5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 30.03.2015

Străinii au "cumpărat" jumătate din România - Dacia nu este de ajuns. România are nevoie de mai multe "nave-amiral" pentru a creşte, spune şeful Dacia - FMI spune că România nu-ţi permite să reducă taxele - Codul Silvic şi uscăciunile lui. Cât de mare este pericolul ce pândeşte "plămânul verde" şi care sunt interesele celor ce roiesc în jurul pădurilor - Mii de aprtamente, în locul serelor Berceni - Unde voia să-și deschidă Darius Vâlcov galeria de artă. Citeşte pe larg revista presei din 30 martie 2015.
Economica.net - lun, 30 mart. 2015, 05:35
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 30.03.2015

Nicolas Maure, şeful Dacia: România are nevoie de mai multe „nave-amiral“ pentru a creşte. Uzina Dacia nu poate fi singura – ZF. Economia locală are nevoie de mai multe companii care să fie cunoscute la nivel mondial pentru a susţine exporturile şi imaginea României. România are nevoie de companii-lider în acest moment, companii care să susţină economia atât prin exporturi, cât şi prin creşterea consumului intern, este de părere Nicolas Maure, directorul general şi preşedintele Automobile Dacia.

FMI nu crede în minuni: România nu-şi poate permite să reducă taxele în baza rezultatelor pe primele două luni – ZF. Nivelul propus pentru scăderea taxelor trebuie reconsiderat cu atenţie pentru că luarea unei decizii pe baza datelor financiare înregistrate în primele două luni din acest an este prematură, susţine şefa misiunii FMI în România Andrea Schaechter în prima poziţie publică luată faţă de anunţul guvernului de la Bucureşti de modificare a Codului fiscal din 2016, ale cărui prevederi de reducere a TVA ar urma să intre însă în vigoare la 1 iunie anul curent.

Jumătate din terenurile agricole din România sunt deținute sau administrate de străini – DIGI24. Străinii cumpără tot mai mult pământ în România. Chiar dacă pe primele trei locuri în topul latifundiarilor sunt români, suprafeţele administrate sau cumpărate de străini sunt din ce în ce mai mari.

ANALIZĂ: Codul Silvic şi uscăciunile lui. Cât de mare este pericolul ce pândeşte „plămânul verde“ şi care sunt interesele celor ce roiesc în jurul pădurilor – Adevărul. Legea pentru modificarea şi completarea Codului Silvic, retrimisă Parlamentului spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, este înţesată cu hibe ce ar putea afecta grav pădurile României pe termen mediu şi lung. „Adevărul“ a discutat cu specialişti în silvicultură pentru a afla cât de mare este pericolul ce pândeşte „plămânul verde“ şi care sunt interesele jucătorilor din acest sector.

Horia Culcescu vinde serele Berceni. În loc vor fi ridicate zeci de mii de apartamente – Capital. Omul de afaceri Horia Culcescu (44 de ani), prezent în Top 300 Capital cu o avere estimată la 60-65 mil. euro, a decis să vândă terenul de 50 hectare pe care funcţionează serele din Berceni unor grupuri de dezvoltatori imobiliari români interesate să ridice în loc un mega complex de locuinţe. El ar putea obţine pe acest lot peste 75 mil. euro.

Unde voia să-și deschidă Darius Vâlcov galeria de artă – DIGI24. Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, intenţiona să-şi deschidă o galerie de artă. Aici ar fi urmat să expună cele 101 picturi despre care procurorii DNA susţin că au fost cumpărate cu bani din mita primită ca primar de Slatina. Digi24 a reuşit să identifice locul pe care-l amenaja fostul ministru al Finanţelor pentru a-l transforma în galerie de artă. Surse apropiate anchetei susţin că în acest spaţiu din centrul Capitalei au găsit procurorii şi 29 din cele 101 tablouri. Este vorba despre o clădire impunătoare de pe strada Stockholm, din cartierul Dorobanţi.

Remunerarea muncii private: relația cu PIB-ul și cu salariile ”de la stat”. De ce e România codașă și aici – CURSDEGUVERNARE.ro.

Mercedes-Benz va lansa un pick-up – 0-100.ro. Mercedes-Benz anunta ca va lansa un pick-up de dimensiuni medii, fiind prima marca premium ce intra in acest segment. Germanii spun ca modelul va iesi pe piata pana la finalul deceniului, presa speculand ca masina ar putea fi in piata cel devreme in 2017. Modelul e gandit pentru America Latina, Australia, Africa de Sud si Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a acordat Complexului Energetic Oltenia un ajutor de 664,1 milioane de lei
Guvernul a acordat Complexului Energetic Oltenia un ajutor de 664,1 milioane de lei
Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat de 664,1 milioane de lei către Complexul Energetic Oltenia, pentru achiziţia de certificate de emisii......
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a hotărât că președintele poate dizolva Parlamentul
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a hotărât că președintele poate dizolva Parlamentul
Curtea Constituţională a Republicii Moldova a constatat, joi, că imposibilitatea formării guvernului este o circumstanţă ...
BNR atrage atenția asupra riscurilor mari pe care și le asumă cei care folosesc criptomonede
BNR atrage atenția asupra riscurilor mari pe care și le asumă cei care folosesc criptomonede
Banca Naţională a României constată menţinerea tendinţei de creştere a interesului publicului faţă de monedele virtuale ...
Deputații liberali propun ca taloanele de pensie să poată să fie transmise electronic celor care le solicită
Deputații liberali propun ca taloanele de pensie să poată să fie transmise electronic celor care le solicită
Taloanele de pensie vor putea fi transmise în format electronic, de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cererea ...