5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 31.03.2015

Harta autostrăzilor în construcţie - Harta celor mai mari şantiere: 11 staţii de metrou, peste 40.000 de locuinţe, malluri, pasaje, un spital - ANAF începe "vânătoarea" de bani. Tranzacțiile de peste 5.000 de euro, anunțate zilnic la Fisc - Despre controalele ANAF - Prima generaţie de clădiri post-criză - Ce face statul roman pentru a recupera peste 30 de milioane de euro prejudiciu de la Marian Iancu - Creditul guvernamental a ajuns la 30% din totalul împrumuturilor. Acum şapte ani ponderea era de 6%. Citeşte pe larg revista presei din 31 martie 2015.
Economica.net - mar, 31 mart. 2015, 05:09
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 31.03.2015

Harta celor mai mari şantiere din Bucureşti şi din ţară: 200 km autostrăzi, 11 staţii de metrou, peste 40.000 de locuinţe, malluri, pasaje, un spital – ZF  –  Aproape 200 km autostrăzi, care vor costa 5 mld. lei, sunt programaţi să fie finalizaţi până în 2016. Nădlac – Arad şi Timişoara – Lugoj, cele mai avansate şantiere. Pe Sebeş – Turda s-au făcut sub 10% din lucrări. Harta aici. Un milion de metri pătraţi de birouri, centre comerciale şi hale pentru producţie şi depozitare, în jur de 40.000 – 45.000 de locuinţe, un spital, câteva pasaje subterane şi supraterane şi 11 staţii de metrou – astfel arată tabloul celor mai importante şantiere la început de 2015, an în care sectorul construcţiilor a început pe plus şi ar trebui să continue în acelaşi ritm pentru a mai recupera din timpul pierdut.

ANAF începe „vânătoarea” de bani. Tranzacțiile de peste 5.000 de euro, anunțate zilnic la Fisc – DIGI24. Băncile, cazinourile şi agenţii imobiliari vor fi obligaţi să anunţe la Fisc tranzacţiile care depăşesc 5.000 de euro. Şi nu de două ori pe lună, ca acum, ci în fiecare zi. Inspectorii vor să ştie în fiecare moment care sunt instituţiile sau firmele prin care trec sume mari de bani.

Creditul guvernamental a ajuns la 30% din totalul împrumuturilor. Acum şapte ani ponderea era de 6% – ZF. Creditele acordate de bănci statului cumulau la finele lunii februarie 91 mld. lei (echivalentul a 21 mld. euro), ceea ce reprezintă o pondere de 30% din totalul creditului intern, care a ajuns la 300 mld. lei, potrivit datelor BNR. Spre comparaţie, în a doua lună din 2008 ponderea creditului neguvernamental era de 6% din totalul împrumuturilor.

Antifrauda devine excesivă pentru că legislația îi dă puteri prea mari. Ce arme au comercianții? – Capital. Teoretic, comercianții pot contesta eventualele abuzuri ale Antifraudei Fiscale în instanță. Practic, legislația care permite închiderea magazinelor și a restaurantelor a fost în așa fel croită încât decizia judecătorului este tardivă și, implicit, inutilă. Motivul: procesul durează cel puțin o lună, depășind durata suspendării activității. În acest caz, celor care se simt nedreptățiți le mai rămâne varianta recuperării daunelor, cum ar fi chiria, salariile angajaților, valoarea mărfurilor deteriorate, prin atragerea răspunderii ANAF și a inspectorilor.

Prima generaţie de clădiri post-criză – Capital. Barometrul cel mai precis care anunţă finalul crizei imobiliare este numărul crescut de şantiere mari deschise în toate sectoarele Capitalei. Noile clădiri dau startul unui nou ciclu imobiliar.

Secretul noii rețete bugetare / Tabloul finanțelor dincolo de tablouri: Excedent pe baza blocării investițiilor locale – CURSDEGUVERNARE.ro.

Ce face statul roman pentru a recupera peste 30 de milioane de euro prejudiciu de la Marian Iancu, fost patron la Poli Timisoara – Hotnews. Tribunalul Bucuresti a raspuns la o solicitare a reporterului HotNews.ro in care precizeaza ca „Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni a transmis cereri catre mai multe state in vederea identificarii conturilor bancare, a bunurilor mobile si a celor imobile apartinand inculpatului Marian Iancu”. In acest caz, prejudiciul se ridica la suma de 1.356,5 miliarde de lei. Fostul patron al clubului Poli Timisoara a fost condamnat in octombrie 2014 la 12 ani de inchisoare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Raport Covid-19: 15.410 de cazuri noi din peste 66.000 de teste, 357 de decese şi 1.848 de pacienţi la ATI
Raport Covid-19: 15.410 de cazuri noi din peste 66.000 de teste, 357 de decese şi 1.848 de pacienţi la ATI
Un număr de 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Cîţu: Luni seara – marţi venim în Parlament cu lista Guvernului. PNL va negocia şi cu USR
Cîţu: Luni seara – marţi venim în Parlament cu lista Guvernului. PNL va negocia şi cu USR
 Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, după întâlnirea cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, că au început ...
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în sistem partener
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în ...
Retailerul Profi Rom Food, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, a ajuns la un număr de 600 de magazine operate ...