1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 4.09.2014

Guvernul şi Airbus Helicopters au semnat un memorandum de înțelegere privind proiectul "Super Puma MK 1" - Bucur Obor intră în era mallurilor - Noi concedieri se pregătesc la combinatul ArcelorMittal. Citeşte pe larg revista presei din 4 septembrie 2014

04 sep, 2014 | ECONOMICA.net

Hotnews: Guvernul si Airbus Helicopters au semnat un memorandum de înțelegere privind proiectul "Super Puma MK 1". Ministrul Economiei, Constantin Nita, si presedintele Airbus Helicopters, Guillaume Faury, au semnat miercuri, la sediul Guvernului, Memorandumul de intelegere incheiat intre Guvernul Romaniei si Airbus Helicopters privind "Proiectul Super Puma MK 1", informeaza biroul de presa al Guvernului. Este un memorandum extinderea pe piata din Romania si de a dezvolta capacitatile de productie pentru elicopterele de tip Super Puma MK1 in cadrul Parcului tehnologic aerospatial de pe platforma IAR Brasov.

ZF: Bucur Obor intră în era mallurilor cu o investiţie de 4 milioane de euro. Magazinul Bucur Obor, care a fost mulţi ani alături de magazinele Unirea, Cocor şi Bucureşti un reper comercial al Capitalei, intră în era mallurilor şi urmează a fi remodelat astfel încât să găzduiască un magazin de tip discount la parter şi alte ancore internaţionale de modă la parter şi mezanin. Noii chiriaşi vor convieţui cu micile mercerii şi cu magazinele de metraje care astăzi populează magazinul.

Capital: Noi concedieri se pregătesc la combinatul ArcelorMittal. Numărul de angajaţi din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi ar putea continua să scadă, conducerea analizând, în prezent, fiecare loc de muncă, a anunţat directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

ZF - Ce spun cei mai puternici executivi din România: Reintrăm într-o perioadă de creştere, dar nu vorbim despre creşterile din perioada 2005-2006, care nu sunt sănătoase şi nici nu sunt de dorit.

Hotnews: Moldova nu a primit inca niciun metru cub de gaze din Romania, chiar daca in urma cu o saptamana a fost inaugurata conducta Iasi-Ungheni. Romania nu a livrat in Republica Moldova niciun metru cu gaze, chiar daca a trecut o saptamana de la inaugurarea oficiala a gazoductului Iasi-Ungheni, informeaza publicatia Mold Street. Potrivit unor surse citate de publicatia moldoveana, ar exista unele probleme tehnice si organizatorice, care vor fi solutionate la un moment dat si atunci se va incepe importul de gaze romanesti. In realitate, nu ar fi vorba de probleme tehnice, ci de unele de natura comerciala, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei. Practic, operatorii economici, atat din Romania, cat si din Moldova, nu au ajuns la o intelegere privind conditiile de livrare si preturi. Partea romana ar fi oferit gaze cu 20% mai ieftine decat cele rusesti.

Bursa: Listarea Complexului Oltenia, la jumătatea anului viitor. Listarea producătorului de energie pe bază de lignit Complexul Energetic Oltenia va fi amânată pentru finalul semestrului I din 2015, au declarat pentru Bursa surse apropiate situaţiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO