5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 4.05.2015

Câte miliarde de euro a pompat Uniunea Europeană în România în cei peste 8 ani de la aderare - Guvernul caută investitori pentru TAROM - Trenul electric românesc Softronic nu poate circula cu viteză din cauza infrastructurii feroviare - România, depozitul de carburanţi al Europei care se goleşte în fiecare an. Cât din petrolul românesc vine din mare. Citeşte pe larg revista presei din 4 mai 2015
Economica.net - lun, 04 mai 2015, 05:06
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 4.05.2015

Cate miliarde de euro a pompat Uniunea Europeana in Romania in cei peste 8 ani de la aderare – Hotnews. Romania a primit in total 29,8 miliarde de euro de la bugetul UE si a contribuit, la randul ei, cu 11,35 miliarde de euro la bugetul comunitar, rezultand plusul de 18,5 miliarde de euro in favoarea tarii. Cei 29,8 miliarde de euro intrati in tara sunt compusi din fonduri de preaderare (2,7 miliarde de euro) si fonduri post-aderare (27,15 miliarde de euro), din care: fonduri structurale si de coeziune (11,65 miliarde de euro), fonduri pentru agricultura, pescuit si dezvoltare rurala (6,75 miliarde de euro), plati directe la hectar pentru agricultori (7,25 miliarde de euro) si alte fonduri europene de post-aderare (1,5 miliarde de euro).

Guvernul caută investitori pentru TAROM – DIGI24. Premierul caută investitori pentru TAROM şi pentru cele două aeroporturi din Bucureşti. În timpul vizitei sale în Golf, Victor Ponta a discutat cu şefii celor mai importante companii aeriene din regiune, printre care şi Qatar Airways. Planul premierului este ca una dintre ele să preia operatorul aerian român, care este pe pierdere de peste șapte ani, şi, în aceste condiţii, nu poate fi listat pe bursă.

Trenul electric SF fabricat în România, nevoit să circule cu viteză redusă. Reprezentanţii companiei care l-a produs spun că infrastructura este de vină – Adevărul.

Romania, depozitul de carburanti al Europei care se goleste in fiecare an. Cat din petrolul romanesc vine din mare – România, te iubesc.

Nemţii de la Continental depăşesc pragul de 2 mld. euro în România – ZF. Grupul german Continental, cel mai mare producător de componente de pe piaţa auto românească (unde produce componente electronice, anvelope şi componente din cauciuc alături de centrele de cercetare şi dezvoltare), a înregistrat anul trecut prin cele şapte companii din România o cifră de afaceri cumulată de 2,020 miliarde de euro, în creştere cu 10,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor grupului. Datele cumulate ale grupului au caracter de informare statistică şi nu de audit.

Alro şi-a tăiat un sfert din consumul de energie în criză – ZF. Alro şi-a redus în anii de criză consumul de energie cu circa 25%, scăderea apetitului pentru energie a celui mai mare consumator local venind şi ca urmare a scăderii producţiei cu circa 9% faţă de 2008, dar şi a unui adevărat „război“ pe care compania l-a declanşat cu costurile la utilităţi.

Val de confiscări în Grecia, cu FMI la uşă – Capital. Guvernul de la Atena intră în conturile deponenţilor, în paralel cu dispunerea preluării de fonduri de la autorităţile locale şi universităţi. Măsurile care au stârnit nemulţumiri în întreaga ţară vizează obţinerea de bani pentru plata creditorilor externi.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...