5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 29.08.2014

Bucureştiul nu mai are nicio fabrică în care să lucreze 1.000 de oameni - FORD opreşte din nou producţia la Craiova -  Ostahie a vândut către NEPI centrele comerciale din Buzău şi Alba Iulia - Firmele de apartament vor fi suprataxate din 2016. Citeşte pe larg revista presei din 29 august 2014
Economica.net - vin, 29 aug. 2014, 05:55
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 29.08.2014

ZF: Capitala României nu mai are nicio fabrică în care să lucreze 1.000 de oameni. În Bucureşti nu mai funcţionează nicio fabrică pe poarta căreia să intre zilnic cel puţin 1.000 de oameni, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului cu privire la cei mai mari 500 de angajatori cu sediul în Capitală.

ZF: Starbucks închiriază un spaţiu în Hanul lui Manuc pentru o cafenea la Unirii. Lanţul american Starbucks, care ieri a ajuns la o reţea de 10 cafenele pe piaţa locală printr-o deschidere la Constanţa, va închiria un spaţiu de circa 400 de metri pătraţi la parterul Hanului lui Manuc din Piaţa Unirii, în centrul Capitalei, unde ar putea inaugura o nouă unitate chiar în toamna acestui an.

0-100.ro: Ford va opri noua zile in septembrie productia de la Craiova, atat pentru vehicule, cat si pentru motoare. Din cauza pietei care simte inca efectele crizei, dar si din cauza concurentei tot mai dura in segmentul B, Ford Craiova urmeaza sa intrerupa si in septembrie productia. Este vorba de noua zile, atat la Sectia de Operatiuni Vehicule, cat si la Sectia Motoare, anunta compania.

ZF: Ostahie a vândut către NEPI centrele comerciale din Buzău şi Alba Iulia. Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vândut mallul Aurora din Buzău şi un proiect comercial de 4.000 mp de lângă magazinul Kaufland din Alba Iulia fondului sud-african de investiţii NEPI, tranzacţie al cărei „preţ“ a fost stingerea de către cumpărător a unui credit de 22 de milioane de euro contractat de la Investkredit (în prezent parte a Volksbank).

Adevărul: Firmele de apartament vor fi suprataxate din 2016. Proprietarii persoane fizice ar putea plăti impozite şi de 10 ori mai mari. Impozitul pe clădiri va fi calculat în funcţie de destinaţie, nu de proprietar, ceea ce înseamnă că persoanele fizice care au SRL-uri înregistrate la domiciliu vor plăti şi de 10 ori mai mult. Măsura este programată să se aplice din 2015, dar primarii şi economiştii cer amânarea acesteia cu un an.  În prezent, persoanele fizice care au acasă o firmă – cabinet medical, magazin, birou notarial, birou de traduceri etc. – plătesc impozit pe clădire la fel ca şi vecinii lor care doar locuiesc în apartamente.

Hotnews – Cum vede un inalt oficial Lenovo posibilitatea deschiderii unei fabrici in Europa de Est si cum „migreaza” productia IT pe teritoriul Chinei. Lenovo, cel mai mare producator mondial de PC-uri, nu are in prezent planuri de a construi fabrici in Europa de Est, mai ales ca in China se petrec schimbari majore ce scurteaza drumul electronicelor catre Europa, a spus intr-o discutie cu presa la Bucuresti directorul pentru Europa al companiei chineze. Aymar de Lencquesaing, care se ocupa si de regiunile Africa si Orientul Mijlociu, a spus ca Lenovo are un mare avantaj asupra concurentei: si-a pastrat fabricile si nu a dat pe mana altor companii activitatile de productie, cum au facut gigantii IT.

Capital: Cum ne asigurăm firma împotriva clienţilor rău-platnici. Asigurările pentru companiile care au probleme la încasarea banilor de la beneficiari funcţionează mai slab decât în anii precedenţi, dar pe piaţă există încă posibilităţi de acoperire a situaţiilor nedorite, când plăţile întârzie

Te-ar mai putea interesa și
Miles Nürnberger, creatorul Aston Martin DBX, va deveni director de design Dacia
Miles Nürnberger, creatorul Aston Martin DBX, va deveni director de design Dacia
Începând de la 1 septembrie 2021, Miles Nürnberger va ocupa funcția de director de design al mărcilor Dacia și Lada. El i se va subordona lui Laurens van den Acker....
MS: Preţul medicamentelor esenţiale, media celor mai mici 3 preţuri din statele europene
MS: Preţul medicamentelor esenţiale, media celor mai mici 3 preţuri din statele europene
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat joi ordinul prin care se modifică normele privind modul de calcul şi ...
Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise
Israelul reintroduce obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise
Israelul a anunţat vineri că reintroduce obligativitatea purtării măştii în locurile publice închise, după o creştere ...
PNRR a venit peste noi fără să fim foarte bine pregătiţi. E o alocare imensă – director general MIPE
PNRR a venit peste noi fără să fim foarte bine pregătiţi. E o alocare imensă – director general MIPE
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a venit peste noi fără să fim foarte bine pregătiţi, cu o alocare ...