începutul anului 2008, în plin boom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO