1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 4.06.2014

Moldova dă replica ruşilor de la Gazprom, evaluatorii schimbă regulile şi pregătesc o bază de date cu proprietăţile imobiliare lăsate ca garanţie pentru creditele bancare, în colaborare cu BNR şi cum va arăta Europa în următorii cinci ani

04 iun, 2014 | ECONOMICA.net

Hotnews - Interviu Tudor Copaci, viceministru al Economiei in Republica Moldova, da o replica gigantului Gazprom: In Republica Moldova vom infiinta o noua companie de transport al gazelor naturale care va apartine statului. Republica Moldova ar putea incepe sa importe gaze din Romania prin conducta Ungheni-Iasi chiar din aceasta toamna, a declarat Tudor Copaci, viceministru al Economiei in Republica Moldova, intr-un interviu acordat HotNews.ro. In conditiile in care gazoductul se opreste la Ungheni, atat Romania, cat si R. Moldova, ar trebui ca in urmatorii doi-trei ani sa faca noi investitii intr-o conducta care sa duca pana la Chisinau, zona cu cel mai mare consum de gaze. Insa lucrurile nu sunt chiar simple in conditiile in care transportatorul de gaze din R. Moldova este controlat de Gazprom. Astfel, statul moldovean intentioneaza sa infiinteze "o noua companie de transport al gazelor naturale, paralela cu MoldovaTransgaz care apartine Moldovagaz (n.red. controlat de Gazprom)". Insa principalul aspect este cel al pretului la gazele din Romania care trebuie sa fie mai mic decat cel propus de catre Gazprom, considera Copaci.
 
Adevărul: Evaluatorii schimbă regulile şi pregătesc o bază de date cu proprietăţile imobiliare lăsate ca garanţie pentru creditele bancare, în colaborare cu BNR. "Am convenit cu BNR să facem o bază de date gestionată de ANEVAR, în care fiecare evaluator care va lucra un raport de evaluare pentru o bancă va transmite nişte informaţii neconfidenţiale care vor fi colectate, precum tipul proprietăţilor şi valoarea estimată. Încercăm în septembrie să avem un program pilot pus la punct, am vrea să fie funcţional de anul viitor", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ANEVAR, Adrian Vascu.

Capital: Cum va arăta Europa în următorii cinci ani. Noua configuraţie a Parlamentului European ar putea schimba modul în care UE ne influenţează vieţile. Sau, dimpotrivă, evoluţia Uniunii ar putea îngheţa pentru jumătate de deceniu. Favorizarea IMM-urilor, start-up-urilor şi a investiţiilor private, toate urmând să ducă la creştere economică şi la apariţia a noi locuri de muncă, crearea unei pieţe europene a energiei, care să ofere preţuri scăzute reducând în acelaşi timp poluarea, dar şi încurajarea unei economii de piaţă sociale, care să servească oamenii şi nu invers, toate sunt promisiuni din programul electoral al Partidului Popular European (PPE), recentul câştigător al alegerilor pentru Parlamentul European.

ZF - Drama lui Ilie Vonica, cel care devenise cel mai puternic român din industria de sănătate. Decesul lui Ilie Vonica, 59 de ani, cel mai puternic român din industria de sănătate, care avea businessuri cu spitale private, clinici, distribuţie, retail şi producţie de medicamente, a fost un şoc pentru mediul de afaceri, în condiţiile în care surse judiciare citate de Mediafax arată că s-ar fi sinucis. Ace­leaşi surse mai spun că omul de afaceri şi-ar fi explicat gestul printr-o scrisoare de cinci pagini, care nu va fi făcută publică la solicitarea familiei. „Viziunea sa a fost de a crea un holding. (...) Este o performanţă ca un medic să reuşească să creeze o asemenea structură (...)“, a spus un manager din industria de sănătate, care a dorit să-şi păstreze anonimatul

ZF: PAID a plătit în cinci luni despăgubiri de 80.000 de euro. PAID România, compania care deţine monopolul pe segmentul poliţelor obligatorii de asigurare a locuinţelor, a plătit în primele cinci luni din acest an daune de circa 360.000 de lei (80.000 de euro), reprezentând 75% din totalul despăgubirilor achitate pe parcursul anului 2013. Compania a avizat anul acesta 204 dosare de daună şi a constituit rezerve de 1,5 mil. lei. Cea mai mare despăgubire achitată a fost de 27.000 de lei, pentru o daună înregistrată la o locuinţă din judeţul Prahova. Poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor costă 10 sau 20 de euro pe an şi acoperă în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro pe an pagubele produse de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO