5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 28.08.2015

Ce se întâmplă cu cei care au RCA la Astra Asigurări. Clienţii au mai multe opţiuni, Romania nu poate evita problema refugiatilor, De ce nu merg românii în sejururi de 160 de lei la mare, dar si Încă trei ani de calvar pe Centura Capitalei. Citeste integral revista presei interne din 28 august 
Economica.net - vin, 28 aug. 2015, 06:18
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 28.08.2015

ZF: Când România plânge după infrastructură, investiţiile statului au ajuns la minimul ultimilor 10 ani. Guvernul Ponta majorează salariile, dar ignoră complet investiţiile, cele care pot asigura creşterea economică nu doar pentru prezent, ci şi pentru viitor. Guvernul Ponta a anunţat un excedent bugetar record de 1% din PIB (7 miliarde de lei), în primele şapte luni din an, bani din care vor fi majorate şi salariile, dar, în aceeaşi perioadă, a dus investiţiile din buget (cheltuielile de capi­tal) la cel mai jos nivel din cel puţin ultimii 10 ani – doar 0,7% din PIB.Într-o vreme în care economiştii spun că banii trebuie să meargă cu prio­ritate spre investiţii în şcoli, spi­tale, drumuri, pentru a asigura o creştere economică viitoare, compo­nenta de investiţii a fost complet uitată de guvern, care a scăzut investiţiile din buget de la 4,2% în anul de dinaintea preluării guvernă­rii, 2011, la 2,5% anul trecut.

Adevarul: Ce se întâmplă cu cei care au RCA la Astra Asigurări. Clienţii au mai multe opţiuni. Odată cu anunţul privind intrarea companiei în faliment, foarte mulţi clienţi se întreabă ce se întâmplă cu cei care au RCA la Astra Asigurări. „Adevărul“ vă prezintă care sunt cele opţiunile disponibile. În primul rând trebuie precizat că, deşi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că societatea intră în faliment, procedura judiciară nu a fost deschisă efectiv.

Ce se întâmplă cu cei care au RCA la Astra Asigurări. Daune plătite de companie
Acest lucru se va întâmpla în 10-20 de zile, după ce va fi înaintată o cerere în acest sens în instanţă.

Capital: Încă trei ani de calvar pe Centura Capitalei. Din vara anului 2018, șoferii vor putea circula pe patru benzi pe toată lungimea variantei ocolitoare a Bucureștiului, spun oficialii CNADNR. În ultimii opt ani, s-a realizat doar un sfert din lucrări. Centura Bucureștiului, cea mai aglomerată șosea din România – cu o medie zilnică anuală de 150.000 de autovehicule -, a devenit pericol public pentru șoferi. Dacă în partea de sud, gropile și denivelările din asfalt duc la accidente grave, pe partea de nord, din cauza lucrărilor abandonate sau întârziate, șoferii stau la cozi ce se întind pe mulți kilometri. Reabilitarea și lărgirea șoselei de centură a Capitalei se dezbate, încă din anul 2002, la Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Deutsche Welle: Romania nu poate evita problema refugiatilor. Romania, ca tara mica si relativ saraca, nu poate avea ambitia unei responsabilitati globale ca Germania, Franta sau Marea Britanie, dar poate aborda problema din perspectiva morala. Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat joi o sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta pe tema refugiatilor. Romania nu este deocamdata o tara de destinatie, dar ar putea deveni daca situatia se agraveaza. In orice caz, in calitate de membra a UE, Romania va lua parte la deciziile privitoare la criza refugiatilor si, implicit, va fi nevoita, la un moment dat, sa asume anumite poveri. Deocamdata, subiectul, care provoaca o mare neliniste in tarile occidentale, suscita la Bucuresti consideratii pur teoretice.

EVZ: De ce nu merg românii în sejururi de 160 de lei la mare. De mai bine de 14 ani, în perioada de extrasezon pe Litoral se derulează programul „Litoralul pentru toți”. Deși prețurile pentru un sejur pornesc de la 159 de lei, cererea este tot mai slabă. Gradul de ocupare este infim în fiecare an pentru „Litoralul pentru toți”, care începe pe 31 august și se încheie pe 11 octombrie. Un program care, acum 14 ani, punea la bătaie 12.000 de locuri de cazare și-a redus acum oferta la o treime. Nici măcar în noile condiții românii nu cumpără sejururile. Dacă primăvara s-a accesat doar 10 – 15% din ofertă, în primele săptămâni din mai, gradul de ocupare a crescut ușor în luna iunie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale din toamnă, în timp ce principalul său contracandidat, fostul......
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...