1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 30.10.2015

Apare un nou lanţ de benzinării în România - ANAF va introduce in 2016 monitorizarea voluntara. Firmele care intra in program vor fi scutite de inspectii fiscale - Băncile au mărit marjele nete de dobândă încasate de la clienți - Planuri pentru tuneluri pe sub Dunăre. Cât ar costa construcția

30 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Un nou brand atacă o piaţă de 10 mld. euro. Nobel Oil vrea 90 de benzinării în cinci ani. Prima oprire, la Iaşi - ZF.

ANAF va introduce in 2016 monitorizarea voluntara. Firmele care intra in program vor fi scutite de inspectii fiscale - Hotnews. ANAF va introduce, cel mai probabil de la jumatatea anului 2016, mecanismul "monitorizarii voluntare" prin care o serie de firme mari incheie un acord cu Fiscul si transmit in timp real datele privind tranzactiile efectuate, "recompensa" fiind ca aceste companii vor fi scutite de inspectii fiscale. Sistemul se regaseste foarte bine pus la punct in Olanda si in UK. "Autoritatea fiscala incheie un acord cu o serie de contribuabili care accepta sa ofere in mod voluntar sa ofere informatii cu privire la tranzactiile pe care le deruleaza si agreeaza tratamentul fiscal inainte de finalizarea efectiva a tranzactiei. Intr-un fel este o solutie fiscala individuala anticipata operationala obtinuta in timp real astfel incat sa poata sa se asigure ca tratamentul fiscal aplicat nu va fi contestat la un eventual control. De fapt controlul nici nu va mai avea loc pentru ca in acest proces de monitorizare, ANAF isi da acordul asupra tratamentului fiscal aplicat", a explicat Ionut Simion, country managing partner al PwC Romania.

Planuri pentru tuneluri pe sub Dunăre. Cât ar costa construcția - DIGI24.

Băncile au mărit marjele nete de dobândă încasate de la clienți - Profit. Băncile au încasat o marjă netă mai mare de la debitori în septembrie, arată datele BNR. Băncile au mărit dobânzile la creditele noi, în timp ce au redus remunerațiile pentru depozitele în lei aflate în sold la un minim istoric. Dobânzile la creditele și depozitele în euro au scăzut și ele la un minim istoric, în timp ce marja netă pentru împrumuturile noi în euro a ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008.

Marile companii îşi mută campaniile de recrutare în trenurile Metrorex - ZF.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO