5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 31.01.2014

"Spaima bogătaşilor", un expert FMI în verificarea marilor averi, a venit în România, avalanșă de modificări de taxe și impozite, primele date de audienţă pentru Digi 24 şi reacţia parlamentarilor croaţi la arestarea lui Gruia Stoica. Citeşte pe larg revista presei din 31 ianuarie 2014
Economica.net - vin, 31 ian. 2014, 05:53
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 31.01.2014

Adevărul: „Spaima bogătaşilor”, un expert FMI în verificarea marilor averi, a venit în România. Cine este Norman Gillanders. Specialistul FMI în conformarea fiscală a contribuabililor cu averi mari, Norman Gillanders, îi va instrui pe inspectorii ANAF în vederea urmăririi miliardarilor. Potera fiscală se mişcă lent, dar imparabil: după ce a luat urma bogătaşilor care prezintă risc de neraportare sau de raportare falsă a averilor, va primi consultanţă direct de la expertul FMI pe probleme de conformare a contribuabililor, Norman Gillanders, care a sosit ieri pentru o „misiune tehnică“ în România. Ca expert al FMI, Gillanders colaborează cu autorităţile fiscale din Albania, Bulgaria, Croaţia, Moldova, Muntenegru şi România din 2011, după ce timp de 33 de ani (din 1977 până în 2010) a fost comisar în cadrul Fiscului din Irlanda.

Capital: Cine n-are consultant să-și cumpere. Avalanșă de modificări de taxe și impozite. Toate capitolele importante din legislația fiscală, de la TVA la impozitul pe profit și de la accize la taxa pe proprietate, au suferit modificări de la începutul acestui an. Misiunea avocaților și consultanților de specialitate devine cu atât mai importantă pentru un mediu de business care se lupta oricum cu instabilitatea legislativă.

Hotnews – Primele date de audienta pentru Digi 24. Postul de stiri al RCS&RDS vizeaza retransmiterea si prin retelele de cablu concurente. Antena 3 a avut o audienta medie anuala de circa 10 ori mai mare decat Digi 24 (rtg% 1,1536), Romania TV – de 6 ori mai mare (0,7308), iar Realitatea TV si B1 TV – de 4 ori mai mare (rtg% 0,4986, respectiv 0,4897). Audienta raportata pentru Digi 24 este similara celei raportate pentru posturi precum Euforia Lifestyle sau Kiss TV, cu nota ca Digi 24 a fost distribuit doar pe platformele RCS.

ZF: Acţiunile care au multiplicat de 300 de ori în 10 ani banii pe bursă. Albalact, Electroargeş şi Ropharma, companii care în urmă cu 10 ani erau foarte puţin cunoscute, au adus în ultimul deceniu câştiguri ameţitoare investitorilor de pe bursă, acţiunile acestora multiplicând banii de 300 de ori până la de 700 de ori în ciuda crizei financiare declanşate în 2008.

Gândul: Reacţia parlamentarilor croaţi după ce presa străină a scris despre reţinerea lui Gruia Stoica. Reţinerea patronului Grampet a stârnit reacţii şi în parlamentul croat care şi-a întrerupt sesiunea parlamentară pentru 10 minute pentru a anunţa informaţia reţinerii lui Gruia Stoica. Mai mult, parlamentari croaţi au cerut demisia ministrului croat al Transporturilor, Hajdas Doncic, pentru eşuarea privatizării operatorului operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia, HZ Cargo.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...